Canada – România 2-3 în Fed Cup. DULGHERU și MITU au dus România în Grupa Mondială

Publicat: 20/04/2015, 07:40
Actualizat: 20/04/2015, 10:45

Dabrowski și Fichman au câștigat în fața perechii Mitu/Olaru; Canada – România, scor final 2-3

Cuplul Gabriela Dabrowski /Sharon Fichman a învins, cu scorul de 6-1, 4-6, 10-5, perechea Andreea Mitu/Raluca Olaru, stabilind scorul final al întâlnirii Canada – România – 2-3, rezultat care readuce formația tricoloră în Grupa Mondială a Cupei Federației pentru prima dată din 1992.

Partida de dublu, care a durat o oră și 29 de minute, nu mai putea schimba echipa calificată în elita Fed Cup, pentu că, anterior, Alexandra Dulgheru, locul 69 WTA, o învinsese pe Francoise Abanda, 260 WTA, oferind României punctul victoriei în întâlnirea cu Canada, scor 3-1, și asigurând prezența pentru prima dată din 1981 între cele mai bune opt echipe feminine de tenis din lume, în Grupa Mondială a Fed Cup.

Dulgheru s-a impus, cu scorul de 3-6, 7-5, 6-2, după un meci care a durat două ore și 11 minute

România a participat ultima dată în Grupa Mondială în 1992, dar atunci evoluau 16 echipe în principala divizie a competiției.

Tot duminică, Andreea Mitu, locul 104 WTA, s-a impus, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-1, în fața sportivei Eugenie Bouchard, locul 7 WTA, aducând echipa tricoloră în avantaj, scor 2-1, în întâlnirea cu Canada, de la Montreal, din barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Federației.

Sâmbătă, Irina-Camelia Begu, locul 33 WTA, a fost învinsă, cu scorul de 4-6, 7-5, 6-4, de Francoise Abanda, locul 260 WTA, în primul meci al întâlnirii dintre Canada și România.

În a doua partidă, Alexandra Dulgheru, locul 69 WTA, s-a impus, tot sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-4, în fața sportivei Eugenie Bouchard, locul 7 WTA, astfel că România a egalat, 1-1, scorul în întâlnirea cu Canada, după prima zi.

România va evolua în 2016, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale, alături de una dintre echipele din Rusia, Cehia, Germania, Franța, Italia, Olanda și Elveția. Partidele vor avea loc în sistem eliminatoriu, adversara tricolorelor urmând a fi cunoscută după o tragere la sorți.

LIVE TEXT Abanda – Dulgheru

CANADA – ROMÂNIA în FED Cup. Abanda – Dulgheru 6-3, 5-7, 2-6. Nici o șansă pentru jucătoarea din Canada care pierde patru game-uri la rând și meciul. ROMÂNIA este în Grupa MONDIALĂ a FED CUP

CANADA – ROMÂNIA în FED Cup. Abanda – Dulgheru 6-3, 5-7, 2-4. Break la zero reușit de Dulgheru care „zburdă” acum pe teren în fața unei jucătoare fără prea mare experiență în meciuri cu o asemenea încărcătură

CANADA – ROMÂNIA în FED Cup. Abanda – Dulgheru 6-3, 5-7, 1-1. Break la zero reușit de Francoise care, imediat, are două șanse de a se duce la 2-0 după un game în care a servit foarte bine la început, însă Dulgheru luptă incredibil, face patru puncte la rând și reușește re-break-ul

CANADA – ROMÂNIA în FED Cup. Abanda – Dulgheru 6-3, 5-7. Alexandra mai are nevoie d eun singur game pentru a egala situația în acest meci iar game-ul vine. Pe serviciul canadiencei și după 90 de minute de joc scorul este egal, 1-1 la seturi

CANADA – ROMÂNIA în FED Cup. Abanda – Dulgheru 6-3, 4-5. În sfârșit Dulgheru „își arată colții” și reintră în set și meci după ce face trei game-uri la rând printre care și break-ul atât de necesar

FOTO: fedcup.com

CANADA – ROMÂNIA în FED Cup. Abanda – Dulgheru 6-3, 3-2. După un game câștigat foarte ușor de Alexandra, urmat de unul la fel de ușor trecut în contul jucătoarei din Canada, Dulgheru revine la jocul prost din primul set și-i face „cadou” un break adversarei sale.

CANADA – ROMÂNIA în FED Cup. Abanda – Dulgheru 6-3, 1-1. Emoții mari pentru Dulgheru și în debutul setului secund, în care a fost obligată să salveze două mingi de break. În schimb, nici o emoție pentru Abanda la serviciu

CANADA – ROMÂNIA în FED Cup. Abanda – Dulgheru 6-3. Alexandra reușește, în sfârșit, să întrerupă seria adversarei sale. După cinci game-uri canadiene la rând românca revine în meci. Din păcate noi deși a condus cu 30-0 pe serviciul jucătoarei din Canada, Abanda revine formidabil și ia primul cu 6-3 după 33 de minute

CANADA – ROMÂNIA în FED Cup. Abanda – Dulgheru 5-2. Canadianca se distanțează în primul set după ce face un break și servește foarte bine pentru a se distanța la 5-2. Tânăra jucătoare din Canada a reușit, iată, să câștige nu mai puțin de cinci game-uri la rând

CANADA – ROMÂNIA în FED Cup. Abanda – Dulgheru 3-2. Câte un break pentru fiecare jucătoare

CANADA – ROMÂNIA în FED Cup: Mitu – Bouchard 4-6, 6-4, 6-1

4-6, 6-4, 6-1, și România conduce Canada cu 2-1, la Montreal. Bouchard părăsește terenul cu capul plecat! Bucureșteanca în vârstă de 23 de ani obține victoria carierei, iar comentatorul canadian exclamă: „România are un nou star în tenis!”

Prima reacție a Andreei după meci: „La început nici nu mă așteptam să joc. Sunt fericită că am câștigat și vreau să le mulțumesc tuturor de aici pentru susținere. A însemnat foarte mult pentru mine! Fiecare victorie e diferită. Să joci pentru țara ta e ceva cu adevărat special, deci nu pot compara acest succes cu cele din circuit”.

Irina Begu, îmbrățișând-o pe Andreea Mitu la finalul partidei

Știrea, mai jos:

Jucătoarea de tenis Andreea Mitu, locul 104 WTA, s-a impus, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-1, duminică, în fața sportivei Eugenie Bouchard, locul 7 WTA, aducând echipa României în avantaj, scor 2-1, în întâlnirea cu Canada, de la Montreal, din barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Federației.

Partida a durat o oră și 58 de minute.

Sâmbătă, Irina-Camelia Begu, locul 33 WTA, a fost învinsă, cu scorul de 4-6, 7-5, 6-4, de Francoise Abanda, locul 260 WTA, în primul meci al întâlnirii de la Montreal, dintre Canada și România.

În a doua partidă, Alexandra Dulgheru, locul 69 WTA, s-a impus, tot sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-4, în fața sportivei Eugenie Bouchard, locul 7 WTA, astfel că România a egalat, 1-1, scorul în întâlnirea cu Canada, după prima zi.

Mitu a înlocuit-o pe Irina-Camelia Begu, accidentată în meciul de sâmbătă.

Tot duminică mai sunt programate partidele Francoise Abanda – Alexandra Dulgheru și Gabriela Dabrowski /Sharon Fischmann – Andreea Mitu/Raluca Olaru.

Învingătoarea din partida Canada-România va evolua în 2016 în cea mai înaltă divizie a competiției, iar învinsa va juca în Grupa Mondială II.

Adrian Petculescu, [email protected]

Meciul aici:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24...
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe...
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui...
"L-au apucat dureri crunte" - Pacient din Timișoara cu cancer, mort după o operație REUȘITĂ
O nouă problemă de sănătate pentru Kate Middleton după anunțul cancerului! Ce diagnostic a primit
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Traian Băsescu a așteptat ani de zile acest moment. DECIZIE DEFINITIVĂ: Nu e nimic la...
Apare o nouă taxă. Turiștii români, direct vizați
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult