SOCIAL. Guvernul Orban dă OUG pentru „tichete electronice de masă caldă”. Cine beneficiază de acești bani

SOCIAL. Guvernul Orban dă OUG pentru „tichete electronice de masă caldă”. Cine beneficiază de acești bani
SOCIAL. Guvernul Orban dă OUG pentru „tichete electronice de masă caldă”. Cine beneficiază de acești bani / Sursa FOTO: https://img.digitalag.ro
Publicat: 19/06/2020, 08:53

Guvernul Orban pregătește o OUG pentru acordarea de „tichete electronice pentru masă caldă”. De acest cadou cu iz de pomană electorală vor beneficia doar anumiți români, în special cei din categoriile defavorizate.

Suma lunară cu care se va încărca „tichetul electronic pentru masă caldă” este în valoare nominală de 180 de lei. Banii nu povin de la bugetul statului, atenție, ci sunt fonduri europene nerambursabile, accesate de România.

Condiții de eligibilitate pentru un „tichet electronic de masă caldă”

Cum spuneam, nu toți românii vor primi „tichete electronice pentru masă caldă”.

Se vor „înfrupta” de 180 lei/ lună doar acele categorii defavorizate – persoane cu venituri la nivelul pensiei minime sociale, cei cu vârsta de 75 de ani, impliniți sau peste, persoanele fără adăpost (inclusiv cele evacuate) și familiile cu copii care nu au domiciliu stabil (inclusiv familiile monoparentale).

Tichetele electronice pentru masă caldă pot fi folosite doar respectând anumite reguli, atrag atenția autoritățile. Iată în ce constau principalele puncte cerute a fi respectate:

  • Tichetele electronice pentru masă caldă nu sunt carduri bancare, nu permit operațiuni de retragere de numerar!;
  • Tichetele electronice pentru masă caldă pot fi utilizate doar pe teritoriul României;
  • Tichetele electronice pentru masă caldă pot fi folosite doar la unitățile comerciale care au încheiat contracte de prestări servicii/ protocoale cu unitatea emitentă;
  • Unitățile comerciale afiliate acestui program nu vor acorda rest de bani la cumpărăturile cu tichete electronice pentru mese calde!

Valabilitatea tichetelor electronice pentru mese calde este de 12 luni.

Proiectul OUG, pe masa prim-ministrului Ludovic Orban

Proiectul OUG privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate se află pe masa prim-ministrului Ludovic Orban.

În Ordonanța de Urgență se stipulează că valoarea tichetului electronic pentru masă caldă poate fi actualizată anual prin Hotărâre de Guvern, adoptată cu cel puțin 90 de zile înainte de încheierea anului calendaristic pentru anul calendaristic următor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase