Opt activități la mare căutare în 2021

Opt activități la mare căutare în 2021
Opt activități la mare căutare în 2021
Publicat: 02/03/2021, 18:25

Pe măsură ce timpul se scurge, unele activități capătă o popularitate tot mai ridicată și sunt la mare căutare în 2021. GÂNDUL.RO îți prezintă care sunt cele mai populare opt activități din anul în curs, începând cu drumețiile montane și terminând cu pictatul.

Deloc surprinzător, pokerul online a câștigat foarte mult teren, mai ales de când cu restricțiile impuse în pandemie, astfel că azi a devenit o activitate extrem de populară și în România.

Iată care sunt 8 dintre cele mai populare:

  • Drumețiile montane

Popularitatea drumețiilor montane a crescut considerabil în ultimele luni, iar în 2021 a devenit una dintre cele mai frecvente activități. Chiar și iarna sunt disponibile trasee ușoare ce pot fi făcute, dar ține cont că trebuie să ai un echipament special pentru munte, în așa fel încât să nu te expui unor riscuri. Mai este însă puțin până la venirea primăverii, când și mai multe trasee vor fi disponibile, astfel că munții vor fi luați din nou cu asalt de tot mai mulți oameni dornici să se reconecteze cu natura și să găsească o oază de liniște. Drumețiile montane au numeroase beneficii. Pe lângă faptul că te ajută să-ți îmbunătățești condiția fizică, pe munte începi să apreciezi liniștea și lucrurile simple. De asemenea, având în vedere că o drumeție montană necesită organizare, automat vei fi mai disciplinat.

  • Poker online

Și această activitate a devenit și mai populară decât era. Pokerul online era un fenomen de ani buni, având printre practicanți de la fotbaliști faimoși precum Neymar și Cristiano Ronaldo la actori precum Ben Affleck. Dar în ultima perioadă, numărul celor care joacă poker online a crescut și mai mult.

Nu doar că este o activitate foarte distractivă, dar atunci când joci online ai și alte avantaje. În primul rând, poți să joci oricând dorești, oriunde ai fi. Apoi, pokerul reușește să te disciplineze, deoarece respectarea unei strategii reprezintă un element cheie pentru a avea succes în poker. Iar pasul de la o simplă pasiune la o adevărată carieră a fost destul de mic pentru mulți oameni, care au reușit să aibă succes în poker după ce au început să joace online.

  • Yoga

Stresul și anxietatea își fac prezența în viețile multor oameni, iar yoga este o activitate prin care le putem combate. În plus, practicată pe termen lung, yoga te ajută să ai o tensiune arterială potrivită, îți îmbunătățește digestia și stimulează sistemul imunitar. De asemenea, yoga are și beneficii pentru diabetici. Așadar, controlul respirației prin yoga ne poate aduce multe beneficii. Și această activitate vine cu avantajul că poate fi făcută de oriunde, fie din casă, fie dintr-un parc sau poate dintr-o sală specializată. Iar dacă ești la început, găsești suficiente tutoriale pe Internet în așa fel încât să descoperi toate beneficiile yoga și să-ți îmbunătățești viața.

  • Aleargă

Parcurile sunt pline de oameni care aleargă, iar această activitate cucerește tot mai mulți oameni. Alergatul are numeroase avantaje și nu ne referim doar la faptul că poți slăbi. În primul rând, capacitatea cardiacă va fi îmbunătățită deoarece în timpul antrenamentului inima va pompa sânge mai rapid, iar fluxul sanguin va fi îmbunătățit. Totodată, sistemul respirator și capacitatea pulmonară devin și ele mai puternice, iar astfel vei avea un sistem imunitar mai puternic. De asemenea, studiile au demonstrat că persoanele care aleargă îmbătrânesc mai greu. În plus, te vei odihni mai bine și vei avea o stare de spirit pozitivă.

  • Implică-te și fă voluntariat

Atunci când faci bine ai un sentiment de împlinire. Tocmai din acest motiv este recomandat să începi să faci activități de voluntariat. Fie că alegi un ONG care se ocupă de îngrijirea animalelor fără stăpân, fie că ajuți persoanele bolnave sau vârstnice, binele făcut îți va face zilele mai frumoase. Și, în același timp, se spune că binele făcut se întoarce. Așadar, ai toate motivele să te implici în societate și să nu rămâi nepăsător la problemele celor din jur.

  • Mergi pe bicicletă

În marile orașe și nu numai vedem că au apărut tot mai multe piste de bicicletă, la fel și în multe parcuri. Așadar, poți folosi mersul pe bicicletă și pentru a înlocui transportul în comun. Pe lângă aceste lucruri, foarte importante sunt și beneficiile pe care mersul pe bicicletă le are. Poți scăpa de durerile de spate, iar imunitatea ta va crește. De asemenea, poți să scapi și de kilogramele în plus. În funcție de intensitatea cu care pedalezi, într-o jumătate de oră poți să arzi între 200 și 500 de calorii. Totodată, mersul pe bicicletă eliberează endorfine, adică hormonii fericirii.

  • Învață o limbă nouă

În general, limba străină cu care românii sunt familiarizați este engleza. Dar, pe lângă ea, poți să-ți imbunatesti vocabularul și cu o limbă nouă. Nu doar că te va ajuta să descoperi culturi noi și îți vei deschide noi orizonturi, dar vei avea și oportunități de angajare diferite. Totodată, în cazul în care îți dorești să emigrezi într-o țară nouă, ar fi un mare avantaj în cazul în care ai cunoaște limba încă din momentul în care ajungi acolo.

  • Pictează

Chiar dacă nu ești foarte talentat, pictatul are beneficii pentru toată lumea. Atunci când pictezi îți dezvolți inteligența vizual-spațială, la fel și pe cea emoțională. În plus, studiile au demonstrat că pictatul are și un rol terapeutic și îi ajută pe oameni să se regăsească.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
EXCLUSIV! Cum se simte acum fiul lui Kamara? Leon face progrese notabile: ”Este un mic...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Reacția șefului TikTok după promulgarea legii care interzice aplicația în SUA