Când ar putea reveni spectatorii pe arenele din România. Eduard Novak: “Am discutat cu Vlad Voiculescu și Răzvan Burleanu!”

Când ar putea reveni spectatorii pe arenele din România. Eduard Novak: “Am discutat cu Vlad Voiculescu și Răzvan Burleanu!”
Când ar putea reveni spectatorii pe arenele din România. Eduard Novak: “Am discutat cu Vlad Voiculescu și Răzvan Burleanu!”
Publicat: 09/02/2021, 14:07

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, a declarat, după discuțiile cu Vlad Voiculescu, dar și cu președintele FRF, Răzvan Burleanu, că, în cel mult două, trei luni, va putea fi pusă în discuție deschiderea arenelor pentru public.

Ministrul Tineretului și Sportului a precizat că dacă numărul de cazuri noi de coronavirus nu va exploda din nou, în cel mult trei luni spectatorii ar putea reveni pe arenele din România. Recent, LPF și suporterii echipelor importante din Liga 1 și-au exprimat dorința ca fanii să aibă acces, din nou, la meciuri, cu respectarea măsurilor impuse de pandemie.

Am discutat cu domnul ministru Vlad Voiculescu şi cu preşedintele Răzvan Burleanu, dacă cifrele arată bine, în maxim două, trei luni luni vom putea discuta de deschiderea arenelor pentru public. Vom schimba testele PCR cu antigen pentru echipe, cred că va fi foarte bine. Dacă ar depinde de mine, de azi aş lăsa lumea pe stadioane. Sunt oameni care văd cifrele mai bine ca mine, sper să aducem lumea cât mai repede pe stadioane”, a declarat Eduard Novak, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ultima partidă de pe teritoriul țării care s-a disputant cu suporteri în tribune a fost Rapid – CSM Reșița, scor 0-1, din 8 martie 2020.

Eduard Novak vrea redeschiderea arenelor. 2.797 cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore, în România

Până pe 9 februarie, pe teritoriul României au fost confirmate 749.434 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 695.398 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.797 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 5.610.170 de teste RT-PCR și 172.163 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 22.133 de teste RT-PCR (13.421 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.712 la cerere) și 8.166 de teste rapide antigenice.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase