Bellu și Bitang pleacă de la lotul olimpic de gimnastică: „Nu mai suntem antrenori. Ajutăm cum putem, dar nu mergem la Mondiale”

Bellu și Bitang pleacă de la lotul olimpic de gimnastică: Nu mai suntem antrenori. Ajutăm cum putem, dar nu mergem la Mondiale
Publicat: 15/09/2014, 15:10

„După Campionatele Europene, după luna iunie, calitatea noastră de antrenori coordonatori a încetat. Este o decizie definitivă. Încercăm să mai ajutăm cum putem, am făcut cât am putut”, a declarat Mariana Bitang, pentru MEDIAFAX.

Până la ora transmiterii acestei știri, Octavian Bellu nu a putut fi contactat.

Bitang și Bellu vor continua însă implicarea în parteneriatul public-privat dintre OMV Petrom și gimnastica feminină, conform contractului care a fost semnat în primăvara acestui an, suma donată de sponsor fiind de 2,5 milioane de euro pentru dezvoltare și selecție la nivelul copiilor, în intervalul 2014-2016. Printre prevederile acestui proiect se numără și selecționarea a circa 150 de copii din toată țara, cu vârste între 5 și 9 ani, care vor intra în pregătire în șase centre regionale: București (cluburile Steaua și Dinamo), Deva, Onești, Timișoara și Constanța.

Echipa României, formată din gimnastele Larisa Iordache, Ștefania Stănilă, Andreea Munteanu, Ana Maria Ocolișan, Silvia Zarzu, Paula Tudorache și rezerva Ioana Nicoară, va participa la Campionatele Mondiale de la Nanning (China), între 3 și 12 octombrie, potrivit înscrierilor nominale anunțate de forul internațional de profil (FIG).

Gimnastele tricolore vor fi însoțite de staful tehnic format din Lăcrămioara Moldovan, Lucian Sandu și Cristian Moldovan, conform unei informări a Federației Române de Gimnastică.

Contactat de MEDIAFAX, președintele FR Gimnastică, Adrian Stoica, a confirmat că lotul României va fi condus de cei trei antrenori, dar nu a dorit să facă alte comentarii pe marginea absenței cuplului Bellu-Bitang.

După alegerile din 29 mai pentru funcția de președinte al COSR, câștigate de Alin Petrache și la care a candidat și Octavian Bellu, antrenorul lotului de gimnastică declara, pentru MEDIAFAX, că se gândește dacă va continua să antreneze echipa României, precizând că dacă este prea bătrân pentru a ocupa funcția de președinte al COSR atunci este prea bătrân și pentru a mai munci în sală.

„Nu sunt supărat, știam rezultatul dinainte. Lucrurile erau tranșate, victoria s-a anunțat de ieri. Îi urez succes președintelui, nu-i va fi ușor, dar eu îmi păstrez dreptul de a mă gândi dacă mă mai implic în această mișcare olimpică prin lotul feminin de gimnastică. Nu cred că doare pe nimeni că aș putea renunța la lotul de gimnastică. Îmi dau seama că am pierdut 30 de ani prin sală și am fost la șapte Olimpiade, dar nu contează. Se pare că ce am făcut 30 de ani nu contează. Se pare că sunt în alt timp și nu vreau să încurc pe nimeni. Nu înseamnă că îmi voi schimba felul de a fi și nici nu voi face compromisuri. Vreau să stau în picioare și să fiu mândru de ce am făcut. Se pare că a venit timpul să-mi văd de problemele și de viața mea. Dacă tot sunt prea în vârstă pentru funcția de președinte COSR sau nu am făcut destul pentru olimpism, vă dați seama cât sunt de bătrân să stau și în sală, să încerc să câștigăm medalii de carton, cum au spus unii. Am valoare, iau medalie, eu în asta cred, nu am valoare, nu iau medalie. Așa am fost educat și cred că este valabil și pentru COSR”, spunea Bellu, la acea vreme, pentru MEDIAFAX.

În 30 mai, antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnastică, Octavian Bellu, și antrenoarea Mariana Bitang și-au depus demisiile din Comitetul Olimpic și Sportiv Român prin e-mail.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
'N-aveți curaj să vă aruncați!' Îngrozitor! Colegele de clasă, prezente la locul sinuciderii celor două...
FOTO. Și-a filmat și pozat iubita în ipostaze intime! A primit interzis la națională
Mama uneia dintre fetele care s-au sinucis a fost audiată: „Ea era foarte deschisă cu...
Tânără de 28 de ani moartă după ce și-a mărit buzele: L-am implorat pe doctor...
Porci vânduţi la poartă. Oferta unui localnic pentru clienţi: "Îl tranşăm în patru şi aia...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
Șoferii vor fi amendați automat iar examenul auto va fi mai greu. Schimbări importante ale...
VIDEO - Un bărbat a fost reținut pentru înșelăciune. Ar fi vorba despre un cunoscut...
Mărirea buzelor a costat-o viața pe o tânără de 28 de ani! Declarațiile medicilor sunt...
Adina Iuliana Ghervase, “Văduva neagră” de la Iaşi, a ieşit din puşcărie! După ce beată...
Salariile bugetarilor ar putea creşte în 2024 cu 5%. Profesorii ar putea beneficia de o...
Ema Uta, săruturi dezlănțuite în noapte cu un bad boy de oraș. Sunt imaginile sfârșitului...
Descoperire ȘOCANTĂ la Pompeii! Arheologii italieni au fost ULUIȚI după ce au scos...
România distruge Rusia! Putin e furios. Anunţul serii în Europa
Soluție în fața unui cutremur. Gândacul care poate salva victimele
O tânără și-a pus unghii cu gel, dar în câteva zile a făcut o descoperire...
BANCUL ZILEI. Clasă de ardeleni la ora de Română: Elev Pop, spune, te rog, o...