VIDEO | Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision: „Scopul nu este să fim un număr în lista de țări care merg. Este un concurs prea mare ca să fim din nou mici”

Publicat: 12/02/2023, 17:09

Theodor Andrei a câștigat Selecția Națională a Eurovision 2023. Artistul va reprezenta România la Liverpool cu piesa „D.G.T. (Off and on)”. În total, la selecția națională, au fost exprimate telefonic și online 36.500 de voturi. Dintre acestea, piesa lui Theodor Andrei a strâns puțin peste 5.200 de voturi. Anul acesta, la a 67-a ediție a concursului Eurovision Song Contest, participă 37 de ţări. Doar 31 vor concura în semifinale pentru cele 20 de locuri ale finalei Eurovision.

„În piesă se vorbește despre un război între rațiune și instinct”

Întrebat de reporterii Gândul care este atuul muzicii sale, Theodor a explicat că piesa lui are personalitate.

„Atuul principal este personalitatea. Cred că este o muzică cum nu a mai fost la Eurovision și cu atât mai mult nu a mai fost din partea țării noastre. Piesa aceasta, pe care atât de mulți români au votat-o aseară, pune în scenă o problematică validă cu care toată lumea poate să relaționeze, dat fiind faptul că este vorba despre un război între rațiune și instinct. O poți lua ca pe o dispută între siguranță și pasiune, poate să fie ideea de rău necesar pe plan amoros în care te întorci la nesfârșit la ceva ce știi și tu că te distruge încet. Făcând o paralelă între războiul acesta internalizat, într-o relație de acest gen, și situația actuală din lume am considerat că și mesajul pe care mi l-am pus pe piept «Make love, not war» este unul extraordinar de potrivit. În dragoste se cade la fel ca în război”, a spus câștigătorul Selecției Naționale a Eurovision 2023, Theodor Andrei.

Artistul vede acestă victorie ca pe o mare reponsabilitate.

„În momentul acesta, eu răspund pentru încrederea pe care și-au pus-o oamenii care ne-au votat aseară. La Liverpool, tot ce se va întâmpla legat de momentul acela va fi asociat direct atât cu Televiziunea Română, cât și cu mine. Oamenii au nevoie să știe adevărul și adevărul este că e momentul pentru ceva diferit la Eurovision”, a  explicat Theodor.

„Există un moment în care folosesc limbajul semnelor”

Theodor a încercat să creeze în showul său ceva metaforic, conceptual, care să treacă de bariera ecranului. Cântărețul a declarat că a vrut să îmbine toate lumile artistice în trei minute.

„Sunt două dezbrăcări. În momentul cu D.G.T. este una în care cele două fete mă dezbracă de cămașă și este unul mai târziu în care cei doi băieți mă dezbracă de cămașă. Este o zonă de inclusivitate, care este mai mult decât binevenită. Mai este o reinterpretare după tabloul lui Michelangelo, cu Dumnezeu și Adam, cu degetele, și mai este ceva ce nu prea s-a observat. Dat fiind faptul că am făcut cele două dezbrăcări, am vrut să fac ceva și mai mare de atât. Este un moment în coregrafie în care folosesc limbajul semnelor. Am făcut asta pentru cei care nu pot auzi versurile. Eu le-am căutat pe Google. Nu numai că arată cool coregrafic, ci sunt și anumiți termeni pe care i-am descris. Primul gest înseamnă libertate, al doilea este egalitate, apoi pace și ultimul este iubire, ca o îmbrățișare”, a explicat artistul.

Theodor Andrei vrea, din tot sufletul, să câștige Eurovisionul. El promite un show grandios și teatral.

„Scopul nu este să fim un număr în lista de țări care merg, anul acesta, la Eurovision. Numere sunt întotdeauna. Lista aceea este mare în fiecare an. Scopul este să ne diferențiem. De aceea cred foarte tare în această piesă. Este un concurs prea mare ca să fim din nou mici. Miza este extraordinar de mare. Vreau ca momentul să fie foarte teatral pentru că asta și face diferența în cazul acestei piese.

Nu este o piesă de dat «skip». Dacă ai ascultat jumătate din ea și o înțelegi, asculți și cealaltă jumătate. Dacă ai ascultat jumătate din ea și nu o înțelegi, te intrigă și vrei să asculți și cealaltă jumătate. Eu asta tind să cred și cred că asta se va auzi și la Liverpool”, a spus, hotărât, interpretul.

Theodor urmărea Eurovision de mic copil. De la o vârstă fragedă, visul lui a fost să fie primul român care câștigă Eurovision. La un moment dat, mama sa i-a printat o listă cu toți reprezentanții României la Eurovision. Acum, Theodor va fi pe acea listă.

„Îmi este foarte greu să exprim în cuvinte cum se simte ca, acum, eu să am loc pe foaia aceea. Este uluitor”, a adăugat Theodor.

Cine este Theodor Andrei

Theodor Andrei are 18 ani și este interpret, actor și compozitor român. A câștigat nenumărate premii și distincții în festivaluri naționale și internaționale, printre care Premiul 3 la Festivalul “Aurelian Andreescu”, Premiul 1 la Festivalul Alexandria Pop Fest, Premiul “Best Stage Presence” la Festivalul “Silver Yantra” din Bulgaria și Premiul 3 la Festivalul “Florin Bogardo”.

CITEȘTE ȘI:

Schimbare majoră la Eurovision 2023. Sistemul de vot a fost modificat

Melodia care va reprezenta România la EUROVISION 2023 va fi aleasă sâmbătă, de la ora 20:30, pe TVR 1. Doar publicul decide câștigătorul. Cum îți poți vota favoritul

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?