FINALA EUROPA LEAGUE 2012. Bilete „la negru” pentru finala Europa League, între 200 și 400 de euro, lângă stadion

FINALA EUROPA LEAGUE 2012. Bilete la negru pentru finala Europa League, între 200 și 400 de euro, lângă stadion
Publicat: 09/05/2012, 21:22
Actualizat: 09/05/2012, 22:48

Pentru microbiștii care n-au avut noroc sau timp să-și ia un loc la Madrid-Bilbao de la casa de bilete, în ziua meciului nu a fost totul pierdut: cu „doar” câteva sute de euro, lângă stadion se mai găseau bilete, chiar și cu o oră înainte de meci, la speculanții care nu păreau deranjați de polițiști.

Cine nu are bilete pentru meci, să-și cumpere. Dar unde să-i găsești pe bișnițari chiar în ziua finalei Europa League? Pe străzile din jurul Arenei Naționale, nu mai e picior de speculant, dacă stai să asculți primul polițist care îți iese în cale. În realitate, însă, lucrurile stau altfel. Bișnițarii nu au dispărut. Doar s-au mutat. Acum sunt de găsit pe străduțele din vecinătatea stadionului. Îi recunoști ușor. Stau în găști, așezați pe borduri și pe garduri. La prima vedere, așteaptă să intre la meci, la fel ca tot puhoiul de suporteri care își omoară timpul plimbându-se prin zonă.

Cum ajungi pe bulevardul Muncii, ofertele încep să curgă. La început, timid. Cu cât insiști, însă, băieții cu bilete „la negru” apar de prin toate colțurile.

„Le dau ieftin, că trebuie să plec acasă. Două sute de euro!”, spune un bărbat la vreo 30 de ani, care, de fiecare dată când zărește polițiștii apropiindu-se, te ia pe după umăr și te trage, vrând-nevrând, lângă el. „Degeaba mergi mai încolo. Mai încolo e mai scump. Treaba ta! Dacă te răzgândești, mă găsești tot aici! Hai să-ți las și-un număr de telefon! Ai un pix?”, întreabă el, ușor nemulțumit de eșecul tratativelor. „Întreabă de Cătălin când suni pe număru’ ăla”, mai spune bișnițarul, înainte să acosteze un alt potențial client.

Cătălin are dreptate. Mai încolo, e mai scump. Trei sute de euro. Dar locurile sunt „la tribuna a doua, V.I.P., îți dă și bufet dup-aia, dracu’ știe, oricum, ideea e că mănânci”, ține să precizeze vânzătorul de ocazie. Cu sau fără „bufet” la tribuna a II-a, nu prea îți vine să cumperi până nu afli cât cer și alții.

„E pomană”, întărește el. Și are dreptate. La nici doi metri, un străin cumpără bilet de la un alt vânzător de ocazie. Dupa ce întreabă „How much?”, scoate din buzunar 400 de euro, capătă biletul și se îndepărtează, fericit.

Pe bulevardul Basarabia, numărătoarea se face tot în sute. Cel mai ieftin bilet costă 200 de euro. Dacă vorbești spaniola și ești îmbrăcat în haine de suporter, prețul biletului se dublează instantaneu.

Tranzacțiile la suprapreț se fac pe sub mână, chiar sub nasul polițiștilor, care patrulează doi câte doi, în susul și-n josul bulevardului.

„Trei sute de euro, don’șoara, nu vrei un bilet?”, întreabă discret o gașcă de băieți care sparg semințe pe bordură. După două minute de negocieri, afacerea de ocazie eșuează. „Auzi, ce e aia din mâna ta? Telefon sau cameră de luat vederi? E cameră, hă? Ia hai sa vorbim noi doi mai colo, lângă gard”, spune liderul găștii.

În loc de „lângă gard”, bărbatul se trezește lângă doi polițiști, care se opresc și cer buletinele la control. „Auziți…dacă vreți bilete, nu luați de la ăștia de aici. Vedeți dincolo, după cortul ăla portocaliu…acolo sunt niște băieți de treabă care dau mai iefin”, spune, în treacăt, unul dintre polițiști, înainte să se îndepărteze. Are dreptate omu’ legii. Dincolo de cortul portocaliu, e mai ieftin. Doar 100 de euro. Unii ar zice că nu-i scump deloc. În fond, tot 100 costa cel mai ieftin loc cumpărat de la casa de bilete. Doar că erau 100 de lei.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
INCREDIBIL! Câți lei câștigă lunar un livrator de la Foodpanda
FOTO. Jojo, în costum de baie! Cum arată acum, de fapt, trupul fostei vedete Playboy
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Ce noi restricții intră în vigoare în România! Decizia autorităților după explozia numărului cazurilor de...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Criza guvernamentală ucide oameni zilnic. Apelul medicilor: Depolitizaţi deciziile medicale şi haideţi să colaborăm
Cum să eviți impactul cu un animal care îți apare în fața mașinii. Sfaturile care...
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Un profesor de la Harvard susține că specia umană și universul sunt rezultatul unui experiment...
INCREDIBIL! Câți lei câștigă lunar un livrator de la Foodpanda
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
Locul unde NU există nicio RESTRICȚIE în România la cumpărături. Produsele cu prețuri extrem de...
IATĂ noile MĂSURI pe care sunteți OBLIGAȚI să le RESPECTAȚI!
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Marea noastră actriță A MURIT... Este doliu uriaș în lumea actorilor români
TOATĂ GERMANIA e în stare de șoc: Nimeni nu ar fi crezut așa ceva vreodată:...
Apocalipsa e aproape! Semnul unei alte pandemii a șocat oamenii de știință. E crunt
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021