ALERTĂ în lumea tenisului! A jucat la Australian Open infectat cu coronavirus. Halep, în pericol?

ALERTĂ în lumea tenisului! A jucat la Australian Open infectat cu coronavirus. Halep, în pericol?
ALERTĂ în lumea tenisului! A jucat la Australian Open infectat cu coronavirus. Halep, în pericol? / Sursa FOTO: wallpaperflare.com
Publicat: 08/04/2020, 13:12

Tenismanul german Alexander Zverev, numărul 7 ATP, este cel care a dat alerta în sportul alb. „Misha” Zverev spune că a călătorit în China cu câteva săptămâni înaintea startului competiţiei de la Melbourne, și este convins că a prezentat simptome de Covid-19 la primul Grand Slam din 2020.

„Eu şi logodnica mea Brenda am fost în China pe 28 decembrie. M-am simţit foarte rău în zilele care au urmat. Nu vă puteţi imagina de câte ori am tuşit în timpul lunii petrecute în Australia. Am avut febră timp de două sau trei zile şi am avut o tuse seacă mult timp. Brenda a avut, la rândul ei, aceleaşi simptome”, a povestit Zverev pentru Essentially Sports.

Tenismenul afirmă că nu a avut habar despre ce este vorba, „însă acum, după mai multe luni, văzând situaţia actuală, sunt convins că puteam fi infectaţi cu coronavirus. Nu spun că am fi fost 100%, mai ales că rezultatele mele din Australia au fost bune, însă bănuielile rămân”.

Alexander Zverev a avut o prestaţie foarte bună la Openul Australiei, unde a atins în premieră semifinalele unui turneu de Mare Șlem.

Neamțul recunoaşte că actuala pauză forţată se va răsfrânge în mod negativ asupra jocului său: „Situaţia este suficient de complicată pentru mine, pentru că am jucat foarte rău în 2019 şi mi-am apărat cu greu punctele în lunile următoare. Acum, din cauza acestei întreruperi şi a îngheţării punctelor, am rămas pe locul al şaptelea. Aveam multe opţiuni să termin anul în top 5, dar situaţia asta m-a penalizat şi trebuie să aştept alte câteva luni pentru a-mi relua obiectivului”.

Vestea că Alexander Zverev ar fi fost infectat cu coronavirus la Australian Open i-a băgat în sperieți și pe ceilalți jucători din circuit prezenți la Antipozi. Sunt emoții chiar și pe tabloul feminin, căci sportivii au interacționat între ei la diferitele evenimente ale sponsorilor și organizatorilor programate între partide.

Simona Halep a ajuns până în semifinalele turneului, la fel ca Zverev. Românca a pierdut la limită în fața Garbinei Muguruza, scor 6-7, 5-7.