Sora militarului găsit mort într-o unitate din Focșani se revoltă: „Andrei nu şi-a luat viaţa. L-au omorât și acum vor să mușamalizeze!”

Sora militarului găsit mort într-o unitate din Focșani se revoltă: „Andrei nu şi-a luat viaţa. L-au omorât și acum vor să mușamalizeze!”
Sora militarului găsit mort într-o unitate din Focșani se revoltă: „Andrei nu şi-a luat viaţa. L-au omorât și acum vor să mușamalizeze!” / Sursa FOTO: fanatik.ro
Publicat: 06/10/2022, 11:05
Actualizat: 06/10/2022, 11:22

Reacție virulentă a surorii militarului mort prin împușcare într-o unitate din Focșani. Femeia neagă varianta sinuciderii în cazul lui Andrei Dănilă şi, într-o postare pe Facebook, lansează o serie de acuzaţii grave. „Fugiți din statul ăsta infect!”, își încheie ea mesajul.

Maistru militar, Andrei Dănilă (22 de ani) a fost găsit împuşcat în cap sâmbătă seara. Medicii chemați de urgență nu au mai putut face altceva decât să constate decesul.

MApN susține varianta sinuciderii

Ulterior, printr-un comunicat de presă, Brigada Focşani din care făcea parte Andrei Dănilă a transmis că că militarul s-a împuşcat cu arma pe care o avea în dotare.

Maistrul militar cls. IV Dănilă Andrei, din cadrul UM 01471 Focșani, a decedat sâmbătă, 1 octombrie, în jurul orei 20:00, în urma unei răni prin împușcare, în timp ce își întreținea armamentul din dotare (…). Militarul nu se afla în serviciul de zi pe unitate, iar din primele date a rezultat faptul că decesul a survenit în urma unei sinucideri”, se arată în comunicat.

Dar varianta celor care au anchetat cu maximă rapiditate moartea lui Andrei Dănilă este contrazisă chiar de sora militarului găsit împușcat.

Ce planuri își făcuse Andrei Dănilă

Pe Facebook, ea aduce acuzații grave și susține cu tărie că Andrei Dănilă „nu s-a sinucis”.

Fratele meu a lucrat vineri noapte. Sâmbătă dimineață, a ieșit din tură. Își luase liber luni și marți ca să îi ajute pe părinții mei la treabă. La 17 fără 10 avea tren. Nu i-a răspuns tatei pe la 12. Nu a sunat că s-ar fi pornit. Am sunat toți. Până la 22:30, când i s-a închis telefonul”, a scris ea pe Facebook.

Povestea continuă: „Un mesaj de la un coleg de-al lui de la Școala Militară mă întreba dacă e adevărat. «Ce să fie adevărat?». Am început să sun la unitate. Mi-au răspuns. «Sunt sora lui Andrei, vă rog, suntem disperați, știți ceva de el?». «Lăsați un număr și vă sunăm noi». Nu m-au mai sunat. Nici nu au răspuns la telefon.

Am urcat în mașină și am plecat spre Focșani. Pe drum m-au sunat cei de la Poliția din Focșani. «Fratele dumneavoastră a decedat». Am urlat la el, spunându-i să fugă din țară până nu îl omoară și pe el. Mi-a spus că Andrei e la morgă și că tata știe și a închis. L-am sunat pe tata. I-am spus că sunt pe drum spre Focșani. S-a pornit și el.

Acolo ne așteptau la unitate într-un birou (fără să știe că venim) vreo 6 persoane fără nicio expresie facială. Colonelul, șeful de stat major… nu știu și nici nu îmi pasă. «Ne pare rău, fiul dumneavoastră s-a sinucis». S-au panicat când au văzut că nu îi credem. Au început să ridice tonul. Să apeleze la decență. O doamnă de lângă mine zâmbea. Sper să îi moară toți copiii, ca să nu mai zâmbească niciodată!”, a povestit sora lui Andrei Dănilă.

Răspuns general primit de la „Armată”: „Nu știm”

Psihologul unității a spus că vineri a vorbit cu el și totul era ok, doar se bucura că vine acasă. La toate întrebările noastre au răspuns «Nu știm. Este aici procurorul militar». M-am săturat. Am urlat să vină procurorul. A venit. Un om fără expresie. A început o poezie despre anchetă. «La ce oră s-a întâmplat?». Răspuns: aceeași poezie despre anchetă. M-a întrebat: «Ai vorbit cu el azi?». Am spus că da, deși nu vorbisem.

S-au uitați toți speriați unii la alții. Am înțeles, Andrei nu a părăsit unitatea. A spus totuși că cercetează toate variantele. Le-am spus de cât de scârbă îmi este de ei, de statul lor de *****, să le fie rușine, că au depus un jurământ să apere o astfel de țară.

Apoi… lacrimi. Urlete. Responsabilități. De soră și de fiică. Caută apartamentul. Caută morga. Caută sicriu. În care să fie pus fratele meu. Fratele meu? Nu avea ce să caute în unitate în afara programului de lucru îmbrăcat în civil. Și dacă avea, cine îi dă și armă și muniție? Arma nu se curăță cu muniție”.

Ilona Andrei: „De ce fratele meu are mâna ruptă de la încheietură?”

Ilona Andrei continuă: „Nu e împușcat în cap, așa cum spun jigodiile din presă. Ci în piept. Gaura din spate e mai jos decât cea din față. Cine ține arma cu spatele în sus când împușcă? De ce fratele meu are mâna ruptă de la încheietură?

În comunicatul de presă al lor spune că au sunat la 112. Nu au sunat. Fratele meu nu a murit la spital. Cel de la pompe funebre îmi arăta cum se lovise la mână când l-a scos din birou și l-a dus la morgă.

Nu avea depresie. Nu avea probleme. Nu suferea pentru nimic. Era cel mai bun om din lume. L-au omorât și acum vor să mușamalizeze. Și odată cu el au omorât o parte din noi. Fugiți din statul ăsta infect până nu vă omoară și pe voi. Nu spuneți niciodată «Onoare patriei». Nu există. Nici onoare. Nici patrie”, a scris pe Facebook sora militarului găsit mort la Focşani.

Tânărul Andrei Dănilă, necăsătorit, era angajat al MApN din iulie 2020 și nu a participat la misiuni în teatrele de operațiuni. La ultima testare psihologică, în august 2020, a fost declarat apt pentru serviciul militar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO Lumea este atrasă ca un magnet de „Camino de la Muerte”, cel mai periculos...
Ilona Brezoianu și Andrei Alexandru s-au căsătorit! Primele imagini de la eveniment. VIDEO
FOTO. Imagini incendiare cu Andreea Bălan, într-un costum de baie alb, la Dubai. L-a zăpăcit...
Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în...
VIDEO&FOTO Noi imagini cu Putin, Kim, doi căței, un cal și o limuzină. „Ce drăguți...
BREAKING | Diana a fost înghițită de valuri în Marea Neagră. Iubitul ei n-a putut...
Regele Felipe, DISTRUS de „infidelitățile” Reginei Letizia. L-ar fi înșelat și cu fostul cumnat: „A...
Crimă în curtea unei biserici din Sibiu. Bărbat bătut până la moarte cu o bâtă...
A murit la 36 de ani în timp ce se afla în vacanță. "Regina frumuseții",...
Tragedie la malul Mării Negre! Diana a fost smulsă de valuri din brațele iubitului. Trupul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Parbriz spart de piatră. RCA-ul acoperă un astfel de incident?
Vremea se schimbă drastic. Vin ploile şi vijeliile. ANM: cod portocaliu în 12 judeţe şi...
Coliziune EPICĂ în spațiu, văzută cu cel mai puternic telescop al omenirii
Lege pentru românii care stau la curte. Vecinii nu sunt obligați
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
Un rapper cunoscut din România a murit la doar 22 de ani, după ce a...
Localitatea din România fără caniculă! Ieri au fost doar 13 grade. Singura oază de răcoare...
Irina Columbeanu, primele declarații după întoarcerea în țară! Fiica lui Irinei Columbeanu vorbește despre revederea...
Văduva victimei lui Mario Iorgulescu, reacție dură după anularea condamnării: "Nu mai rezist! Vreau să...
BANCUL ZILEI. Niște canibali îl prind pe BULĂ: Plătești 100 de $, iei bătaie sau...
Arheologii au descoperit o gravură care sugerează că un alt mare templu a existat unde...
×