Costică Constanda ar putea bloca conturile Primăriei Capitalei! Darea în plată către el a unei părți din Satul Francez a fost din nou respinsă

Costică Constanda ar putea bloca conturile Primăriei Capitalei! Darea în plată către el a unei părți din Satul Francez a fost din nou respinsă
Omul de afaceri Costică Constanda are de primit foarte mulți bani de la Primăria Capitalei / Foto: Mediafax
Publicat: 30/07/2020, 14:16
Actualizat: 30/07/2020, 14:27

Proiectul privind darea în plată a unei părţi din Satul Francez, având în vedere obligaţiile către Maria şi Costică Constanda, a fost respins, joi, pentru a treia oară de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Gabriela Firea anunță că de luni, conturile PMB vor fi blocate.

Ședința de azi din CGMB s-a încheiat din nou cu un vot negativ pentru proiectul de dare în plată a unei părți din Satul Francez pentru omul de afaceri Costică Constanda.

Proiectul, respins chiar dacă a primit un singur vot „împotrivă”

S-au înregistrat 26 de voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi cinci abţineri, însă pentru a fi adoptat proiectul era nevoie de votul favorabil a cel puţin două treimi din numărul total (51) al consilierilor municipali în funcţie.

CGMB a mai respins acest proiect de două ori, respectiv miercurea aceasta şi pe data de 15 iulie.

Luni ar putea avea loc o nouă ședință decisivă. În caz contrar, conturile Primăriei vor fi blocate, anunță primarul general, Gabriela Firea.

Gabriela Firea: „De luni 3 august, conturile Primariei Capitalei vor fi blocate”

„Am încercat pentru a treia oara acceptarea propunerii creditorilor Costanda Costel și Costanda Maria ( de punere în plată a unei părți din Satul Francez – n.r). În caz contrar, de luni 3 august, conturile Primariei Capitalei vor fi blocate.

Primaria Capitalei este pusă la zid pentru o datorie de acum 16 ani. Întreg Bucureștiul este în pericol real să se blocheze, din cauza unor afaceri urât mirositoare de pe vremea primarului Traian Băsescu. Fiecare cetățean va avea de suferit în mod direct”, a declarat Firea joi.

Costică Constanda are de primit 115 milioane de euro de la PMB

Omul de afaceri Costică Costanda trebuie sa recupereze de la Primaria Capitalei, prin sentință judecatorească definitivă, 115 milioane de euro.

„Trebuie să plătim urgent 115 milioane de euro familiei Constanda. Noi avem practic acum o decizie definitivă şi irevocabilă prin care domnul Constanda şi familia sa trebuie să primească această sumă uriaşă pentru noi, 115 milioane de euro. Avocaţii domniei sale, văzând că noi suntem în imposibilitatea de a plăti o sumă atât de mare, nu avem aceşti bani, au transmis solicitarea de a se proceda la o dare în plată ,  şi anume un teren în Cartierul Francez”, a explicat  Gabriela Firea situația în ceea ce privește litigiul cu Costică Constanda.

Deși a primit un singur vot „împotrivă”, proiectul a fost respins. Cum a fost posibil? Foarte mulți consilieri au lipsit de la ședință!

Iată situația votului de azi:

„Pentru” – PSD+ALDE – 26 + 1 ( Sebeșan Mircea a votat verbal)

„Împotrivă” – 1 PNL – Bujduveanu Stelian

„Abțineri” – 5 USR – Grigorescu Florin, Smighelschi Cosmin, Gâdiuță Alexandru, Ivan Florin, Ciceală Ana

Nu au votat – 2:  PNL – Rogin Marius, USR –Teodor Raluca

Nu au fost prezenți în ședință:

ALDE – Tomnița Florescu (a fost prezentă la începutul ședinței)

PMP – Florescu Adrian, Ionescu Andrei, Militaru Cătălin, Podar Marian, PNL – Deaconescu Cătălin (a fost prezentă la începutul ședinței), Margarit Sorin, Comănescu Mihai;

USR – Berceanu Octavian, Bumbar Marian, Chircu Valeriu, Marinescu Sorin, Radu Elena, Stroe Bogdan, Stanciu Daniel, Țugui Matei.