Când și în ce condiții vor revenii fanii pe stadion. Ionuț Stroe a făcut marele anunț. “Totul depinde de asta!”

Când și în ce condiții vor revenii fanii pe stadion. Ionuț Stroe a făcut marele anunț. “Totul depinde de asta!”
Când și în ce condiții vor revenii fanii pe stadion. Ionuț Stroe a făcut marele anunț. “Totul depinde de asta!”
Publicat: 11/09/2020, 18:10

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a anunțat când și în ce conditii vor reveni suporterii din România pe stadion. Totul depinde de cazurile noi de coronavirus care vor apărea în țară.

Ionuţ Stroe a fost prezent la Iași, ocazie cu care a fost abordat momentul în care suporterii vor putea să revină pe stadioane. Totul depinde de cum vor evolua lucrurile la Supercupa Europei, programată pe 24 septembrie.

„Nu vă ascund faptul că lucrăm la acest scenariu. Există un cadru pe care îl realizăm, apropo de modul cum se pot organiza aceste competiţii şi mai ales de momentul de sosire şi de plecare de la stadion. Sunt zone cu risc epidemiologic ridicat pentru că vorbim de mii de oameni adunaţi în acelaşi timp pe un stadion. Modalitatea de aşezare a suporterilor în tribune se poate face extrem de uşor în baza unei rezervări online, exact cum se rezervă biletele la cinematograf.

În primul rând noi, care facem acest scenariu trebuie să oferim cadrul legal. Este şi responsabilitatea organizatorului, pentru că degeaba facem aceste norme dacă la un spectacol cu 5.000 de spectatori acestea nu se respectă. Clubul organizator trebuie să se asigure că are suficienţi stewarzi, că poate să facă accesul etapizat, pe parcusul mai multor ore. Nu în ultimul rând există responsabilitatea şi conştientizarea spectatorilor. Nimeni nu îşi doreşte să stăm acolo cu instituţii, cu stewarzi, cu jandarmi. Ne vom întâlni săptămâna viitoare şi cu suporterii, vor trebui să asume şi ei că respectă aceste lucruri. Nu e vorba de a restricţiona sau a permite, este vorba de a organiza aceste evenimente fără a avea infectări”, a declarat ministrul Ionuţ Stroe.

Ionuț Stroe: „Să vedem cum funcționează!”

În continuare, Ionuț Stroe a cerut suporterilor răbdare. „UEFA lansează un proiect pilot, organizând la Budapesta Supercupa Europei cu 30 la sută spectatori. Să vedem cum funcţionează şi dacă cifrele pandemiei vor fi pe pantă descendentă, cu siguranţă şi noi vom putea avansa acest scenariu„, a adăugat ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase