Ce s-a decis în termenul de azi în procesul pentru palmares dintre CSA Steaua și FCSB!

Publicat: 16/03/2023, 19:00

Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat joi o nouă amânare a hotărârii privind palmaresul pentru care luptă FCSB și CSA Steaua.

În 2021, Curtea de Apel București a decis că palmaresul din 1947 şi până în 1998 al Stelei aparţine CSA Steaua București.

FCSB deține palmaresul din 2003 și până în prezent: cinci titluri de campioană, trei Cupe ale României, două Supercupe și două Cupe ale Ligii.

Ce s-a decis în termenul de azi în procesul pentru palmares dintre CSA Steaua și FCSB

„Războiul” e pentru a recunoaște cui aparține palmaresul din perioada 1998 – 2003. E perioada în care Viorel Păunescu a devenit președinte al clubului din Ghencea, din 2003 Gigi Becali fiind cel care a preluat conducerea.

Azi, la Înalta Curte de Casație și Justiție, Dan Idiță și Virgil Boglea au reprezentat FCSB, iar juristul Florin Talpan a fost din partea Clubului Sportiv al Armatei.

„Vă dați seama că tensiunea și stresul la care sunt supus sunt la cote maxime, dar am speranța că voi câștiga. Spun acest lucru, deoarece am o experiență pe instanță de peste 20 de ani. Motivele de recurs formulate de FCSB și intervenienți sunt formale, nu sunt reale motive de casare care să se încadreze în cele expres prevăzute în dispozițiile art 488 cod proc. civ. Din contră, adversarii mei invocă motive deja cercetate de instanță la fond și apel care nu mai pot fi rejudecate în recurs. Am făcut tot ce este omenește posibil, legal, să câștig acest dosar. Prin toate probele depuse și apărări formulate în decursul celor cinci ani de când a început judecarea cauzei, am demonstrat că palmaresul ne aparține”,a declarat Florin Talpan, pentru ProSport.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase