Cel mai titrat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice revine în competiții

Cel mai titrat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice revine în competiții
Publicat: 08/04/2015, 10:39

El va participa la un concurs care va avea loc între 15 și 18 aprilie, la Mesa, în Arizona.

„În sfârșit, suspendarea mea a expirat. E timpul să mă întorc în piscină și să concurez din nou”, a scris sportivul în vârstă de 29 de ani, pe Twitter.

La 30 septembrie 2014, Michael Phelps, care abia revenise în competiții după o pauză de doi ani, a fost reținut pentru conducere sub influența alcoolului și pentru depășirea limitei de viteză, la Baltimore (Maryland). Sportivul a fost oprit de poliție când conducea un Land Rover cu 135 km/h, deși limita de viteză era de 72 km/h.

În urma acestui incident, Federația Americană de Natație l-a suspendat, în luna octombrie 2014, pentru șase luni. De asemenea, justiția americană l-a condamnat, în decembrie 2014, la un an de închisoare cu suspendare și l-a obligat să continue un program de dezalcoolizare.

El se află încă într-o perioadă de probă de 18 luni, în care nu are voie să consume alcool.

Nu este pentru prima oară când campionul cu 22 de medalii olimpice, din care 18 de aur, are probleme cu poliția rutieră. În 2004, el a fost arestat pentru conducere în stare de ebrietate și a fost condamnat la 18 luni de închisoare cu suspendare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase