Cine va conduce Federația Română de Tenis alături de George Cosac. Rezultatul surpriză obținut la alegeri de Alina Tecșor

Redactor:
Adrian Macarie
Cine va conduce Federația Română de Tenis alături de George Cosac. Rezultatul surpriză obținut la alegeri de Alina Tecșor
Mai multepe gandul.info

Astfel, George Cosac, singurul candidat la funcția de președinte, după ce Dumitru Hărădău și Răzvan Itu au renunțat să mai candideze, iar Marius Vecerdea nu s-a prezentat la această Adunare Generală, a fost ales cu 140 din cele 155 de voturi exprimate de delegați. Restul de 15 voturi au fost anulate.
În ceea ce privește alegerile pentru cele patru funcții de vicepreședinte, acestea s-au terminat cu următoarele rezultate: Răzvan Itu – 119 voturi, Alina Tecșor-Cercel – 104 voturi, Adrian Marcu – 70 de voturi și Marin Stănică – 37 de voturi. În aceste condiții, din noul Comitet Director al Federației Române de Tenis fac parte George Cosac, Răzvan Itu, Alina Tecșor-Cercel, Adrian Marcu și Marin Stănică.

„Cluburile care nu sunt interesate să hotărască soarta federației nu au venit azi la vot. Dar cei care sunt interesați de bunul mers al federației au fost azi aici. De cele mai multe ori luptele se câștigă în teren. Ca să ai o legitimitate, trebuie să fii ales de cel puțin 100 și ceva de cluburi. Nu poți fi președinte ales de 12-13 inși. E inadmisibil ca în România anului 2017 să trăim ca în Congo, să interzicem dreptul constituțional de vot. Le-am promis membrilor afiliați lucruri concrete, lucruri care pot fi realizate. Le-am spus că putem realiza absolut orice cu condiția să fim o echipă unită. Dacă vom continua cu dezbinări, cu amenințări și alte lucruri de care am avut parte în ultimii doi ani cu siguranță nu vom realiza foarte multe. E păcat pentru că avem câteva generații de copii valoroase, iar cluburile ar trebui să le ofere un minimum de respect”, a spus George Cosac după alegerea sa, menționân că reprezentanții MTS, care la precedenta Adunare Generală au amenințat că vor opri finanțarea FRT dacă la alegeri vor vota alți membri afiliați în afara celor fondatori în număr de 54, nu au mai comentat nimic la ședința de vineri: „Azi reprezentanții MTS nu au scos niciun cuvânt, nu au avut nimic de comentat. Au asistat la Adunarea Generală după care au plecat spunând că vor întocmi un proces verbal. Federația are 362 membri afiliați, plus cei 16 afiliați la ultima Adunare Generală. Dacă cei de la MTS își vor menține punctul de vedere de data trecută, vom merge în instanță. Nu știm exact ce se va întâmpla. Dar ce e sigur este că nimeni nu și-a asumat responsabilitatea unei semnături din partea MTS. Așadar nimeni nu a avut curajul să semneze o hârtie oficială din partea MTS conform căreia noi ar trebui să facem Adunarea Generală cu 54 de membri”.

Referitor la decizia lui Marius Daniel Vecerdea, reprezentantul clubului Pamira Sibiu, de a mai candida la președinția FRT, Cosac a afirmat: „Suntem în sport și asta a fost tactica domnului Vecerdea. În sport meciurile se câștigă în teren, nu în alte părți. În ultimii doi ani el a intentat vreo 5-6 procese Federației Române de Tenis. Noi așteptam de la el să vină cu lucruri constructive, nu cu procese. Să vină cu ceva care să conducă la clarificarea situației. Din păcate, domnul Vecerdea își dorește să devină președinte ales de 12 inși”.

Inchide