VIDEO. Mii de români au dat iama cu mii de mașini pe plajele sălbatice din țara noastră. Cea mai mare aglomerație a fost la Vadu

VIDEO. Mii de români au dat iama cu mii de mașini pe plajele sălbatice din țara noastră. Cea mai mare aglomerație a fost la Vadu
Foto: Facebook
Publicat: 29/06/2020, 16:57
Actualizat: 06/04/2021, 20:16

Administraţia Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a anunţat luni că la finalul săptămânii plajele sălbatice au fost luate cu asalt de turişti, fiind, zilnic, 8.000 de persoane cu 3.000 de maşini pe plaja Vadu.

Potrivit sursei citate, sute de turişti nu au respectat regulile într-o rezervaţie naturală, au călcat cu maşinile şi rulotele vegetaţia şi au campat pe plajă, fiind aplicate amenzi.

 „Weekend pe plajele sălbatice din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării! În acest weekend plajele sălbatice de la Vadu, Corbu şi Capul Midia, din perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, au fost luate cu asalt de către turişti.

Au fost estimați zilnic 8.000 de turiști cu 3.000 de mașini la Vadu

Astfel, pe plaja Vadu au fost estimaţi în fiecare zi din weekend peste 8.000 de turişti cu 3.000 de maşini, pe plaja Corbu, 1.700 de turişti şi 480 maşini, iar pe plaja Midia 320 de turişti şi 150 maşini.

Din păcate, mulţi dintre aceştia nu au respectat regulile de acces într-o arie protejată, astfel, sute de turişti au călcat cu maşinile şi rulotele vegetaţia existentă în habitatele de interes comunitar şi au campat pe plajă. Pentru aceste fapte, inspectorii ecologi au dat avertismente şi au aplicat amenzi”, a anunțat, luni, ARBDD.

Weekend pe plajele sălbatice din Rezervația Biosferei Delta Dunării!

Weekend pe plajele sălbatice din Rezervația Biosferei Delta Dunării!În acest weekend plajele sălbatice de la Vadu, Corbu și Capul Midia, din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării, au fost luate cu asalt de către turiști. Astfel, pe plaja Vadu au fost estimați în fiecare zi din weekend peste 8000 de turiști cu 3000 de mașini, pe plaja Corbu, 1700 de turiști și 480 mașini, iar pe plaja Midia 320 de turiști și 150 mașini. Din păcate, mulți dintre aceștia nu au respectat regulile de acces într-o arie protejată, astfel, sute de turiști au călcat cu mașinile și rulotele vegetația existentă în habitatele de interes comunitar și au campat pe plajă. Pentru aceste fapte, inspectorii ecologi au dat avertismente și au aplicat amenzi. Reamintim că zonele costiere naturale Vadu și Corbu fac parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării și au statut de “Site Natura 2000” incluzând habitate specifice și specii de interes conservativ deosebit de valoroase la nivel european și mondial. Pentru protejarea acestor zone pe termen lung vizitatorii trebuie să înțeleagă că este nevoie de un comportament responsabil față de natură, respectând regulile de vizitare.

Publicată de ARBDD – Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii pe Luni, 29 iunie 2020

„Pentru protejarea acestor zone pe termen lung vizitatorii trebuie să înţeleagă că este nevoie de un comportament responsabil”

Zonele costiere naturale Vadu şi Corbu fac parte din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării şi au statut de “Site Natura 2000” incluzând habitate specifice şi specii de interes conservativ deosebit de valoroase la nivel european şi mondial.

„Pentru protejarea acestor zone pe termen lung vizitatorii trebuie să înţeleagă că este nevoie de un comportament responsabil faţă de natură, respectând regulile de vizitare”, a mai transmis organizaţia.

Amenzi și pentru construcții ilegale pe plaje

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral își ia în serios rolul de stăpân al plajelor. Nici bine n-a început sezonul, că ABADL a și aplicat amenzi în valoare totală de 70.000 de lei unor firme care fie nu au respectat măsurilor stabilite în urma controalelor anterioare, fie au realizat construcții ilegale pe plajele administrate.

Potrivit unui comunicat de presă al ABADL, inspectorii instituţiei au notificat 47 de operatori pentru dezafectarea construcţiilor ilegale amplasate pe plajele litoralului românesc. Este vorba despre 35 operatori de plajă din Năvodari, 11 din Constanţa şi unul din Vama Veche, mulţi dintre aceştia atacând în instanţă somaţiile pentru demolare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Cum mai arată Diana Gureșoaie, „Strâmba lui Dodel”. Fosta iubită a lui Cristi Tănase...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Șoferii care circulă prea încet, „vânați” cu drona - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Surpriză pentru posesorii de iPhone-uri vechi. Ce funcție lansează Apple
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Viteză fără precedent! O universitate a creat Internetul de 4,5 milioane de ori mai rapid