Clubul de handbal Oltchim, la un pas de desfințare: A renunțat la cinci vedete și se chinuie să adune bugetul pentru înscrierea în LC

Clubul de handbal Oltchim, la un pas de desfințare: A renunțat la cinci vedete și se chinuie să adune bugetul pentru înscrierea în LC
Publicat: 25/05/2013, 16:01
Actualizat: 10/02/2016, 02:59

Campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea întâmpină probleme în a-și aduna bugetul necesar pentru sezonul viitor și, după negocieri cu jucătoarele de bază din lot, a decis să renunțe la noi contracte cu acestea, din cauza salariilor mari, au declarat pentru MEDIAFAX surse din cadrul grupării vâlcene.

Bugetul necesar pentru sezonul viitor, de 1,5 milioane de euro, anunțat la începutul lunii de clubul vâlcean, este imposibil de atins în prezent. Eșecul din Cupa României, în care Oltchim a fost eliminată din primul tur, a lovit și mai mult în încercările conducerii de a găsi noi sponsori. Mai mult, la negocierile pentru viitorul sezon, jucătoarele nu au acceptat scăderea salariilor, astfel că, deși au plecat Bulatovici, Jovanovici, Manea și Farcău, iar Meiroșu a anunțat că se retrage, bugetul estimat tot a depășit 2 milioane de euro (2,1).

În această situație, conducerea echipei Oltchim a decis să anunțe impresarii a cinci jucătoare de bază din lot, adică Neagu, Barbosa, Ungureanu, Nechita și Brădeanu, că salariile pe care le-au cerut nu pot fi susținute în viitorul sezon și sunt libere să-și caute echipe. „N-au acceptat nici scăderea cu puțin a salariilor, nici înjumătățirea, darmite să joace pe 1000 sau 2000 de euro, dacă tot ar fi fost de salvat echipa”, au declarat surse din cadrul clubului, pentru MEDIAFAX.

Extremele Iulia Curea și Iulia Managarova sunt încă sub contract cu Oltchim, la care ar urma să revină în lot și jucătoarele împrumutate la alte echipe. Conducerea nu are certitudinea formării unui buget necesar pentru abordarea Ligii Campionilor, pentru care ar fi nevoie de minimum 1 milion de euro, astfel că se ia în considerare și varianta ca echipa să nu fie înscrisă în competiția a cărei finală Oltchim a jucat-o în 2010, iar în ultimele două sezoane a ajuns până în semifinale. „Se fac eforturi pentru menținerea echipei, dar toată lumea stă cu mâinile în sân. Eșecul din Cupa României a contribuit mult la această situație. Clubul a scăpat de salariile exorbitante, dar nu a renunțat acum la celelalte jucătoare de bunăvoie. Le așteaptă cu brațele deschise, dacă vor să ne ajute și să joace pe 1000 sau 2000 de euro. Dar nu au dorit, așa că, măcar le-au fost anunțați agenții să-și caute echipe, cât încă se mai poate”, au mai precizat sursele citate.

Oltchim are în palmares 19 titluri de campioană, din care 7 obținute consecutiv, iar în sezonul recent încheiat a avut cel mai mare buget din istorie, de aproximativ 3 milioane de euro, însă obiectivul principal, de câștigare a Ligii Campionilor, a fost ratat. Oltchim s-a oprit în semifinale, iar în Cupa României a fost eliminată din primul tur.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A murit una dintre cele mai mari voci din România. Moartea sa a îngrozit toată...
Friptură de miel cu sos de portocale și rozmarin. Deliciul ideal pentru masa de Paști
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Au trecut 100 de ani de când România a câștigat prima medalie olimpică