Ce achiziție trebuie să facă primarul Boc pentru CE de gimnastică din 2017

Ce achiziție trebuie să facă primarul Boc pentru CE de gimnastică din 2017
Publicat: 27/01/2016, 20:47

Primarul Emil Boc s-a întâlnit, miercuri, cu președintele Federației Române de Gimnastică, Adrian Stoica, și cu secretarul general al forului, Mircea Apolzan, pentru a găsi o soluție privind construirea unei săli de încălzire pentru gimnaștii care vor participa la Campionatul European din 2017, de la Cluj-Napoca.

„Am avut o discuție consistentă cu președintele și secretarul FR de Gimnastică în privința găsirii unei soluții de infrastructură, adică o sală necesară pentru încălzirea sportivilor înaintea intrării în concurs la Campionatul European de gimnastică din 2017, care va avea loc la Cluj-Napoca. Practic, Primăria și-a asumat asigurarea acestei infrastucturi și, având în vedere standardele internaționale, vom achiziționa o sală-balon încălzită, cu toate condițiile impuse, care va fi amplasată în vecinătatea Sălii Polivalente, iar de acolo, printr-un tunel, gimnaștii vor avea acces direct la sala de concurs”, a declarat Emil Boc.

Edilul a precizat că nu știe exact cât costă o astfel de sală, dar că „e o investiție minoră, nu presupune costuri mari, cam 8.000-10.000 de euro”.

De asemenea, Boc a mai spus că la discuțiile de miercuri a participat și prorectorul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj, Dan Lazăr, cu care s-au stabilit detalii ale unui parteneriat prin care Federația Română de Gimnastică să poată folosi pe durata CE din 2017 cele două săli ale universității din Parcul Babeș, aflat la câteva sute de metri de Sala Polivalentă.

Campionatele Europene de gimnastică din 2017, a căror găzduire a fost atribuită României de către forul continental de profil, vor avea loc la Cluj-Napoca, UEG făcând, în luna decembrie, anunțul oficial.

Candidatura României pentru organizarea CE din 2017 a fost depusă în 11 decembrie 2013, iar în ianuarie 2015 Comitetul Executiv al UEG a decis ca țara noastră să fie gazda competiției, în viitoarea Sală Polivalentă din București, se arăta într-un comunicat al FR Gimnastică.

„Din păcate, din motive bine cunoscute opiniei publice, începerea construcției acestui important obiectiv sportiv/cultural al municipiului București a întârziat nepermis de mult față de estimările factorilor interesați în folosirea acestei săli, ducând în cele din urmă la stabilirea unei a doua alternative pentru organizarea evenimentului din 2017, respectiv Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, între 19 și 24 aprilie”, declara la acea vreme, președintele FRG, Adrian Stoica.

România a obținut în 23 ianuarie 2015 dreptul de organizare al CE de gimnastică din 2017 în detrimentul Danemarcei, în urma reuniunii Comitetului Executiv de la Lausanne.

Construcția Sălii Polivalente de la București, de 12.000 de locuri, din Complexul Sportiv Național „Lia Manoliu”, în care ar fi urmat să se desfășoare CE de gimnastică, feminin și masculin, din aprilie 2017, nu a fost încă începută.

Ediția CE din 2017 ar fi a doua găzduită de țara noastră după cea din 1957, prima a competiției.

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a fost inaugurată oficial, în octombrie 2014, după o investiție de 70 de milioane de lei. Construcția acesteia a durat patru ani, din cauza mai multor contestații la lucrări. Lucrările au început în anul 2010, însă au fost stopate la începutul anului 2012, în faza de execuție a circa 65 la sută, printr-o decizie a instanței. Ulterior, ele au fost reluate, în urma reorganizării licitației, care a fost câștigată de aceleași firme, asocierea Con-A cu Nisal și InterSport.

Sala Polivalentă este omologată pentru baschet, volei și handbal, dar poate găzdui competiții internaționale de box, arte marțiale, gimnastică, scrimă, tenis de masă, tenis de câmp sau badminton. Sala dispune de scaune retractabile și de un cub video cu LED-uri, de cinci pe trei metri, similar cu cele folosite în campionatul american de baschet, NBA, care permite redarea transmisiilor în direct a competițiilor sportive.

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca are o capacitate de 7.200 de locuri, dar se poate extinde până la 10.000 de locuri, așa cum se va întâmpla în 2017, când va găzdui meciurile unei grupe din cadrul Campionatului European de baschet masculin.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”