Peste 1.300 de de situaţii de urgenţă gestionate de pompierii și paramedicii SMURD, în ultimele 24 de ore

Peste 1.300 de de situaţii de urgenţă gestionate de pompierii și paramedicii SMURD, în ultimele 24 de ore
Peste 1.300 de de situaţii de urgenţă gestionate de pompierii și paramedicii SMURD, în ultimele 24 de ore / Sursa foto: Facebook
Publicat: 09/10/2020, 12:24
Actualizat: 09/10/2020, 12:27

Pompierii militari au gestionat 1.340 de situaţii de urgenţă, în ultimele 24 de ore, cele mai multe intervenții având loc în zona Bucureşti – Ilfov, (285 cazuri), urmată de județele Cluj (46 cazuri) și Mureș (43 cazuri). Majoritatea solicitărilor primite de salvatori au fost pentru acordarea de prim ajutor, astfel încât peste 800 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.

,,În afara acestor situații, salvatorii au acționat pentru stingerea a 30 de incendii, precum și în alte 236 de intervenții, în sprijinul comunităților. De asemenea, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 4 cazuri, pentru extragerea ocupanților din autoturismele implicate în accidente rutiere’’, informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) publicat vineri, 9 octombrie.

Misiunile desfășurate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

În judeţul Brăila, pe raza localităţii Mihai Bravu, pompierii au fost solicitaţi să intervină, joi după-amiază, pentru salvarea unei persoane, ca urmare a unui accident rutier produs între un autoturism şi un microbuz. Echipajele de descarcerare şi prim-ajutor sosite la faţa locului au acţionat pentru extragerea victimei din autoturism, iar starea acesteia a impus aplicarea manevrelor de resuscitare, însă, în ciuda eforturilor, persoana a decedat.

,,O altă misiune care a presupus efort susținut din partea salvatorilor a fost și cea din județul Olt, unde 13 pompieri au intervenit la un accident rutier produs între două autoturisme, în municipiul Slatina. Din cauza impactului puternic, evenimentul s-a soldat cu 6 victime. Una dintre acestea a avut nevoie de intervenția echipajelor de descarcerare pentru extragerea din autoturism, însă, din nefericire, aceasta și-a pierdut viața. De asemenea, și celelalte victime implicate în accident au primit măsuri de prim ajutor la fața locului, ulterior fiind transportate la spital, în stare de conștiență’’, precizează sursa citată.

Totodată, pompierii salvatori au derulat misiuni pentru limitarea și înlăturarea efectelor de vreme rea, având în vedere prognozele meteorologice emise în această perioadă. În cursul zilei de ieri, aceștia au acționat în sprijinul cetățenilor și autorităților locale în 17 localități din 7 județe ale țării (Argeș, Botoșani, Buzău, Iași, Prahova, Vaslui și Vrancea), în urma evenimentelor nefiind înregistrate victime.

Peste 1.300 de situații de urgență în ultimele 24 de ore. 800 de persoane au avut nevoie de SMURD

,,Având în vedere faptul că avertizărilere meteorologice de COD GALBEN și PORTOCALIU de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se vor manifesta prin ploi însemnate cantitativ, în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Transilvaniei și local în Carpații Orientali și Meridionali, rămân în vigoare și în orele următoare, inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce evenimente deosebite’’, informează IGSU.

Potrivit comunicatului, evenimenetele înregistrate la nivel național vor fi atent monitorizate de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase