Ancheta Consiliului Concurenței privind drepturile TV îi dă emoții lui Gino Iorgulescu: Sper să se încheie cu bine

Ancheta Consiliului Concurenței privind drepturile TV îi dă emoții lui Gino Iorgulescu: Sper să se încheie cu bine
Publicat: 20/08/2014, 15:41

El a explicat că în comparație cu fostul contract, în prezent numărul persoanelor care pot urmări partidele din Liga I este mult mai mare.

„Anii trecuți șapte meciuri dintr-o etapă erau disponibile doar abonaților unei firme de cablu (n.r. – RCS-RDS). Azi se văd toate meciurile la peste 20 de companii de cablu, dintre care amintim UPC, Romtelecom, Orange TV, Focussat TV și Ines. Acum trei milioane de abonați pot urmări meciurile la TV, și alți zece milioane de utilizatori pot urmări partidele pe internet. În plus, partidele se pot vedea și pe telefoanele mobile. Din acest punct de vedere consider o reușită contractul făcut (n.r. – de vânzare a drepturilor TV), mai ales că plățile către LPF, și de la LPF către cluburi au fost făcute chiar în avans. Cluburile sunt foarte mulțumite și am constatat că dacă nu se făcea acest contract puteam să fim în impas pentru începerea campionatului Ligii I. Trebuie astfel punctate și lucrurile pozitive pentru ca cei de la Consiliul Concurenței să încheie acea investigație favorabil”, a afirmat oficialul LPF.

Iorgulescu recomandă conducerii companiei RCS-RDS să reia negocierile cu deținătorii drepturilor TV, pentru ca abonații săi să poată urmări meciurile din Liga I. „Lucrurile sunt mult mai bune, chiar dacă RCS nu a reușit până acum să cumpere drepturile de televizare. Cred că ar trebui și dânșii să se orienteze pentru că abonații RCS deja sună pe la noi să ne întrebe de ce nu văd meciurile pe televiziunile RCS-RDS. De aceea le-aș recomanda celor de la RCS, cum au fost o dată la negocieri, să continue negocierile și să ia și dânșii (n.r. – dreptul de transmitere) pentru stabilitatea abonaților pe care îi au”, a adăugat Gino Iorgulescu.

Consiliul Concurenței a declanșat la 30 iulie, în urma unei plângeri, o investigație asupra modului în care Liga Profesionistă de Fotbal a vândut drepturile de televizare ale meciurilor din cadrul competiției Liga I către firma Intel Sky Broadcast.

„LPF a vândut drepturile de televizare ale meciurilor de fotbal ce se desfășoară în cadrul competiției Liga I către compania Intel Sky Broadcast LTD, pentru o perioadă de 5 ani. Compania a decis să le valorifice prin intermediul a două posturi de televiziune în regim «cu plată». Investigația nu vizează modalitatea în care compania Intel Sky Broadcast LTD valorifică aceste drepturi de televizare, ci comportamentul membrilor LPF”, afirmă Consiliul Concurenței.

Totodată, Consiliul Concurenței reamintește că a derulat o investigație în urma vânzării de LPF a drepturilor de difuzare pentru perioada 2008-2011 către consorțiul format din SC TV Antena 1 SA și SC RCS&RDS SA. „Investigația s-a finalizat în 2011, prin acceptarea unor angajamente asumate de LPF”, se spune în comunicat.

Potrivit aceluiași comunicat, Consiliul Concurenței este interesat în obținerea de informații și opinii referitoare la această investigație de la agenții economici terți, inclusiv concurenți și clienți ai părților implicate.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat, pe 4 martie, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal va încasa anual de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon în cei cinci ani.

Televiziunile generaliste Look TV și Transilvania Live (n.r. – care ulterior s-a transformat în Look Plus) au anunțat, pe 2 aprilie, într-un comunicat remis agenției MEDIAFAX, că au încheiat un memorandum de înțelegere cu Intel Sky Broadcast Ltd. privind difuzarea în direct a meciurilor de fotbal din campionatul Liga I și Cupa Ligii.

În 29 mai, compania de telecomunicații RCS&RDS a anunțat, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că a depus plângere la Consiliul Concurenței împotriva Ligii Profesioniste de Fotbal, întrucât „vânzarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1 s-a făcut cu încălcarea legislației concurenței”.

Până în prezent, compania UPC și platforma sa de satelit, Focus Sat, rețeaua iNES IPTV (care transmite televiziuni prin internet) și Romtelecom au anunțat, prin intermediul unor comunicate de presă, că au semnat acorduri de distribuție cu Intel Sky Broadcast Ltd. pentru transmisia celor două televiziuni Look TV și Look Plus.

Totodată, Look TV și Look Plus au anunțat, într-un comunicat remis MEDIAFAX pe 14 iulie, că au încheiat „un număr semnificativ de contracte de retransmisie cu distribuitori de servicii de programe audiovizuale”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
Locul de basm din România pe care puțini turiști îl știu. Ascunde un mare secret,...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Angajatorii care oferă salarii în România de 2.000 de euro, dar nu găsesc oameni interesaţi:...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
GABRIELA FIREA, marea lovitură în politică. RĂSTURNARE de situație, chiar înainte de alegeri
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Pericolul din micii de 1 Mai! ANPC trage un semnal de alamă: „Aveți grijă la...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Frații Lumière și Revoluția Cinematografică