Câți bani dai în plus la factura energiei electrice, dacă nu ai trimis indexul citit

Câți bani dai în plus la factura energiei electrice, dacă nu ai trimis indexul citit
Sursă Foto - DespreEnergie.ro
Publicat: 05/10/2022, 16:31

Facturile la energie electrică ale românilor vor fi calculate în funcție de consumul lunar declarat, dar mai există o problemă, unele persoane uită să trimită indexul. Așadar, a fost anunțată ultima variantă discutată în Coaliția de guvernare în privința ordonanței pe energie de către Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă a anunţat ultima variantă discutată în Coalitia de guvernare în privinţa ordonanţei pe energie.  Potrivit acestuia, facturile românilor vor fi calculate în funcție de consumul lunar al kilowaților, deci, fără raportare la consumul de anul trecut.

Facturile la energia electrică a românilor vor fi calculate în funcție de consumul lunar declarat, există, însă, o mică problemă, aceea că unii consumatori pot uita să citească sau să trimită indexul.

„Este, din punctul meu de vedere, de luat în calcul luna curentă fără să ne mai raportăm la nimic”, a declarat şeful Guvernului.

Mai exact, acest lucru înseamnă că populația României va plăti facturi la energia electrică în funcție de kilowații consumați, de la minim 68 de lei până spre 1.200 de lei și chiar mai mult, arată o analiză realizată de Asociația Energia Inteligentă (AEI).

Până în prezent, tariful de 0,68 lei pentru un kilowatt era valabil pentru cei care au un consum redus 0-100 de KWh.

Totodată, familiile care au în întreținere cel puțin trei copii înscriși la învățământ vor plăti tariful minim pentru un kWh, respectiv 68 de bani.

Ordonanţa urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor

Românii vor avea nu mai puțin de 13 combinații posibile la prețuri la energie electrică, în ceea ce-i privește pe consumatorii casnici, după ce noile măsuri se vor pune în aplicare.

Senatul a adoptat marţi OUG 119/2022 privind plafonarea şi compensarea preţurilor la energie electrică, fiind lărgită lista celor care beneficiază de preţ plafonat pentru consumul realizat până la 31 august 2023.

De asemenea, urmează facturi la energia electrică pe cinci luni de zile, a atras atenția Zoltan Nagy-Bege, vicepreședinte ANRE, la conferința Rezerve de energie pentru iarnă și resurse de independență energetică, organizată de România Inteligentă.

Astfel, e bine de ştiut că, în cazul celor care nu trimit indexul, se va lua în considerare consumul din aceeași lună a anului anterior, potrivit Antena3.ro.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase