Amintiri despre BALACI. A fost un model, ușa lui era DESCHISĂ pentru oricine. Șprițul din seara asta îl beau în cinstea ta!

Redactor:
Silviu Bănilă
Amintiri despre BALACI. A fost un model, ușa lui era DESCHISĂ pentru oricine. Șprițul din seara asta îl beau în cinstea ta!
Unul dintre foștii vecini ai lui Ilie Balaci a vorbit despre „vecinul său care locuia la o distanță de două blocuri", în Pantelimon. „În cartierul ăsta, în care se bea la greu încă de când se construia, nu s-a băut niciodată așa de mult ca atunci când ne-a fost Ilie vecin!", scrie Cătălin Butufei pe Facebook. Fosta mare glorie a Universității Craiova, Ilie Balaci, a murit duminică dimineață la vârsta de 62 de ani din cauza unui accident vascular.

„Cine mă cunoaște bine, știe ca nu fug de-o bere sau de-un șpriț… Două-trei… :))) Dacă beam un sfert din cât a băut Balaci, nu ajungeam la 46… D-apoi la 62… Mi-a fost vecin, pentru o perioadă de vreo doi ani. A stat la două blocuri de mine, cât timp a locuit în București.

În cartierul ăsta, în care se bea la greu încă de când se construia, nu s-a băut niciodată așa de mult ca atunci când ne-a fost Ilie vecin! (Eu nu beam atunci, că aveam 14-15 ani). Și Ilie a avut ușa deschisă pentru toată lumea, atunci când era acasă.

Era destul de rar, dar atunci când era avea ușa deschisă. Și pentru vecinii de bloc sau de cartier care veneau doar să-l salute, și pentru copiii care veneau după autografe sau după brelocuri și autocolante cu Dinamo, și pentru betivii cartierului, și pentru bișnițari, și pentru taximetriștii care combinau orice, și pentru valutiști, și pentru fetele care căutau aventuri cu vedete, și pentru colegii de serviciu (avea vreo 20.000!) care ar fi vrut vreun autograf sau vreun ajutor (mic trafic de influență)…”, scrie vecinul lui Ilie Balaci pe Facebook.

„Nu știu ce sa zic…. A fost un model? Pentru puștii care visau să ajungă fotbaliști, sigur a fost. Pentru câteva generații de tineri fotbaliști, da. Eu sper că mai este și astăzi. Pentru niște muncitori dintr-un cartier muncitoresc de la marginea Bucureștiului – sigur a fost un model. Un model de succes obținut prin ambiție.

Și un model de modestie în același timp. De amabilitate, de deschidere, de amiciție, de simplicitate și de… rezistență la băut! Cei mai mulți dintre ăia care au șprițuit cu el atunci sunt oale și ulcele.

Mulți dintre ei, deși n-au fost vedete, au fost și ei modele în felul lor. Modele în bine. Locale. Ilie nu bea cu oricine! Mă gândesc că pe unde a trecut, pe la echipe, cluburi și alte forumuri sportive a lăsat ceva în urmă. Și aici, în micul și coloratul nostru capăt de Pantelimon, a lăsat ceva. Sigur nu sunt singurul care își aduce aminte de șederea lui aici! Hai noroc, nea Ilie! Șprițul din seara asta îl beau în cinstea ta!”, încheie acesta.

Fosta mare glorie a Universității Craiova, Ilie Balaci, a murit duminică dimineață la vârsta de 62 de ani din cauza unui accident vascular.

Fostul internațional Ilie Balaci a suferit un accident vascular cerebral duminică, în timp ce se afla acasă, la Craiova.

Familia a chemat o ambulanță, iar medicii au încercat să îl resusciteze, însă nu au mai putut face nimic, informează Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean din Craiova. Ilie Balaci nu a mai ajuns la spital.

Inchide