Au venit banii: anunțul OFICIAL făcut de LPF

Au venit banii: anunțul OFICIAL făcut de LPF
Publicat: 17/06/2015, 17:10
Actualizat: 28/09/2018, 16:24

Banii, care reprezintă jumătate din valoarea anuală a contractului, au intrat, miercuri, în contul LPF, urmând a fi distribuiți cluburilor.

Compania Intel Sky Broadcast (ISB) din Malta, deținătoarea drepturilor TV pentru Liga I, a cerut, la 26 mai, în cadrul Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal, diminuarea valorii contractului pentru transmiterea meciurilor din primul eșalon, în sezonul viitor. ISB a propus reducerea cu aproximativ 6 milioane de euro a sumei pe care o are de plătit anual către grupările din Liga I, fiind dispusă să achite numai 21,5 milioane de euro pentru sezonul 2015/2016.

Adunarea Generală a LPF a respins, la 12 iunie, propunerea companiei ISB de diminuare a contractului privind drepturile TV, cu 13 voturi la 1. Conform contractului în vigoare, ISB trebuia să achite prima tranșă din valoarea drepturilor TV până la 15 iunie. Președinții de cluburi au avertizat compania deținătoare a drepturilor că vor rezilia contractul, dacă ISB nu va achita la timp suma de 13,75 de milioane de euro plus TVA.

Înaintea Adunării Generale din 12 iunie, companiile RCS-RDS și Telekom au notificat cluburile că sunt dispuse să le ofere între 25 și 28 de milioane de euro pe sezon pentru preluarea în comun a drepturilor TV, dacă înțelegerea cu ISB va fi ruptă.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat, la 4 martie 2014, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal trebuie să încaseze de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon, în cei cinci ani. La această sumă se adaugă un milion de euro pentru Cupa Ligii. În plus, LPF primește o sumă egală cu 20 la sută din veniturile nete din publicitate, care vor fi obținute de către televiziunile ce transmit meciurile din Liga I.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase