Restaurantele își schimbă programul de frica facturilor la energie

Restaurantele își schimbă programul de frica facturilor la energie
Publicat: 07/10/2022, 10:46
Actualizat: 07/10/2022, 10:50

Costurile uriașe ale facturilor la energie și la gaze din ultimele luni, ajung să aibă efecte nedorite în mediul de afaceri privat, mai ales atunci când este vorba de industria ospitalității unde clientul trebuie să fie mereu mulțumit. 

Pentru a nu face rabat de la calitate, mai multe restaurante din Sibiu au ajuns să ia măsuri dramatice pentru a nu avea probleme din cauza costurilor foarte mari ale facturilor. Așadar, pentru a face economie, unele restaurante au decis să își schimbe programul.

”Noi am modificat programul și urmează să schimbăm și locația. Am luat aceste decizii din cauza consumurilor mari și a lipsei clienților la orele prânzului. De asemenea, din cauza orelor puține de lucru, unii angajați au mai plecat acasă. Este destul de greu, și cu pandemia, și cu scumpirile. Sperăm ca pe viitor să fie mai bine. Restaurantul se va muta din luna noiembrie pe strada Zaharia Boiu, la numărul 3”, a declarat Iulia, o angajată a unui restaurant din Sibiu, citată de oradesibiu.ro.

Ce fac patronii de restaurante pentru a-și menține afacerea

Patronul unui alt local din Sibiu, Marius Rafa, a explicat pentru sursa citată anterior, că se gândește să ia măsuri drastice pentru a reuși să își mențină afacerea pe linia de plutire și să își permită să plătească facturile la utilități.

”Intenționăm să reducem cheltuielile și să facem economie, și ne gândim să punem în practică ceea ce fac toate restaurantele din Europa. Ne gândim să schimbăm programul de la începutul lunii noiembrie, mai exact să deschidem între 12:00- 15:00 pentru prânz, și între 17-30-22:30 pentru cină. Am demontat terasa pentru a reduce cheltuielile la încălzire și la iluminat, probabil vom mai pune patru mese, și cam atât. Această măsură ar fi valabilă până la primăvară, când va începe sezonul. Am schimbat și becurile – am luat cu LED – și am achiziționat și alte utilaje cu freon conform standardelor europene”, a declarat acesta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase