Nu e o eroare! Cu câți lei se vinde o simplă ciorbă de burtă, la „împinge tava” din EFORIE NORD

Nu e o eroare! Cu câți lei se vinde o simplă ciorbă de burtă, la împinge tava din EFORIE NORD
Turiștii iau cu asalt stațiunile în care e mâncare ieftină
Publicat: 25/06/2023, 09:05
Actualizat: 25/06/2023, 09:06

După o jumătate de an cu stres la muncă, griji cotidiene și multe alte încărcături emoționale, românii abia așteaptă să plece în concediu, cu gândul la câteva clipe de relaxare și voie bună. Pentru mulți, marea oferă aceste momente, de aceea vara atrage sute de mii de turiști.

Stațiunile de pe litoral sunt pline încă din primele zile de sezon.

Prețuri la „împinge tava”, în Eforie Nord

Oamenii vin în familie sau cu prietenii și aleg cea mai optimă variantă, căutând să aibă și confort, dar și puțină eleganță în același timp.

Într-o perioadă de criză economică, mulți români își drămuiesc cu mare atenție bugetul alocat concediului petrecut la mare. Chiar dacă vin pe litoral, nu înseamnă că toți „sparg” mii de lei pe seară în cluburile din Mamaia Nord. Sunt turiști care au învățat din puțin să facă mult și se descurcă excelent făcând slalom printre prețurile din stațiuni.

În Eforie Nord, de exemplu, la „împinge tava”, coada de clienți nu mai miră pe nimeni. Turiștii mănâncă aici ieftin și bun, după cum susține majoritatea.

Dar, există și români care se declară dezamăgiți de prețurile de la autoservire și care deja au tras concluzia că „dincolo e mai ieftin”. Iar prin „dincolo” se înțelege Bulgaria.

La „împinge tava”, în Eforie Nord, un restaurant tip autoservire, prețurile nu sunt, însă, nici mari, dar nici mici, doar potrivite pentru toate buzunarele.

De exemplu, un mic costă 5 lei, ceea ce este chiar ieftin ținând cont de ce prețuri sunt pe litoralul românesc. Porția de 100 de grame de cârnați este 15 lei, iar o ceafă de porc la grătar costă 18 lei.

Dacă vrem crispy de pui, vom plăti 25 de lei pentru cinci bucăți. Iar un piure de cartofi face 11 lei.

La ciorbe, lucrurile stau diferit, dar este cunoscut că „zeama” produce, într-un restaurant, cei mai mulți bani. Așadar:

  • ciorba de burtă – 19 lei;
  • ciorba de vacuță – 18 lei;
  • ciorba de pui a la grec – 17 lei;
  • ciorba de perișoare – 17 lei.

Scump sau ieftin, frumos sau urât, noi nu spunem, dar coada care se formează zilnic exprimă cel mai bine ce cred turiștii români despre cum se mănâncă la „împinge tava” în Eforie Nord.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Milionarul Cășuneanu a fost bătut după un scandal în „lumea bună”. “Fabulosul Costeluș” și-a primit...
FOTO. Imagini incendiare cu Corina Caragea într-un costum de baie alb!
Sunt bărbații pe cale de dispariție? Studiu îngrijorător despre cromozomul Y, care determină sexul masculin
Răzvan a murit după ce medicii l-au trimis acasă cu antibiotic! 'Dacă i se făcea...
Cu tarabele pline de produse locale, de calitate, românii aleg tot mai des "chinezăriile". Preţul dictează...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Cum arată casele vedetelor din România. Vlăduţa Lupău, Cătălin Măruţă sau Andreea Marin au investit...
2024: O nouă regulă de circulație în sensul giratoriu. Singura bandă care are întotdeauna prioritate
Ce datorii a lăsat în urmă Mioara Roman: „Sunt bune de plată!”
Trupul lui Alexei Navalnîi a fost predat familiei. Unde și în ce condiții va avea...
Analiză Politico: Intrarea lui Klaus Iohannis în cursa pentru şefia NATO poate produce divizări în...
Scandal uriaș imediat după ce Mioara Roman a murit! Revoltă în masă din cauza unor...
Un EXPERIMENT NASA în SPAȚIU a sfârșit în FLĂCĂRI! Ce au încercat să facă?
A MURIT unul dintre cei mai PERICULOŞI oameni din lume! Domnia terorii s-a încheiat
Apa de la robinet, interzisă în locul cel mai iubit de români. Nici alcool nu...
Ce a putut să își facă la geamul apartamentului un român din cartierul Drumul Taberei,...
BANCUL ZILEI. Bulă: Mă cheamă şefu’ la el în birou şi-mi zice: Am observat că...
Record de conversie a energiei, atins cu celule solare semitransparente