Anunțul lui Laurențiu Reghecampf, după ce Cornel Dinu l-a acuzat că a primit bani pentru a aranja un meci

Anunțul lui Laurențiu Reghecampf, după ce Cornel Dinu l-a acuzat că a primit bani pentru a aranja un meci
Publicat: 05/02/2013, 17:19

„Avocatul nostru o să trimită o scrisoare către clubul Dinamo și o să fac și o plângere împotriva acestui om și nu știu dacă o să aibă de unde să plătească. Dar nu vreau să îl mai jignesc, pentru că nu am pe cine. Dacă ar fi să îl jignesc, am foarte multe lucruri despre el, dar vreau să rămân cu imaginea unui om care a fost un mare fotbalist și atât. A spus cineva la o emisiune că la cât latră Cornel Dinu ar trebui să turbăm cu toții. Să bagi un club ca Bayern Munchen… De multe ori îmi vine să râd pentru că nu îi înțeleg pe acești oameni, de unde au atâta răutate și nu știu de unde au atâta imaginație”, a spus Reghecampf, la Gsp TV.

Laurențiu Reghecampf a afirmat că toți oamenii care îl critică pe el, critică de fapt clubul Steaua, astfel încât i-a solicitat indirect finanțatorului Gigi Becali să intervină. „Dacă acești oameni au o problemă cu un antrenor tânăr, nu au o problemă cu mine, ci vor avea o problemă cu patronul echipei, pentru că la urma urmei dând în mine, ei dau în Steaua, iar această problemă trebuie să se rezolve cât mai repede. Așa cum spune dânsul că eu sunt fratele mai mic și eu spun că trebuie să îmi ia apărarea fratele mai mare”, a completat Reghecampf.

Reghecampf este de părere că Dinu ar trebui amendat pentru declarațiile făcute. „Delegatul echipei Dinamo nu ar trebui să plătească amenzi sau să răspundă când vine cu astfel de lucruri despre un angajat al clubului Steaua? Eu cred că ar trebui să respectăm. Eu nu vorbesc foarte multe lucruri despre acest om, pentru că îl respect foarte mult pe domnul Badea, pe cei care investesc la Dinamo, pentru că îi cunosc personal. Niciodată nu o să-mi permit să jignesc pe cineva de la Dinamo, dar văd că acești monștri sacri din fotbalul românesc nu au niciun fel de respect și niciun fel de bun simț. Dacă ai anumite lucruri concrete, spune-le concret, dar nu arunci când ai stat la bar de noapte sau la restaurant când erai mort de beat și aveai o discuție. Ce să înțeleg de la Cornel Dinu, că era șeful mafiei pariurilor? El ce era, Mafalda? Se vede vreun mare mafiot? Eu cu Cornel Dinu nu am vorbit niciodată la telefon. Ce credibilitate are?”, a explicat Reghecampf.

Tehnicianul stelist a precizat că nu ia în calcul o eventuală demisie. „Niciodată nu m-am gândit să îmi dau demisia sau să plec de la Steaua din cauza unor declarații ale unui om pe care nu am cum să le iau în seamă. E ca și cum te-ai uita la unul care are un buletin cu o dungă roșie”, a precizat Reghecampf.

Administratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu, a declarat într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor că Laurențiu Reghecampf a primit suma de 200.000 de euro de la mafia sârbă a pariurilor, pentru a aranja o partidă cu Bayern Munchen, pe vremea când actualul antrenor stelist evolua la Cottbus.

Cornel Dinu a precizat că meciul dintre Bayern Munchen și Energie Cottbus ar fi trebuit să se termine la o diferență de trei goluri, însă scorul final a fost 3-1. Nemulțumiți, sârbii implicați în afacere i-au cerut imediat banii înapoi lui Reghecampf, a continuat Dinu. „N-ar trebui să intru în dialog cu un asemenea personaj (n.r. – Anamaria Prodan, soția antrenorului Laurențiu Reghecampf), dar țin să-i aduc aminte că ar face bine să-mi fie recunoscătoare că l-am scăpat pe soțul ei de la răzbunarea iminentă a sârbilor. Se întâmpla după un meci Bayern – Cottbus. Eram, într-o seară, la masă la Trattoria cu Răzvan Boanchiș și cu patronul restaurantului, Vali Sălăgean. Și primesc un telefon de la Iulian Chiriță, nașul de la prima cununie al lui Reghecampf. Îmi spune: «Tată, cum îl salvăm pe finu’, că a dat de necaz?!». Cu o zi înaintea partidei, primise 200.000 de euro ca să trântească partida cu Bayern, care trebuia să se termine la trei goluri diferență. Erau el și încă vreo doi. S-a terminat însă 3-1. Iar lui Reghecampf i-au transmis băieții că trebuie să se prezinte imediat cu banii înapoi! El credea că-i pârlește pe sârbi, avea senzația că discută cu Romică Pașcu”, a afirmat oficialul dinamovist.

Administratorul delegat al FC Dinamo susține că i-a salvat viața fostului jucător, obținând o prelungire a termenului de înapoiere a banilor către gruparea sârbă. „Am vorbit la Belgrad și i-am rugat pe oameni să-l mai păsuiască o zi cu banii. Tipii voiau să primească suma înapoi chiar în acea seară, i-am obținut lui Reghecampf o păsuire până dimineața. Așa i-am salvat viața, credeți-mă, dintr-o acțiune de incriminare penală, în care sârbii îl rezolvau repede, cu gloanțele! I-am spus și lui Chiriță să-i transmită să nu se joace cu treburile astea, că sârbii te lasă în rigolă pentru cinci dolari! Și poate că lui Reghecampf îi spune ceva numele Mile”, a mai spus Dinu.

Meciul la care face referire Dinu ar putea fi cel din data 21 septembrie 2002, disputat la Munchen, în etapa a VI-a a 1.Bundesliga, Bayern-Energie, scor 3-1 (1-1). Reghecampf a evoluat în acea partidă 66 de minute, fiind înlocuit la scorul de 2-1.

Fostul jucător Iulian Chiriță, nașul de la prima cununie a lui Laurențiu Reghecampf, a confirmat, marți, la Sport Total FM, declarațiile lui Cornel Dinu, potrivit cărora actualul antrenor al Stelei ar fi primit o sumă de bani când era fotbalist, pentru a aranja un meci contra echipei Bayern Munchen.

„Am confirmat aseară și o spun și acum, că ceea ce a spus domnul Cornel Dinu este adevărat. Problema este că nu aveam cum să ocolesc acest adevăr. Din păcate este implicată o persoană pe care am cununat-o și i-am botezat copilul. Mi-ar fi plăcut să fie vorba despre altcineva, nu despre el și îmi pare extrem de rău”, a spus Chiriță.

Și jurnalistul Răzvan Ioan Boanchiș, care era lângă Cornel Dinu în momentul în care Chiriță l-a sunat, a confirmat cele declarate de fostul jucător dinamovist, într-o intervenție telefonică la Sport.ro. „Îmi aduc aminte destul de bine, deși se întâmpla acum mai mult de zece ani. Într-adevăr a sunat Chiriță. Știu că au vorbit vreo jumătate de oră. Eu nu am auzit ce spunea Chiriță, dar Dinu a povestit după aia și vă dați seama că nu avea cum să fie o fabulație. Dacă era o fabulație, ce interes avea Dinu în 2002? Eu îmi aduc aminte mai mult decât Cornel Dinu. Din ce știu eu, nu era vorba de doi jucători, ci de încă trei jucători. Era vorba despre Miriuță, Sebok și de al treilea nu îmi amintesc, asta rețin eu ce s-a vorbit atunci”, a spus Boanchiș.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
FOTO. Transformarea incredibilă a unuia dintre cei mai bogați români, la 67 de ani, după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Karina Pavăl & iubi, apariție spectaculoasă în Floreasca. Moștenitoarea imperiului Dedeman este, cu adevărat, adorabilă....
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a vorbit despre recalcularea pensiilor! Documentele pe care pensionarii nu vor...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin este învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce ţări europene vor...
VINDECĂTOR sau ȘARLATAN? Călugărul care a avut LUMEA la picioare
Ungaria NU vrea să renunțe. Alianța care o scoate definitiv din Europa
Pensiile pe luna iunie. Banii vor fi livrați mai târziu
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Paște de basm pentru Medana și Alin Oprea! Cum au sărbătorit cei doi în Cluj:...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Cât de inteligent era T-Rex? Se pare că nu foarte