Poliția a intrat în firmele de pază și protecție. Percheziții într-un dosar cu prejudiciu de aproape 4 milioane de euro

Poliția a intrat în firmele de pază și protecție. Percheziții într-un dosar cu prejudiciu de aproape 4 milioane de euro
Poliția a intrat în firmele de pază și protecție. Percheziții într-un dosar cu prejudiciu de aproape 4 milioane de euro / Sursa FOTO: https://www.voceavalcii.ro
Publicat: 28/10/2020, 10:13

Poliția a intrat în firmele de pază și protecție, acuzate că au prejudiciat statul român cu aproape 4 milioane de euro! Dosarul este unul de amploare, astfel că miercuri, 28 octombrie, la prima oră a dimineții, Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au dat iama la sediile a 12 societăți din Bucureşti, Dâmboviţa şi Argeş.

Dosarul penal a fost instrumentat pe baza unor acuzații de evaziune fiscală în domeniul serviciilor de protecţie şi pază.

Poliția a intrat în firmele de pază și protecție. Contracte în valoare de 20 milioane euro!

Perchezițiile polițiștilor s-au derulat atât la sediile sociale ale firmelor (punctele de lucru), cât și la domiciliile unor persoane cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată.

Din materialul probator administrat, până în prezent, au rezultat indicii că, în perioada 2014 – 2019, o societate comercială, care executa activităţi de protecţie şi gardă, ar fi încheiat, cu o serie de companii şi firme, contracte având ca obiect prestarea de servicii de pază, încasând de la aceşti clienţi peste 95.200.000 de lei (aproximativ 20.000.000 de euro)”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

În scopul sustragerii de la plata obligaţiilor către stat, administratorii de fapt şi de drept, respectiv directorul economic, ar fi dispus înregistrarea în contabilitatea societăţii şi ar fi declarat la organele fiscale achiziţii de la 83 de societăţi comerciale, care nu ar avea la bază operaţiuni reale. În acest sens, „prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 18.500.000 de lei (peste 4.000.000 de euro), reprezentând impozit pe profit în sumă totală de peste 8.400.000 de lei şi TVA în sumă de peste 10.100.000 de lei”.

Poliția a intrat în firmele de pază și protecție. Măsuri asiguratorii și mandate de aducere la audieri

Pentru recuperarea prejudiciului, vor fi instituite măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând persoanelor bănuite, respectiv părţii responsabile civilmente. Totodată, în vederea continuării cercetărilor, vor fi emise cinci mandate de aducere şi vor fi conduse la sediul Poliţiei cinci persoane pentru audieri.

Echipele participante la operaţiune sunt constituite din poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, Institutul Naţional de Criminalistică şi echipe din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.