Antrenorul de fitness al lui Tottenham, Gian Piero Ventrone a murit la 61 de ani: „Suntem devastați” transmite clubul

Antrenorul de fitness al lui Tottenham, Gian Piero Ventrone a murit la 61 de ani: Suntem devastați transmite clubul
Gian Piero Ventrone a murit la 61 de ani - FOTO: Profimedia
Publicat: 06/10/2022, 19:18

Antrenorul de fitness al lui Tottenham, Gian Piero Ventrone, poreclit „Militarul” în Italia din cauza regimurilor sale riguroase de antrenament a murit la vârsta de 61 de ani.

„Suntem devastați să anunțăm că Gian Piero Ventrone a decedat”, a anunțat joi dimineață Tottenham. „La fel de adorabil în afara terenului pe cât era de exigent pe el, Gian Piero a devenit rapid o figură extrem de populară printre jucători și personal. Ne va lipsi foarte mult tuturor celor de la club, iar gândurile noastre se îndreaptă către familia și prietenii săi în aceste momente imposibil de triste”.

Ventrone s-a alăturat echipei Spurs în noiembrie anul trecut, făcând parte din echipa de antrenori a lui Antonio Conte și a fost creditat ca fiind cel care a contribuit la îmbunătățirea radicală a condiției fizice a jucătorilor.

El a lucrat la Juventus din 1994 până în 2004 – perioadă în care Conte a jucat la Juventus – sub comanda lui Marcelo Lippi și Carlo Ancelotti.

De asemenea, a lucrat pentru clubul francez AC Ajaccio, pentru echipa italiană Catania și în China pentru JS Suning și Guangzhou. Italianul a supervizat o revizuire completă a formei fizice a lui Tottenham, echipa lui Conte alergând mai mult decât orice altă echipă din Premier League în acest sezon.

Cel mai faimos moment al său la club a avut loc în timpul turneului de pre-sezon de la Seul, când a împins echipa printr-o sesiune brutală pe o căldură de 30C, lăsându-i pe mulți dintre ei prăbușiți pe gazon și pe unii – inclusiv pe Harry Kane.

Căpitanul Angliei, Kane, a declarat pe Twitter: „Un om cu adevărat remarcabil. Sunt devastat de moartea antrenorului nostru Gian Piero.

„Dragostea și puterea mea sunt cu familia sa în aceste momente. Cuvintele și înțelepciunea lui vor trăi cu mine pentru tot restul vieții mele și sunt doar recunoscător că am avut ocazia să petrec timp cu el. RIP Prof.”.

Son, care l-a creditat pe Ventrone ca fiind sursa de inspirație din spatele hat-trick-ului său împotriva lui Leicester luna trecută, s-a alăturat lui Kane în salutarea impactului experimentatului antrenor.

„Lumea a pierdut o persoană cu adevărat specială”, a scris Son pe Instagram.

„Gian, m-ai ajutat să trec prin cele mai grele momente și împreună am sărbătorit niște amintiri incredibile. Nu pot exprima în suficiente cuvinte recunoștința mea față de tine și cât de mult îți datorez.

„Ne vei lipsi foarte, foarte mult. Îți mulțumesc pentru tot, prietene. Îți trimit toată dragostea mea ție și întregii tale familii.”

Sursa: Tottenhamhotspur.com

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase