Țigări de proveniență duty-free, capturate la Sighetu Marmației. Polițiștii au tras focuri de arma, iar traficanții au abandonat marfa fugind în Ucraina!

Țigări de proveniență duty-free, capturate la Sighetu Marmației. Polițiștii au tras focuri de arma, iar traficanții au abandonat marfa fugind în Ucraina!
Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 07/02/2021, 11:14

Un nou episod din lupta polițiștilor cu traficanții de țigări s-a consumat vineri, la punctul de frontieră Brodina – Sighetu Marmației. Aproximativ 7.000 de pachete cu ţigări de provenienţă duty-free au lăsat în urma lor contrabandiștii care au ales să fugă în Ucraina, speriați de focurile de armă trase de oamenii legii.

Marfa confiscată este în valoare de 82.000 lei, anunță Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Traficanții, depistați lângă satul Lupcina

Potrivit IGPF, vineri, în jurul orelor 18.00, poliţiştii au observat în apropierea graniței, pe direcţia localităţii Lupcina (judeţul Suceava), mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând în spate colete voluminoase.

„Imediat, poliţiştii au acţionat pentru reţinerea persoanelor, efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care respectivii au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul ucrainean. Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somaţiilor, poliţiştii de frontieră au tras trei focuri de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale în vigoare, însă persoanele respective nici de această dată nu s-au oprit, întorcându-se pe teritoriul statului vecin. Totodată, au fost anunţate despre eveniment autorităţile de frontieră din Ucraina, în vederea cercetării în comun a cazului”, se precizează în comunicatul IGPF.

Inspectoratul arată că la faţa locului au fost descoperite şapte colete în care erau 6.960 pachete cu ţigări de provenienţă duty-free. Ţigările, în valoare de 82.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase