Competiția care pune România pe harta internațională a sporturilor de iarnă: Putem face performanță. În acest moment schiul este „sub pământ”

Competiția care pune România pe harta internațională a sporturilor de iarnă: Putem face performanță. În acest moment schiul este „sub pământ
Publicat: 27/01/2018, 12:28
Actualizat: 27/01/2018, 16:53

Chiar dacă este un concurs la care participă doar copii,FIS Children Trophy este un prim pas extrem de important în direcția corectă. Concret, aproximativ 100 de schiori din zece țări vor ajunge la finele lunii viitoare în Poiana Brașov pentru a aluneca pe pârtiile din stațiune, deschizând astfel calea României pentru viitoare competiții importante, atât pentru copii, cât și pentru cadeți, juniori și, de ce nu, seniori.

Evenimentul, lansat în premieră în România de către Asociația de Turism Poiana Brașov, Federația Română de Schi și Biathlon și Primăria Brașov, se desfășoară în zilele de 23 și 24 februarie.

Competiția se adresează tinerilor schiori, fete și băieți, la categoriile de vârstă 12-14 ani și 14-16 ani, iar printre țările invitate se află Austria, Franța, Elveția, Italia, Norvegia, Suedia, Germania, Croația, Slovenia, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Polonia.

Sportivii vor concura la probele de slalom uriaș și slalom pe pârtia Subteleferic din masivul Postăvaru. Acest eveniment va continua până în anul 2022, fiind înscris încă patru ani în calendarul Federației Internaționale de Schi (FIS).

„Pentru mine, Children Trophy reprezintă un pas înainte în schiul alpin și totodată o rampă de lansare pentru tinerii sportivi către schiul de înaltă performanță”, a declarat Ioan Gabriel Nan, multiplu campion național și internațional. În fapt, Ioan Gabriel Nan și Ioan Valeriu Achiriloaie, ambii sportivi de performanță, sunt ambasadorii acestei competiții.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase