Anunț de ultimă oră al ministrului Ionuț Stroe. Când revin fanii pe stadioanele din România

Anunț de ultimă oră al ministrului Ionuț Stroe. Când revin fanii pe stadioanele din România
Anunț de ultimă oră al ministrului Ionuț Stroe. Când revin fanii pe stadioanele din România / Sursa FOTO: https://cdn.fanatik.ro
Publicat: 14/09/2020, 19:51

Șeful MTS a vorbit din nou despre cel mai așteptat subiect în sportul românesc – revenirea spectatorilor la meciurile de fotbal! Și nu numai acolo, atenție! Ionuț Stroe anunță că, după 1 octombrie, Guvernul Orban va analiza posibilitatea permiterii accesului la întrecerile sportive.

Totul depinde, însă, de evoluția situației epidemiologice din țara noastră: . dacă scade numărul infecțiilor cu noul coronavirus, se va putea discuta despre revenirea publicului pe stadioane și/ sau în săli de sport.

„Am discutat cu premierul. 1 octombrie va fi data cu care vom avansa un scenariu mai optimist. Vă spun sincer, vreau ca până la 1 octombrie să terminăm dicuțiile și cu organizatorii de competiții, și cu cluburile care organizează aceste partide. Asta, apropo de acces, pentru că mare parte a responsabilităților ei o vor purta, depinde foarte mult de cum îți organizezi accesul la stadion. La fel, de respectarea locurilor în tribune. Depinde foarte foarte mult și de suporteri”, a precizat șeful MTS.

Se reiau sporturile de contact

Pe de altă parte, Ionuț Stroe anunță că prelungirea stării de alertă a dus la eliminarea restricţiile pentru sporturile de contact. Astfel, boxul, judoul sau luptele îşi vor putea relua activitatea în condiţiile care urmează a fi stabilite de comun acord de MTS şi MS.

„Veşti bune. Hotărârea de Guvern care prelungeşte starea de alertă a eliminat restricţiile pentru sporturile de contact (box, lupte, karate şi altele). În câteva zile, după publicarea în Monitorul Oficial, vom emite Ordinul comun de ministru MTS-MS care va detalia condiţiile pentru desfăşurarea acestor activităţi sportive”, a scris Stroe pe Faceobook.

Mai mulţi reprezentanţi ai sporturilor de contact s-au arătat nemulţumiţi în ultima perioadă de faptul că nu îşi pot desfăşura activitatea din cauza restricţiilor impuse de autorităţi în contextul pandemiei de coronavirus. Preşedinţii federaţiilor de lupte, box şi judo au acuzat faptul că nu pot organiza competiţii interne, iar sportivii nu pot efectua antrenamente specifice, fiind în acest fel dezavantajaţi faţă de cei străini în momentul în care vor participa la concursuri internaţionale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase