N-ai fi zis! Câți lei primește salariu un conductor Metrorex. Cât câștigă lunar

N-ai fi zis! Câți lei primește salariu un conductor Metrorex. Cât câștigă lunar
Publicat: 05/10/2022, 11:30
Actualizat: 05/10/2022, 11:36

Metroul este unul dintre cele mai utilizate mijloace de transport, în fiecare zi folosindu-se de acesta aproximativ trei milioane de persoane.

Fiind atât de solicitat, mai ales că este cel mai rapid mijloc de transport în Capitală, la orele de vârf, salariații de la Metrorex se bucură de tot felul de beneficii. Recent, compania a anunțat că face angajări, astfel că  este bine să știi ce venituri au cei care lucrează la această firmă.

În prezent, Metrorex analizează structura de personal pentru a se stabili exact care va fi personalul angajat. După finalizarea analizei, se vor stabili posturile disponibile și vor fi chemați la interviu cei care și-au depus CV-urile.

Ce salariu primesc angajații Metrorex

Să lucrezi la Metrorex îți poate aduce numeroase beneficii. De exemplu, salariul brut al unui mecanic de locomotivă este între 5.534 de lei și 6.853 de lei (5.000 de lei net, în medie), în timp ce al unui impiegat de mișcare este între 5.830 de lei și 6.660 de lei (5.000 de lei net). De asemenea, un meseriaș întreținere câștigă între 4.673 de lei și 5.266 de lei (4.000 de lei net), iar un electromecanic între 5.830 de lei și 6.660 de lei (5.000 de lei net).

Mai mult decât atât, sporurile de care beneficiază salariații Metrorex sunt cuprinse între 12% și 40% și se acordă în funcție de vechime, locul de desfășurare a activității, dar și al programului de lucru (zi/noapte).

La aceste beneficii se adaugă și o serie de prime pe care angajații le pot primi cu ocazia Crăciunului, Sărbătorilor Pascale, de 1 Iunie, de Ziua Lucrătorului la Metrou sau a Zilei de 8 Martie. Primele se acordă în funcție de bugetul anual a companiei.

Metroul a fost inaugurat de Nicolae Ceaușescu pe 19 decembrie 1979, prima magistrală fiind între Semănătoarea și Timpuri noi. Din 2020 există metrou și în Drumul Taberei. Sistemul este complet electrificat și constă în cinci magistrale, unică stație fiind situată la suprafață fiind Berceni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase