Strigător la cer! Câți lei primește pensie Ana din comuna Lunca (județul Botoșani), după 40 de ani de muncă

Strigător la cer! Câți lei primește pensie Ana din comuna Lunca (județul Botoșani), după 40 de ani de muncă
Câi lei primește pensie Ana, după 40 de ani de muncă / Sursa FOTO: Antena 3
Publicat: 08/12/2022, 09:06
Actualizat: 08/12/2022, 11:20

În timp ce la București se vorbește dacă pot fi sau nu tăiate pensiile speciale, iar parlamentarii se laudă cu creșterile veniturilor populației, realitatea din teren e cu totul alta. Pe la sate, se trăiește cu câteva zeci de lei și asta după o viață de muncă în sistemul de stat.

Da, ați citit bine! Este strigător la cer câți lei primește pensie Ana, din comuna Lunca, județul Botoșani, după 40 de ani de muncă.

Bătrâni care trăiesc cu 33 de lei pe zi

Povestea lui nea Petre și a doamnei Ana ar trebui să fie exemplu de „așa nu”. După 40 de ani de muncă în sistemul agricol, la CAP, bătrânii au ajuns să se descurce azi cu 33 de lei pe zi. Împreună, cei doi aduc în casă 2.300 de lei pe lună – nea Petre ia 1.300 de lei, iar doamna Ana, 1.000 de lei.

Din acești bani, ei trebuie să-și achite facturile, să cumpere medicamente și, dacă mai rămâne ceva, să ia și mâncare. Nu cu mult timp în urmă bătrânii au fost nevoiți să dea 1.800 de lei pe o maşină de lemne, ca să aibă cu ce se încălzi la iarnă.

Cum putem. Aşa facem economie, trebuie să rupem de aici, să le iei pe astea mai puţine ca să poţi să le iei, că dacă nu ajung banii, ce facem din pensie în pensie? Bani împrumut cine îţi dă? Nu-mi dă nimeni”, a povestit nea Petre la Antena 3.

„O să facem un borş, zeamă cum se spune, cu carne de pasăre, sarmale, piftie, din astea, aşa. Nu ne permitem cam toate, că de unde bani, ce să faci cu cele 10 milioane ale mele, dacă dau trei sau patru milioane pe pastile, ce ne mai rămâne? Cu ce mai trăieşti? Asta e!. Ne descurcăm cu chibzuinţă cum s-ar spune. Rupem de aici, punem dincoace, ce să facem, înainte?!”, a răspuns doamna Ana când a fost întrebată cum se va descurca de sărbători cu pensia minimă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase