Amenințarea lui Dragomir pentru cluburile din Liga I: Aveți termen până în primăvară

Amenințarea lui Dragomir pentru cluburile din Liga I: Aveți termen până în primăvară
Publicat: 06/11/2012, 16:36
Actualizat: 27/09/2018, 18:27

Președintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, marți, că grupările din Liga I vor primi un nou termen, până în primăvară, să-și monteze instalații pentru încălzirea terenului, apoi cluburile care nu au făcut aceste lucrări de modernizare nu vor mai primi licența.

„Datorită terenurilor încălzite vom putea să jucăm și mai devreme în primăvară și poți să te duci și mai mult cu etapele până aproape de Crăciun. O să le mai dăm cluburilor un termen până în primăvară să încălzească gazoanele, iar atunci o să le radem pe cele care nu au încălzire la gazon. De exemplu, s-ar putea juca 26 de etape în tur, adică în vară-toamnă, și s-ar face în primăvară play-off-ul și play-out-ul. Ar fi boierie, ar fi frumos de tot”, a spus pșeful LPF.

Dragomir s-a referit din nou la proiectul pe care îl are în vedere legat de noul sistem competițional, cu o primă de ligă de 14 echipe, precizând că, după sezonul regulat, șase formații vor juca în play-off, iar opt în play-out.

„Cred că 12 echipe ar fi prea puține în Liga I. Ar fi meciuri prea puține și nu cred că ar satisface nici televiziunile, nici publicul și nici cluburile. După gândirea mea, pentru că nu știu dacă vor aproba conducătorii asta, ar fi un campionat cu 14 echipe. Cu play-off de șase echipe și play-out de opt. Sunt multe de discutat aici și numai Adunarea Generală (n.r. – a LPF) poate hotărî. Eu nu pot decide, eu doar pun în practică. Dar eu sunt propunerea și majoritatea cluburilor acceptă varianta aceasta. Ar fi patru meciuri pe an Rapid – Steaua, patru meciuri Dinamo – Steaua și așa mai departe. Ar fi meciuri în plus pentru televiziune”, a declarat Dumitru Dragomir.

El a afirmat că 12 dintre cele 18 grupări care fac parte acum din Liga I sunt de acord cu schimbarea sistemului competițional, deși pentru ca propunerea să treacă de Adunarea Generală a LPF este nevoie de doar nouă voturi. „Întâi se discută în Adunarea Generală a LPF, apoi cu propunerea asta se merge la Comitetul Executiv al FRF. Iar Comitetul Executiv aprobă în proporție de 95-99 la sută o astfel de propunere. Niciodată nu a refuzat o astfel de schimbare având în vedere că este în beneficiul fotbalului românesc. M-am consultat cu președintele Mircea Sandu în ceea ce privește sistemul acesta de play-off. Și dânsul e de acord, a fost entuziasmat. Dar mai întâi trebuie să se aprobe în Adunarea Generală a LPF. Ar fi nevoie de nouă voturi ca să se decidă. Sunt deja cam doisprezece cluburi de acord cu schimbarea. Nu ar fi de acord echipele mici, normal, pentru că ele dispar”, a menționat oficialul.

Dragomir crede că situația grupărilor din Liga a II-a este foarte gravă, estimând că în viitor jumătate dintre acestea nu vor mai putea funcționa din cauza problemelor financiare: „După părerea mea, în Liga a II-a, nici jumătate din cluburile de acum nu vor mai putea funcționa. Nu e problema mea, dar o spun să audă cei interesați de situația economică din fotbalul românesc. Nu mai sunt bani, dispar echipe pe bandă rulantă din Liga a III-a și a II-a. La anul, nici nu cred că strângem 20 de echipe în Liga a II-a”.

Președintele LPF recomandă Guvernului să aplice modelul ungar în privința centrelor de copii și juniori și să formeze și finanțeze astfel de centre în toată țara.

„Soluția ar fi formarea centrelor de copii și juniori, cum au făcut ungurii, și finanțate de Guvern. Să fie cel puțin 50 de centre în toată țara, împărțite pe zone geografice, cu 200 de copii fiecare, finanțate puternic de Guvern. Ce contează la Guvern 10 milioane de euro pe an? Un nimic! Ungaria, o țară mai mică de jumătate din România, are peste 70 de centre făcute de actualul premier”, a mai declarat Dumitru Dragomir.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii