Munca de acasă, noua normalitate! Circa 30% dintre angajații români spun că productivitatea lor a crescut în această perioadă (STUDIU)

Redactor:
Mihaela Ivancica
Munca de acasă, noua normalitate! Circa 30% dintre angajații români spun că productivitatea lor a crescut în această perioadă (STUDIU)
Munca de acasă, noua normalitate! Circa 30% dintre angajații români spun că productivitatea lor a crescut în această perioadă (STUDIU) / Sursa foto: Pixabay

Productivitatea angajaților a crescut de la implementarea muncii de acasă, menționează circa 30% dintre companiile respondente. În același timp, 44% dintre acestea spun că a rămas constantă, potrivit Raportului HR Barometru, realizat de PwC România în luna octombrie.

Ce spune studiul realizat de PwC România

Circa 76% dintre respondenții care au indicat creșterea productivității spun că principalul factor care contribuie la această evoluție este majorarea timpului alocat muncii datorită lucrului de la distanță.

Conform studiului, doar 7% dintre companiile respondente au menționat o scădere a productivității. Dintre aceștia, cei mai mulți consideră că principalele cauze sunt adaptarea limitată a modului de lucru la ”noua normalitate”, starea de spirit negativă și lipsa instrumentelor de muncă la distanță.

Totodată, trei sferturi dintre respondenți cred că implicarea angajaților a rămas constantă, însă tot mai multe organizații sunt îngrijorate de evoluția stării de spirit a acestora pe măsură ce situația sanitară evoluează negativ, iar izolarea aferentă continuă pe o perioadă mai lungă.

Munca de acasă, noua normalitate 

20% dintre companii au implementat munca la distanță pentru toți angajații, în timp ce 80%, doar pentru anumite categorii de angajați. Nu există nicio companie în eșantionul de participanți care să nu fi implementat munca de la distanță.

Aproape jumătate (49%) dintre angajatori au implementat munca la distanță obligatoriu, în ture de una sau două săptămâni, 29% pe bază de opțiune individuală, iar 22% alte opțiuni (permanent sau munca la distanță în ture de 2-3 zile / săptămână).

,,Pandemia ne-a arătat că lucrul de la distanță la scară mare este realizabil și îngrijorările cu privire la productivitate s-au diminuat pe măsură ce companiile au rezolvat problemele legate de implementarea tehnologiilor necesare. Ultimele luni au fost un test de rezistență și un experiment pentru companii și angajați pe care vedem că până acum le-au trecut cu bine”, a declarat Ionuț Simion, Country Managing Partner PwC România.

,,Este de așteptat ca munca de la distanță să fie aplicată de tot mai multe organizații pe termen lung. Acest fapt se observă din rezultatele sondajului având în vedere că mai mult de jumătate dintre respondenți au introdus deja munca la distanță pe durată nedeterminată”, a mai precizat acesta.

Digitalizarea și pregătirea angajaților, accelerate de pandemie 

Două treimi dintre companiile respondente consideră că au accelerat digitalizarea, realizând în avans obiectivele planificate pentru tot anul sau unele proiecte neprevăzute. Un procent similar (68%) arată că nevoia de digitalizare s-a resimțit cel mai mult în departamentul de Resurse Umane, urmat de cel financiar, precizează 63% dintre respondenți, IT (56%), operațiuni (54%) și vânzări (46%). Optimizarea proceselor interne reprezintă prima prioritate pentru 80% dintre companiile participante.

În ceea ce privește pregătirea angajaților, 38% dintre companii spun că aceștia dețin un nivel ridicat al competenței digitale, 36%  – un nivel mediu și 26%  – un nivel scăzut.

ŞOC! Vedeta, pe site-urile de adulţi în ipostaze intime. Nu va mai apărea la TV,...
'Îți dau 1.000 de lei dacă..' Ce i-a cerut un japonez unei prostituate din Centrul...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Cinci lucruri care te fac să slăbești în somn. Acestea topesc kilogramele nedorite
Dosarul Tudorache, vechi de 4 ani: 21 de întâlniri între intermediar şi denunţător, bănuieli de...
Satul austriac „Fucking” a decis să-și schimbe numele. Cum se va numi
'Îți dau 1.000 de lei dacă..' Ce i-a cerut un japonez unei prostituate din Centrul...
Ce a spus Diego Maradona înainte de a muri. Au fost ultimele cuvinte
Descoperire TERIBILĂ în Siberia. „Nici nu pot descrie cât de MONSTRUOS este”
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
O femeie a pus bicarbonat de sodiu în cuptor. Ce s-a întâmplat după doar 10...
Decizia ȘOC a momentului legată de un oraș din România: Ce au INTERZIS locuitorilor să...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
Oana Zăvoranu, ironică la adresa vedetelor care fac bani din online. Vedeta a dat de...
×
Inchide