Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia. Imaginile zilei: BELGIA, performanță istorică. Diavolii roșii dresează Leii Albionului

Publicat: 15/07/2018, 10:41

În așteptarea finalei Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia din această seară, microbiștii s-au delectat cu partida pentru locul trei – un duel mai mult simbolic – în care Belgia a reușit să învingă Anglia. Este cea mai bună performanța a fotbalului belgian din istorie. Belgienii au reușit să deschidă scorul încă din minutul 4, prin Meunier. A urmat un meci superb, cu ocazii spectaculoase, în care portarul Pickford s-a remarcat în mod deosebit, dar a fost învins încă o dată de Hazard, în minutul 82.

După victoria care le-a adus belgienilor medalia de bronz, Eden Hazard a lansat o provocare pentru conducerile marilor cluburi europene. Potrivit ProSport, fotbalistul consideră că și-a cam făcut treaba la Chelsea și – dacă londonezii nu îi vor face vreo ofertă deosebită – a lăsat să se înțeleagă că Real Madrid ar putea fi următorul său club.

FIFA TV a profitat de spectacolul suporterilor, pentru a realiza un montaj plin de efecte speciale.

Eden Hazard a fost considerat omul meciului Belgia – Anglia. „Azi am făcut istorie,” a declarat Hazard la finalul partidei. „Este prima oară când Belgia termină pe locul trei la un Campionat Mondial. Sunt foarte mândru pentru coechipierii mei, pentru Belgia. Sunt foarte fericit să joc în această echipă și cred că peste doi ani vom fi și mai buni. Am fost triști că am pierdut semifinala, dar ne-am revenit și am câștigat acest meci, trei zile mai târziu. Acum, cel mai important este să privim înainte, spre viitoarele meciuri și sper ca viitorul să ne aducă performanțe și mai bune decât cea de astăzi.”

Deși comparația ar putea părea ușor deplasată, un microbist a remarcat că doar trei echipe au pierdut trei meciuri la acest turneu final: Egipt, Panama și… Anglia.

„Vreau să mulțumesc coechipierilor, staff-ului tehnic și suporterilor pentru această incredibilă călătorie în Rusia,” scrie pe twitter fundașul belgian Vincent Kompany. „Îmi voi aminti clipele petrecute împreună toată viața. Am fost o echipă dată dracului la acest campionat!”

„Dacă acest Campionat Mondial ar fi fost Game of Thrones, Germania era Ned Stark: Nimeni nu credea că va fi ucis, dar capul său a căzut încă din primul episod,” scrie un internaut. „Belgia ar fi fost Olenna Tyrell: A ucis eroii principali, dar a murit înainte de bătălia finală.”

Jose Mourinho a criticat selecționarea în primul 11 al Angliei a lui Raheem Sterling. „Nu a avut o evoluție suficient de bună pentru a fi preferat în fața lui Vardy, Welbeck sau Rashford, jucători cu o condiție fizică și psihică mai bună, probabil.”

Sterling a ignorat aprecierile lui Mourinho și a transmis un mesaj plin de fair-play pe twitter: „Bravo, pentru Kompany și De Bruyne! Muțumesc tuturor suporterilor Angliei pentru susținere. Anglia are un viitor luminos și sper să avem succes în continuare.”

Mulți îl consideră pe Eden Hazard chiar cel mai bun jucător al turneului final și enumeră datele statistice ale acestuia: „6 meciuri, 74,6% recuperări reușite, 46 de pase în terenul adversarului, 40 de mingi recuperate, 17 șuturi spre poartă, 15 ocazii de gol create, 3 goluri marcate, 2 pase de gol.”

Bucuria fanilor belgieni la marcarea golului victoriei.

„Sprijinul suporterilor ne-a inspirat de-a lungul acestui turneu final,” scrie într-un mesaj publicat pe contul oficial de twitter al naționalei Angliei. Mulțumim. Abia așteptăm să vă arătăm recunoștința noastră în septembrie, la primul meci de pe Wembley.”

„La acest campionat mondial, Anglia a fost ca un elefant într-un copac,” scrie un internaut. „Habar n-ai cum a ajuns acolo, dar ești sigur că va cădea.”

Iată și câteva imagini cu cei mai frumoși suporteri de la Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia:

Suporter Anglia

Suporter Belgia

Suporter Anglia

Suporter

Suporter Anglia

Suporter Argentina

Suporter

Suporter Anglia

Suporter Argentina

Suporter Anglia

Suporter Croația

Foto: Hepta