Alexandra Dulgheru, aproape de a treia finală din carieră

Alexandra Dulgheru, aproape de a treia finală din carieră
Publicat: 06/03/2015, 15:50

Vineri, Dulgheru s-a impus cu scorul de 7-6(5), 7-5, în fața sportivei germane Julia Goerges, locul 65 WTA. La rândul ei, Gajdosova a trecut, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-4, după două ore de joc, de japoneza Kurumi Nara, locul 57 WTA și cap de serie numărul 6.

Cele două câștigătoare vor fi pentru a treia oară adversare în acest an, scorul după primele două întâlniri fiind egal. Gajdosova s-a impus cu scorul de 6-3, 6-4, în turul I al Australian Open, apoi Dulgheru a câștigat meciul din calificările turneului de la Doha, cu scorul de 4-6, 6-3, 6-3. La primul turneu de Grand Slam al anului, australianca a fost oprită în manșa a doua de Simona Halep, care a obținut victoria cu scorul de 6-2, 6-2.

Alexandra Dulgheru, 25 de ani, fostă ocupantă a locului 26 în 2011, a disputat ultima semifinală în iulie 2010, la turneul WTA de la Budapesta. Ea a mai jucat în cariera ei două finale în circuitul WTA, ambele la Varșovia, în 2009 și 2010, și de fiecare dată și-a trecut în palmares titlul la turneul polonez de categorie Premier.

Dulgheru a reușit o performanță destul de rară în circuit, cucerind primul trofeu din capitala Poloniei când ocupa locul 201 WTA și după ce a jucat în calificări. Acest succes a propulsat-o pentru prima dată în Top 100 WTA, pe locul 83.

Până la ascensiunea Simonei Halep din ultimii ani, Alexandra Dulgheru era cea mai titrată sportivă din actuala generație de jucătoare române de tenis.

Acum, jucătoarea originară din București urcă din nou în clasamentul WTA, după ce a suferit mai multe accidentări în ultimii ani.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase