Primar din București: „Nu o să vă mint, va fi o iarnă grea / Nu e apă pe Dâmbovița cât să acopere volumul pierderilor”

Primar din București: „Nu o să vă mint, va fi o iarnă grea / Nu e apă pe Dâmbovița cât să acopere volumul pierderilor”
/ Foto - Mediafax. Caracter ilustrativ
Publicat: 11/11/2020, 09:34
Actualizat: 11/11/2020, 09:38

Primarul sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, susține că pierderile de apă din rețeaua de termoficare sunt foarte mari și anunță că va fi o iarnă grea în ceea ce privește furnizarea agentului termic către populație!

„CET Pipera și Titan, care asigurau cândva termoficarea Sectorului 2, sunt dezafectate de mulți ani. Azi, noi primim agent termic doar de la CET Sud.

„Situația reală de care am vorbit deja de multe ori e că sistemul de distribuție e complet ciuruit”

Am vorbit cu cei de la Termoenergetica și am aflat că acum funcționează cu două din trei pompe. În câteva zile vor porni și a treia pompă. Cu toate în funcțiune avem șanse mai bune ca apa caldă să ajungă și în casele oamenilor, dar problema nu se va rezolva. Situația reală de care am vorbit deja de multe ori e că sistemul de distribuție e complet ciuruit.

Pierderile zilnice sunt de 48.000.000 litri pe București, respectiv 13.200.000 litri în Sectorul 2”, a scris pe Facebook Radu Mihaiu.

„E un dezastru care s-a perpetuat din administrație în administrație”

Potrivit edilului, refacerea sistemului va necesita timp!

„Nu e apă pe Dâmbovița cât să acopere volumul pierderilor și să ajungă apa acolo unde contează, în caloriferele din casele locuitorilor din Sectorul 2. E un dezastru care s-a perpetuat din administrație în administrație de zeci de ani. Sunt sigur că Primarul Nicușor Dan va dezlega acest subiect, dar va necesita timp.

Conform discuțiilor pe care le-am avut cu cei de la Termoenergetica, se caută soluții să putem opera la un „nivel de supraviețuire” ca iarna trecută. Le-am cerut să mă țină la curent cu situația din Sectorul 2 să vă pot informa exact.

Nu o să vă mint. Va fi o iarnă grea, dar se face tot ce e posibil să trecem cât se poate de bine prin ea. Vă țin la curent”, a mai scris Radu Mihaiu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase