Zeci de familii ajunse pe drumuri după o explozie se revoltă împotriva autorităților: „Pe ucraineni îi ajută, pe noi nu!”

Zeci de familii ajunse pe drumuri după o explozie se revoltă împotriva autorităților: „Pe ucraineni îi ajută, pe noi nu!”
Zeci de familii ajunse pe drumuri după o explozie se revoltă împotriva autorităților: „Pe ucraineni îi ajută, pe noi, nu!”
Publicat: 07/12/2022, 20:32
Actualizat: 07/12/2022, 21:03

Situația disperată pentru cele 28 de familii din Suceava care au ajuns pe drumuri din cauza unei explozii atât de puternice încât blocul în care locuiau a fost „închis” de Inspecția de Stat în Construcții. Oamenii au nevoie de ajutor după ce și-au pierdut totul, doar că autoritățile nu se grăbesc cu sprijinul promis.

În urma exploziei, ISC a decis să interzică accesul în blocul din cartierul sucevean Burdujeni. Întreaga construcție prezintă risc ridicat de prăbușire!

Drame în cele 28 de familii ajunse pe drumuri

Oamenii sunt deznădăjduiți și nu știu unde să caute ajutor. Potrivit adevarul.ro, un tată privește neputincios la fiul său de 12 ani care nu mai vrea să stea singur nicio clipă și are coșmaruri în fiecare noapte.  Altcineva povestește cum fiica sa pur și simplu a amuțit când a văzut apartamentul distrus de explozie.

În spatele tuturor traumelor trăite de cele 28 de familii sunt și pagubele materiale suferite. Explozia a fost atât de puternică încât a distrus în totalitate unele apartamente, iar la altele nu mai sunt nici uși și ferestre, nici plafoane.

Din câte se pare, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, le-a spus oamenilor ajunși pe drumuri că blocul necesită ample lucrări de consolidare, care pot dura și un an de zile! În acest interval de timp, familiile rămase pe drumuri pot depune cereri la Primărie pentru obținerea unor locuințe sociale.  „Vom sprijini aceste familii cât va fi nevoie”, a declarat edilul Ion Lungu, vorbe în care oamenii, din păcate, nu mai au încredere.

La ucraineni le dă 2.000 de lei/lună și nouă, fraierilor, ne dă 1.500 de lei pentru două luni de cazare. La ucraineni le dă 2.000 de lei și nouă, fraierilor care am muncit în țară, ne dă 1.500 pe două luni. Îmi dă garsoniera goală. Eu, bătrână, la 70 de ani, mă duc să cumpăr mobilă acum”, s-a plâns una dintre persoanele sinistrate.

Altfel, din primele cercetări efectuate la fața locului, se pare că explozia a fost cauzată de o acumulare de gaze într-unul dintre apartamente. Cel mai probabil, a explodat o centrală termică, însă nu este exclusă nici varianta ca un aragaz montat greșit să fi produs explozia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase