Cum a acționat AMBULANȚA Dolj în ziua morții lui Ilie BALACI. Cronica unui deces PREMATUR

Cum a acționat AMBULANȚA Dolj în ziua morții lui Ilie BALACI. Cronica unui deces PREMATUR
Publicat: 22/10/2018, 17:32
Actualizat: 13/02/2019, 15:17

Ilie Balaci a început să se simtă rău încă la primele ore ale zilei de duminică, 21 octombrie. Se afla în casa mamei sale, care a și asistat la scurta suferință a fiului ei. Tot ea a sunat la Ambulanță și a cerut ajutorul medicilor pentru a-l salva.

Ora 9:39Mama lui Ilie Balaci sună la la numărul de urgență 112

Ora 9:39Dispeceratul STS, responsabil de preluarea apelurilor de urgență, transmite ambulanței că un bărbat se simte rău și că se află în stare de semi-conștiență.

Ora 9:40Apelul este alocat echipajului de urgență

Ora 9:48Primul echipaj medical, de tip C2 cu medic, ajunge la casa mamei lui Ilie Balaci. Pacientul este inconștient. Echipajul de tip C2 este o mașină de terapie intensivă, cu toate dotările necesare pentru cazurile de pacienți inconștienți.

Ora 9:49 A început resuscitarea pacientului. Nu se pune problema efectuării trombolizei (n.r.: Tromboliza este o perfuzie care se administrează pacienților care au suferit un accident vascular cerebral (AVC). Substanța dizolvă cheagul format, fiind considerată singura procedură medicală care i-ar putea salva viața)”, explică directorul Serviciului de Ambulanță Dolj, Cristian Gângioveanu. „Procedura de tromboliză se face doar de către medicii specialiști din cadrul SMURD. Intră în competența lor, pentru că fiecare echipaj are competența lui. Dar asta era discuția inițială. Pentru că această tromboliză se face la pacienții conștienți, iar la Ilie Balaci nu mai era cazul.

Ora 10:17 Este chemat al doilea echipaj, de această dată de la SMURD. Personalul primei ambulanțe constatase că este uninfarct și aveau nevoie să fie sprijiniți în procedura de resuscitare, fiind vorba despre zeci de minute de masaj cardiac.

„Nu este adevărat că n-am fi avut medicamentele necesare,” declară Cristian Gângioveanu. „Singura chestie era tromboliza. Tromboliza este făcută doar de echipajele de la SMURD. Dar nu mai era necesar. Am trimis o ambulanță de top, dotată cu tot ce conta. Când s-a chemat echipajul de la SMURD s-a luat în calcul că putea fi un infarct miocardic și atunci au decis să cheme și un echipaj SMURD, pentru a crește șansele de supraviețuire. Despre asta este vorba.”

Manevrele de resucitare au durat aproximativo oră și jumătate.

Ora 11:13personalul de la Ambulanță a luat decizia de a-l declaramortpe Ilie Balaci.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a anunțat un control la Serviciul de Ambulanță Dolj pentru a verifica dacă s-au aplicat în mod corect normele în acest caz.

„Controlul Ministerului Sănătății nu presupune deplasarea fizică a unei echipe aici, la Craiova. O să ceară probabil datele. E adevărat că au fost informații că nu s-ar fi intervenit în parametri, dar din partea familiei nu s-a plâns nimeni. Dimpotrivă, familia chiar a apreciat efortul făcut de noi. Eu nu am primit nimic oficial cu privire la control, dar sistemul acesta 112 permite să nu vină cineva fizic. De la București se intră pe sistemul 112 și acolo se ascultă practic toate convorbirile, ora la care s-a sunat, ce s-a solicitat de către apelant. Noi avem tablete și completăm fișele și acolo, nu doar în formă scrisă. Deci se poate să ne fie cerute anumite documente și acestea să fie verificate în cadrul ministerului. Din punctul nostru de vedere, orice acuzații apar sunt total neconforme cu realitatea”, a spus Gângioveanu.

Ilie Balaci va fi înmormântat marți la Cimitirul Sineasca din Craiova

Cei care l-au iubit și admirat pe fotbalistul de legendă Ilie Balaci au, pe 22 și 23 octombrie, prilejul de a-l însoți pe ultimul drum, presărat cu câteva opriri. Funeraliile lui Ilie Balaci îl vor purta pe acesta prin toate locurile cu semnificație simbolică pentru viața și cariera sa.

Trupul neînsuflețit al lui Ilie Balaci a fost depus luni la ora 11.00 la Biserica „Sfântul Ilie” din Craiova și va rămâne acolo, pentru cei care își doresc să-și ia rămas bun, până la ora 17.00.

Atunci, trupul va fi dus la Stadionul „Ion Omblemenco” din oraș, unde, de la 18.00 va începe o slujbă oficiată de un sobor de preoți de la Mitropolia Olteniei.

Marți, de la ora 9.00, trupul neînsuflețit va fi depus pe terenul stadionului „Ion Oblemenco”, iar de la 11.30 va fi o slujbă In memoriam, oficiată de un sobor de preoți de la Mitropolia Olteniei.

La scurt timp după aceea, trupul va pleca spre Cimitirul Sineasca. Cortegiul funerar se va deplasa pe traseul: Biserica Sfântul Ilie – Primăria Muncipiului Craiova – Universitatea din Craiova – Calea București – Pasajul Suprateran – Strada Amaradia- Strada George Enescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Silvestru nu pierde timpul după despărțirea de Diana Șoșoacă. Cu cine a fost surprins
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O nouă fotografie fabuloasă cu Sagittarius A*, gaura neagră supermasivă din inima Căii Lactee