O pizzerie din Cluj care a vândut o pizza cu viermi a scăpat de amenda de 30.000 de lei! „Produsele naturale pot conține larve”

O pizzerie din Cluj care a vândut o pizza cu viermi a scăpat de amenda de 30.000 de lei! „Produsele naturale pot conține larve”
Publicat: 08/09/2020, 16:49

Caz uluitor la o pizzerie din Cluj-Napoca. După ce a primit o amendă de 30.000 de lei de la inspectorii ANPC pentru că au găsit viermi pe o pizza, patronul restaurantului a contestat decizia, și surpriză: judecătorii i-au dat câștig de cauză. Mai mult, ANPC trebuie să plătească cheltuielile de judecată.

„Produsele naturale pot conține larve”, au spus judecătorii. Este perfect normal să găseşti larve pe pizza de la restaurant. Asta este concluzia Judecătoriei Cluj-Napoca, ce i-a dat câştig de cauză patronului unei pizzerii, scriu jurnaliștii de la Ziua de Cluj.

Potrivit sursei citate, la un control al ANPC, inspectorii au găsit larve pe o pizza cu ciuperci, iar patronul pizzeriei a primit o amendă de 30.000 de ei, pe care a contestat-o în Instanță.

„Este cunoscut că produsele naturale pot conține anumiți germeni sau larve”

Protecţia Consumatorului a verificat o pizzerie din Cluj-Napoca şi a găsit larve pe pizza cu hribi. Automat, a venit şi amenda: 30.000 lei. Patronul s-a dus în Instanţă să se plângă a scăpat de amendă.

„Este cunoscut că produsele naturale pot conține anumiți germeni sau larve (…) Ca atare, instanţa consideră că procesul-verbal de contravenţie contestat este lipsit de temeinicie şi se impune anularea acestuia”,  se mai arată în motivarea deciziei date de Judecătoria Cluj-Napoca.

„Protecţia Consumatorului trebuie să-i plătească patronului pizzeriei 2.230 lei”

Mai mult, Protecţia Consumatorului trebuie să-i plătească patronului pizzeriei 2.230 lei cheltuieli de judecată. Decizia poate fi atacată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase