Cosmin Moți, ELOGIAT după ce a apărat două penalty-uri în fața Stelei și a calificat-o pe Ludogoreț în grupele Ligii Campionilor

Cosmin Moți, ELOGIAT după ce a apărat două penalty-uri în fața Stelei și a calificat-o pe Ludogoreț în grupele Ligii Campionilor

„Nu-mi vine să cred că am apărat două penaltiuri. Am meritat să ne calificăm după jocul de azi. Mă bucur că am ajuns în grupele Ligii Campionilor și sperăm să jucăm cât mai bine. Toți jucătorii care au fost azi, 27, 28, 30, împreună cu tot staful, toți am muncit ca să ajungem aici”, a spus Moți la Dolce Sport.

Echipa Steaua a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor, după executarea loviturile de departajare, scor 5-6, în poarta formației bulgare Ludogoreț Razgrad apărând fostul fundaș dinamovist Cosmin Moți, care a parat două penaltiuri și a înscris un gol de la 11 metri.

În urma acestei eliminări, Steaua București va evolua în grupele Ligii Europa. În tur, Steaua s-a impus, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, cu același rezultat reușind să se impună și bulgarii în retur, după 120 de minute.

În meciul de la Sofia, unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Wanderson, în minutul 90. Acesta a reluat din voleu, de la marginea careului mare, o minge respinsă după un corner și a înscris imparabil.

În minutul 119, Stoianov l-a faultat în poziție de ultim apărător pe Varela și a primit direct cartonașul roșu. Ludogoreț Razgrad efectuase toate schimbările, astfel că în poarta bulgarilor a intrat fundașul Cosmin Moți.

Primul penalti a fost executat de Moți, care a înscris, el apărând apoi două șuturi, ale steliștilor Pârvulescu și Râpă.

Pentru Steaua au marcat la loviturile de departajare Keșeru, Szukala, Ad. Popa, Varela și Prepeliță. Pentru Ludogoreț au înscris Moți, Hamza, Junior Caicara, Marcelinho, Diakov și Fabio Espinho, iar Wanderson a ratat.

Patron Ludogoreț: O tribună a stadionului din Razgrad se va numi Moți, este eroul Bulgariei

Patronul clubului Ludogoreț, Kiril Domuschiev, a declarat, joi, că în orașul Razgrad construiește un stadion nou, iar o tribună a arenei va primi numele fundașului Cosmin Moți, un erou al Bulgariei prin contribuția sa la calificarea în premieră a echipei de la sud de Dunăre în grupele LC.

„Rezultatul final este foarte corect. Moți va primi o primă specială, bineînțeles. Construim un nou stadion la Razgrad și o tribună va primi numele lui Moți. Nu este numai un erou pentru orașul nostru, el este un erou al Bulgariei. Singurul jucător de la Steaua pe care aș fi gata să-l cumpăr este Chipciu, dar nu este posibil pentru că în Bulgaria perioada de transferuri s-a încehiat la 15 august”, a declarat Kiril Domuschiev, la Digi Sport.

Finanțatorul a dăugat că fiecare jucător al echipei Ludogoreț va primi o primă de 100.000 de euro.

Presa internațională, uimită de Moți: Germania ar trebui să-i dea trofeul Cupei Mondiale

Presa internațională alocă spații largi evoluției lui Cosmin Moți din finalul meciului Ludogoreț – Steaua și prezintă înregistrări ale momentelor cheie ale întâlnirii, jurnaliștii neascunzându-și admirația față de fundașul român.

„Acesta este nivelul de nebunie care pur și simplu nu ar trebui să se întâmple în viața reală. Cosmin Moți învinge fotbalul. Dacă există justiție, Germania ar trebui să-i ofere Cupa Mondială”, a notat blogul site-ului yahoo.com, versiunea din Singapore.

Daily Mirror prezintă filmul evenimentelor de la Sofia și îl compară pe Moți cu celebrul portar sud-african Bruce Grobbelaar.

„Și pentru toate acestea, noi, aici la Mirror Footbal, te salutăm pe tine, sir”, i se adresează în încheiere mirror.co.uk jucătorului român.

Și uk.eurosport.yahoo.com a scris despre meciul de miercuri seară și a încheiat astfel: „Singura întrebare care se pune acum este cine ar trebui să interpreteze rolul lui Moți la Hollywood”.

„Absoul uimitor” a scris BBC pe blogul dedicat serii din Liga Campionilor, referindu-se la partida de la Sofia. „El a fost aproape patru metri în interiorul careului când a apărat penaltiul decisiv, dar cui îi mai pasă? Ce poveste! Sărbătoarea se va lungi mult în noapte”, a menționat sursa citată.

„Moți a apărat două penaltiuri și a trimis-o pe Ludogoreț în grupele Ligii Campionilor”, a titrat goal.com.

Younes Hamza: Moți a fost excepțional, dar îl preferăm ca fundaș pe viitor

Atacantul tunisian Younes Hamza a declarat că fundașul Cosmnin Moți a avut o evoluție excepțională ca portar în meciul care a adus calificarea echipei Ludogoreț în premieră în grupele Ligii Campionilor, dar a precizat că îl preferă în viitor ca fundaș pe fostul dinamovist.

„A fost foarte greu pentru noi, Steaua a jucat foarte bine, dar am arătat că suntem mai buni în acest meci. Am jucat pe atac, nu ne-am oprit, am stat bine fizic și am făcut un meci foarte bun. Moți a jucat foarte bine, atât ca jucător, cât și ca portar. Suntem foarte fericiți pentru această calificare în grupele Ligii Campionilor. Nu am știut cine îi va lua locul lui Stoianov după cartonașul roșu pe care l-a primit. Moți a avut curaj să intre în poartă și a apărat excepțional. Dar pe viitor îl preferăm ca fundaș, pentru că avem doi-trei portari foarte buni. Am avut și noroc în acest meci, dar golul a fost extraordinar și Moți a fost excepțional”, a declarata Hamza, la Digi Sport.

Portarul eliminat Stoianov: Moți este omul anului

Portarul echipei Ludogoreț Razgrad, Vladislav Stoianov, a declarat după meciul cu Steaua, scor 7-5 după loviturile de departajare, că fundașul Cosmin Moți, care a apărat poarta formației bulgare după eliminarea sa, este „omul anului”, informează dolce-sport.ro.

„A fost un joc foarte, foarte nebun, nu doar în cariera mea, în cariera tuturor jucătorilor, cred că și la cei de la Steaua. Mi-am imaginat că jucătorii Stelei vor rata unul sau două penaltiuri pentru că nu se vor mai concentra. Moți este omul anului. Trebuie să-mi cer scuze lui și coechipierilor”, a spus portarul Vladislav Stoianov.

Mihail Aleksandrov consideră că Moți a fost „omul serii” și motivul pentru care Ludogoreț a ajuns în grupele LC. „Aproape am înnebunit. Nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat. Moți a fost omul serii. El e motivul pentru care mergem în grupe. M-am gândit că se poate să fie mai bine cu Moți în poartă pentru că jucătorii nu se vor mai concentra atât de tare”, a afirmat Aleksandrov.

Roman Bezjak este de părere că Moți va intra în istoria clubului Ludogoreț Razgrad. „Un joc plin de emoție. În seara asta am făcut un joc magic. Moți cred că va intra în istoria lui Ludogoreț”, a precizat Bezjak.

Cosmin Moți a fost lăudat și de Virgil Misidjan, care a spus că românul și-a salvat echipa „la corner, apoi la penaltiuri”. „A fost un joc nebun. Moți ne-a salvat la corner, apoi la penaltiuri. I-am spus că o să apere două penaltiuri. Steaua a fost mai bună la București, dar aici a arătat doar că știe să se apere”, a declarat Misidjan.

Cosmin Moți, Bogdan Lobonț și Mircea Lucescu, singurii români în grupele Ligii Campionilor

Fundașul echipei Ludogoreț Razgrad, Cosmin Moți, portarul formației AS Roma, Bogdan Lobonț, și antrenorul Mircea Lucescu (Șahtior Donețk) sunt singurii români în grupele Ligii Campionilor, sezonul 2014-2015.

Cosmin Moți s-a calificat în grupe după ce a trecut de Steaua București, cu scorul de 6-5 la loviturile de departajare. În minutul 119 al meciului retur, Stoianov l-a faultat în poziție de ultim apărător pe Varela și a primit direct cartonașul roșu. Ludogoreț Razgrad efectuase toate schimbările, astfel că în poarta bulgarilor a intrat Moți. Primul penalti a fost executat de Moți, care a înscris, el apărând apoi două șuturi, ale steliștilor Pârvulescu și Râpă.

Portarul Bogdan Lobonț va juca și el în grupele Ligii Campionilor, fiind direct calificat în această fază a competiției cu vicecampioana Italiei, AS Roma. Lobonț este a treia variantă de portar pentru antrenorul Rudi Garcia, după Morgan De Sanctis și polonezul Lukasz Skorupski.

Tehnicianul Mircea Lucescu este și el direct calificat în grupele Ligii Campionilor, cu Șahtior Donețk, campioana Ucrainei.

Tragerea la sorți a grupelor Ligii Campionilor va avea loc joi, de la ora 18.45.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Șoferii vor fi înregistrați. A intrat în vigoare din martie 2024. E imposibil să scapi
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto