MAI, la vânătoare de români care nu poartă mască! Polițiștii au dat amenzi în valoare de aproape un milion de lei!

MAI, la vânătoare de români care nu poartă mască! Polițiștii au dat amenzi în valoare de aproape un milion de lei!
MAI, la vânătoare de români care nu poartă mască! Polițiștii au dat amenzi în valoare de aproape un milion de lei! / Sursa FOTO: captura Youtube
Publicat: 11/02/2021, 10:49

MAI a declanșat vânătoarea de români care nu poartă mască! În ultimele 24 de ore, polițiștii au aplicat peste 5.700 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 920.000 lei, aproape un milion de lei! Oamenii legii au verificat modul în care au fost respectate măsurile pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Polițiștii au demarat verificări la persoane fizice (72.000 de cetățeni controlați), operatori economici, operatori de transport persoane şi „10.021 obiective de interes”.

Câți români nu purtau mască de protecție

Principalele abateri constatate au fost nerespectarea măsurilor privind carantina sau izolarea şi încălcarea normelor de protecţie individuală, aproape 5.000 amenzi fiind aplicate unor persoane care nu purtau mască de protecţie.

„Pentru nerespectarea de către agenţii economici, instituţii publice sau persoane fizice a măsurilor privind organizarea sau participarea la evenimente publice sau private ori a măsurilor privind organizarea programului de lucru sau a restricţiilor privind deplasarea persoanelor, au fost aplicate aproximativ 700 sancţiuni contravenţionale”, arată un comunicat al ministerului. În urma verificărilor efectuate, personalul MAI a întocmit patru dosare penale, în care sunt cercetate şase persoane, pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

În acţiunile de control desfăşurate în cursul zilei de miercuri au fost angrenaţi peste 17.000 poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, cadre ISU, poliţişti locali, reprezentanţi din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, precum şi angajaţi ai Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi ai autorităţilor publice locale.

„Recomandăm cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie sanitară, precum păstrarea distanţei faţă de alte persoane, evitarea zonelor aglomerate, purtarea măştii de protecţie sanitară, spălarea sau igienizarea frecventă a mâinilor, evitarea călătoriilor cu mijloace de transport în comun aglomerate”, precizează MAI.