SOCIAL. Majorarea pensiilor la 1 septembrie, decisă de pixul lui Florin Cîțu. Ministrul Muncii se spală pe mâini

Redactor:
Marius Olaru
SOCIAL. Majorarea pensiilor la 1 septembrie, decisă de pixul lui Florin Cîțu. Ministrul Muncii se spală pe mâini
SOCIAL. Majorarea pensiilor la 1 septembrie, decisă de pixul lui Florin Cîțu. Ministrul Muncii se spală pe mâini / Sursa FOTO: https://www.cancan.ro

Majorarea pensiilor la 1 septembrie depinde de calculele pe care le face ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. O spune cu subiect și predicat chiar șefa de la „Muncă”, Violeta Alexandru, într-un mesaj cu iz electoral transmis sâmbătă, 4 iulie.

Prezentă la o acțiune a PNL București, organizație pe care o conduce, Violeta Alexandru dă asigurări că liberalii caută soluții să mărească pensiile. Doar că nu e atât de simplu pe cât se așteaptă românii…

Banii sunt la Florin Cîțu, zice Violeta Alexandru

Și, ca să evite orice responsabilitate, Violeta Alexandru se spală pe mâini în chestiunea majorării pensiilor și alocațiilor. „Avem nevoie de cifrele MFP”, a glăsuit ministrul Muncii.

„PNL este determinat să găsească resurse pentru creşterea pensiilor şi a alocaţiilor”, și-a început discursul Violeta Alexandru, nu înainte de a reaminti românilor: „Altminteri, ştiţi că alocaţiile au fost crescute în ultimii ani ca urmare a iniţiativei PNL. PSD este populist. Vorbeşte despre ce şi-ar dori… PNL chiar a făcut. Toate creşterile de alocaţii, în ultimii ani, au fost făcute ca urmare a iniţiativelor PNL”.

Până aici, toate bune și frumoase, PSD e rău, PNL e bun, am înțeles. Ce nu am înțeles este cum rămâne cu pensiile românilor, care de la 1 septembrie ar trebui majorate cu 40%, conform „Legii Olguța Vasilescu”, inițiatoarea proiectului care pare a-I „îngropa” pe liberali. „Avem nevoie de cifrele Ministerului Finanţelor pentru a fi responsabili cu privire la ce se întâmplă cu pensiile”. Acesta este singurul răspuns pe care l-a găsit șefa PNL București la întrebarea rostită cu insistență – le dați ori nu le dați românilor pensii mărite la 1 septembrie.

Potrivit Violetei Alexandru, Ministerul Finanţelor va prezenta în scurtă vreme „o primă diagnoză a încasărilor la buget”. Iar Guvernul Orban așteaptă diagnoza lui Cîțu ca pe Ziua Învierii, pare-se!

„MFP trebuie să ne spună care este situaţia în acest moment. În baza acestei evaluări, vom face o discuţie argumentată. Cu siguranţă, ele vor creşte (n.r. – pensiile). Premierul a făcut aceste declaraţii. Cu siguranţă, avem datoria să fim responsabili nu numai cu privire la acest an, ci şi la anul viitor”, a mai oferit o declarație „de siguranță” ministrul Muncii.

Inchide