Anunțul lui Reghecampf: „Gata”

Anunțul lui Reghecampf: Gata
Publicat: 14/09/2013, 16:29
Actualizat: 29/07/2014, 19:37

Antrenorul echipei Steaua, Laurențiu Reghecampf, a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă, că jucătorul Gabriel Iancu a fost amendat 100.000 de euro după ce a părăsit cantonamentul reprezentativei de tineret săptămâna trecută.

„Nici noi nu suntem de acord cu asemenea ieșiri, pentru că e vorba de jucători tineri care trebuie îndrumați spre marea performanță. În momentul când Iancu a ieșit din hotel, se vede și antrenorul secund al echipei naționale. Patronul nostru a fost dezinformat și a luat o decizie care pentru acest jucător este foarte usturătoare. Noi am făcut tabelul pentru Liga Campionilor, iar Gabi Iancu a luat amendă de o sută de mii de euro, pentru patru minute pe care le-a petrecut în fața hotelului, dând bani într-un taxi unei mătușe”, a spus Reghecampf.

Laurențiu Reghecampf s-a arătat dezamăgit de modul în care jucătorii au fost pregătiți la lotul de tineret, dar și pentru că erau lăsați acasă după antrenamentul de seară. „Nu ne dorim să avem un conflict cu cei de la echipa națională, dar ne dorim, în momentul în care acești jucători merg la echipa națională, să facă performanță, nu să ne stea opt zile la cantonamentul de la Chiajna, iar ei după masa de seară să meargă acasă, după ce au făcut un antrenament de 45 de minute la un nivel pe care noi nu ni-l dorim. Ne dorim să avem jucători la echipa națională, dar nu dorim ca acei jucători să piardă pe perioada în care au fost acolo”, a completat Reghecampf.

Laurențiu Reghecampf a afirmat că nu își dorește un nou scandal cu echipa națională, dar vrea comunicare. „Noi nu ne dorim un scandal cu echipa națională, ne dorim numai să avem liniște. Așa cum acceptăm să ajutăm echipa națională, așa avem și noi rugămintea ca atunci când jucătorii merg la echipa națională și nu fac parte din programul celor 14-15 care intră pe teren, să aibă un program foarte bine stabilit. Mă refer la Latovlevici, care a stat două săptămâni și nu a făcut ceea ce trebuia să facă. Eu nu vreau să îi iau locul lui Victor Pițurcă, eu vreau să-l ajut. Nu vreau să existe un conflict, dar vreau să existe comunicare. Vorbim totuși de echipa națională a României, nu de Avântul Prăbușirea”, a adăugat Reghecampf.

La rândul său, managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, consideră că antrenorul secund al echipei naționale de tineret, Florin Constantinovici, l-a mințit pe Bogdan Stelea în ceea ce privește situația lui Gabriel Iancu. „E grav tot ce se întâmplă, oameni care au în mâini destinele fotbalului românesc, să mintă cu atâta nerușinare, mă refer la Constantinovici, să dezinformeze superiorul lui. Nici nu vreau să cred că Stelea a putut să ia măsura asta știind ce s-a petrecut, pentru că nu s-a petrecut nimic. Veți avea săptămâna viitoare filmul celor patru minute în care Iancu a lipsit din hotel, încălțat cu papuci de unică folosință. Copilul nu avea timp nici să lipească un timbru. Iancu plătește acum 25.000 de euro pentru fiecare minut lipsit. O să-i explicăm patronului, dar decizia e luată”, a explicat Stoica.

Mihai Stoica este de părere că Iancu a fost umilit la echipa de tineret. „Copilul ăsta a fost umilit de mai multe ori, a fost dus în Muntenegru și i s-a spus cu câteva ore înainte de meci că nu face parte din lot. A fost adus de acolo civil, pentru că i s-a spus că nu va mai fi convocat la echipa națională, că nu mai face parte din lot. Cum să aduci copilul ăsta așa? Cum să permiți jucătorilor să meargă cu șapcă pusă invers, cu căștile pe urechi, ce înseamnă asta? Da, vreau să le dau sfaturi celor de la echipa națională a României, pentru că ce se întâmplă acolo e inadmisibil”, a subliniat Stoica.

Mihai Stoica l-a criticat pe Bogdan Stelea, declarând că nu știe ce îl recomandă pe fostul internațional ca selecționer al echipei de tineret. „Este inadmisibil ca antrenorul echipei naționale de tineret să stea la costum la VIP la meciul cu Ungaria, iar jucătorii să stea undeva în tribună, împreună cu spectatorii. Nu e normal așa ceva. Da, antrenorul echipei naționale trebuie să stea în cantonament cu echipa dacă respectă jucătorii și cluburile. Nu știu ce-l recomandă pe Bogdan Stelea să fie antrenorul echipei naționale de tineret, dar dacă așa hotărăsc diriguitorii fotbalului românesc, ne conformăm”, a precizat Stoica.

El a explicat că mai mulți jucători vor să renunțe la convocările de la prima reprezentativă. „Noi ne ocupăm acum să convingem jucătorii să nu-și facă hârtii să nu se mai ducă la echipa națională. Sunt jucători care au venit să ne întrebe cum procedează, dar nu are legătură cu acest caz. Interesul fotbalului românesc este egal cu interesul Stelei”, a adăugat Stoica.

Mihai Stoica a criticat decizia Comitetului Executiv al FRF de amânare a etapei a șaptea a Ligii I fără a întreba cluburile. „Credeți că noi am digerat ușor hotărârea Comitetului Executiv de a suspenda o etapă de campionat, când noi eram pregătiți pentru meciul ăla? Era normal să se ia hotărârea aia fără să fie consultate cluburile? Din punctul nostru de vedere a fost o crasă lipsă de respect, dar nu am scos niciun cuvânt. Acum ce facem, că depindem de olandezi? Vorbim să se anuleze etapa la ei? Noi avem două meciuri ai puțin, iar propunerile sunt să jucăm pe 22 decembrie și 13 februarie. Nu s-a jucat niciodată în România pe 22 decembrie. Am tăcut, am tăcut, am tăcut, se strâng prea multe”, a mai spus Stoica.

Oficialul stelist consideră că FRF ar fi trebuit să lanseze o anchetă în cazul Iancu, așa cum a făcut-o campioana României. „Vreau să dau lecții echipei naționale despre cum se joacă profesionist, pentru că Steaua s-a luat în piept cu toți, iar echipa națională se duce și ia câte patru. Patru ne-au dat olandezii acasă și patru ne-au dat și la ei acasă ca să nu ne supărăm, iar noi trebuie să ținem gura închisă. De ce nu a sunat Mircea Sandu să spună că dă drumul la anchetă. Ceva nu se leagă și e normal să se ducă fotbalul românesc în cap, pentru că dacă mănânci aripioare nu o să zbori, oricum ai da-o”, a concluzionat Stoica.

Potrivit prosport.ro, Gabriel Iancu a plecat sâmbăta trecută din cantonamentul naționalei U21, iar antrenorul lotului, Bogdan Stelea, a decis să nu-l mai convoace. „Am aflat de escapada lui Iancu abia în momentul în care am ajuns la hotel în Muntenegru, de la secunzi. Le era și lor jenă. De când am aflat i-am spus că nu o să-l mai trec pe foaia de joc. E un act de indisciplină și se plătește cu excluderea. Am stat 5 minute de vorbă cu el. El mi-a spus că a ieșit afară să dea niște bani cuiva, din taxi, la ora 1 noaptea. Atunci, la ora respectivă trebuia să doarmă sau măcar să ceară voie să iasă din hotel. A ieșit, s-a urcat într-un taxi, Constantinovici a strigat după el, dar și-a văzut de drum. Nu mai contează cât a stat, important este că a plecat fără acordul nostru. Nu vreau să-i fac rău unui jucător valoros ca el, dar valoarea asta nu înseamnă nimic dacă nu este în stare să respecte niște reguli. Dacă nu înțelege și se comportă de maniera asta, cât sunt eu acolo n-o să mai vină. Dacă se schimbă, vom vedea…”, a declarat Bogdan Stelea la Dolcesport.

În luna iunie, presa sportivă a scris că Gabriel Iancu și un alt jucător, Nicolae Stanciu, ar fi băut în cantonamentul selecționatei de tineret, în Insulele Feroe, informație negată de antrenorul Emil Săndoi, de președintele FRF, Mircea Sandu, dar și de oficialii Stelei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
“Am plâns pentru Vlad Pascu. Este o victimă!”. Elena Merișoreanu a șocat și tulburat România...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Îl recunoşti? Da, e chiar EL! Suferinţa şi-a pus amprenta pe chipul său
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
MAREA DOAMNĂ a României a murit în Noaptea de Înviere: Drum lin spre cele veșnice
Ce poți face cu resturile de prăjituri și cozonac rămase de la masa de Paști
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Inteligență Artificială a ținut pasul cu un pilot uman în timpul unui zbor istoric