Ce a putut spune antrenorul Hansi Flick după succesul de la Lisabona! Bayern este regina Europei, 1-0 în finala Ligii Campionilor, cu PSG! – VIDEO

Ce a putut spune antrenorul Hansi Flick după succesul de la Lisabona! Bayern este regina Europei, 1-0 în finala Ligii Campionilor, cu PSG! - VIDEO
Ce a putut spune antrenorul Hansi Flick după succesul de la Lisabona! Bayern este regina Europei, 1-0 în finala Ligii Campionilor, cu PSG! - VIDEO / Sursa FOTO: https://upload.wikimedia.org
Publicat: 24/08/2020, 09:12

Bayern Munchen este noua regină a Europei, după 1-0 în finala cu PSG, disputată la Lisabona. Antrenorul campioanei, Hansi Flick, se declară încântat de evoluția elevilor săi și afirmă că este bucuros fiindcă le-a dat peste nas tuturor celor care nu credeau în jocul bavarezilor.

Sunt mândru de echipă. Atunci când am început treaba, în noiembrie, eu citeam titluri mari precum «Nu mai este respect pentru Bayern, nu mai este teamă de Bayern». Dar dezvoltarea acestei echipe în ultimele 10 luni a fost senzaţională! Noi am folosit totul în cea mai optimă manieră, inclusiv pauza datorată coronavirusului”, a spus Flick.

Referitor la finala de la Lisabona, tehnicianul lui Bayern a precizat: „Am văzut că PSG era foarte puternică ofensiv, dar noi am jucat cu multă dăruire, cu clasă şi merităm această victorie”.

Thomas Mueller: „Prea puțin contează analiza, important e că am luat Cupa!”

Pentru căpitanul bavarezilor, Manuel Neuer, „bucuria a fost imensă la fluierul final. Este ce ne-am dorit şi am meritat”. La rândul său, Thomas Mueller, atacantul lui Bayern, a afirmat că „este incredibil ceea ce resimţim în acest moment. Noi avem un parcurs extraordinar în spate. Avem impresia că am făcut un drum foarte lung din noiembrie, după concedierea lui Kovac, nu ştiu ce s-a văzut din exterior, dar eu cred că am meritat să câştigăm această finală, pentru modul în care am jucat, dar am avut şi noroc. Însă l-am avut şi pe Manuel Neuer între buturi. Poate nu a fost cel mai bun meci al nostru, dar prea puţin contează analiza, important e că am câştigat Cupa”.

Bayern Munchen şi-a trecut în palmares al şaselea său trofeu în cea mai importantă competiţie intercluburi de pe continent (Cupa Campionilor Europeni/Champions League), după ediţiile din 1974, 1975, 1976, 2001 şi 2013. Bavarezii au mai jucat alte cinci finale, în 1982, 1987, 1999, 2010, 2012.

Unicul gol al partidei a fost înscris de atacantul francez Kingsley Coman (min.59), fost junior al clubului PSG.