Cum arată logoul Bucureștiului, unul dintre orașele-gazdă ale Euro 2020

Cum arată logoul Bucureștiului, unul dintre orașele-gazdă ale Euro 2020
Publicat: 15/10/2016, 13:25

Odată cu lansarea logo-ului orașului gazdă București, a fost expus pentru publicul larg, în fața Arenei Naționale, totemul Euro 2020, o structura 3D al cărei element central este Cupa Henri Delaunay stilizată și înconjurată de siluetele suporterilor de pretutindeni care celebrează bucuria fotbalului. Elementul de legătură este reprezentat de poduri celebre care conectează orașele gazdă. Pentru București a fost ales Podul Basarab.

Campionatul European din 2020 va marca aniversarea a 60 de ani de la debutul competiției, iar UEFA va aborda un format inedit pentru această ediție. Astfel, România, alături de alte 12 țări, va fi co-organizatoare a Campionatului European din 2020 și va găzdui la București patru partide – trei din grupe și una din optimi.

Din partea UEFA a fost prezent în cadrul ceremoniei de la București Davor Suker, oficial UEFA, care a vorbit despre felul în care a fost gândit Euro 2020: „Cu 13 orașe care vor găzdui meciurile, vom oferi o oportunitate minunată fanilor de a savura experiența Eruo direct acasă. Inclusiv în București, un oraș vibrant, bogat în tradiții și istorie, cu un mix fascinant de vechi și nou. În patru ani de acum înainte vom fi martorii unui spectacol de neuitat, al celui mai bun fotbal pe care îl pot oferi echipele naționale ale Europei”, a declarat Davor Suker.

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal a adăugat: „Pentru București și pentru România, proiectul Euro 2020 are o valoare aproape imposibil de cuantificat la dimensiunile ei reale. Pentru că nu vorbim doar de un turneu, de meciuri punctuale, de evenimente organizate, ci de reacții și implicații pe termen mediu și lung. Lucrăm în permanență pentru un succes organizatoric sportiv, dacă ne referim la cele patru partide pe care le vom găzdui. După încheierea competiției fotbalistice, toate lucrările de infrastructură realizate vor servi la dezvoltarea durabilă a societății noastre, succesul evenimentului va contribui la creșterea atractivității Bucureștiului și României, iar copiii noștri vor redescoperi mai ușor cât de important este să crești prin sport și prin valorile lui”.

Strategia de dezvoltare, precum și proiectele FRF pentru Euro 2020 presupun realizarea celor patru facilități de antrenament, a celor 400 de terenuri de fotbal, construcția de autostrăzi, terminale aeroportuare, legături de transport între oraș și aeroport, dezvoltarea urbanistică a Bucureștiului. Pentru anul următor vor fi direcționate trei milioane de euro pentru terenuri, iar cele patru stadioane Giulești, Dinamo, Ghencea și Arcul de Triumf vor fi reconstruite.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat: „Vă asigur că proiectele asumate de Municipalitate vor fi finalizate. Mă refer la modernizările de infrastructură care intră în responsabilitatea PMB – reabilitarea străzilor, modernizarea arterelor cu linii de tramvai din zona adiacentă Arenei Naționale, realizarea de parcări. Sunt proiecte de anvergură, esențiale pentru buna desfășurare a competițiilor, dar de care bucureștenii vor beneficia în continuare. Și pentru fiecare dintre acestea deja au fost făcuți pași concreți, așa cum am promis. Capitala Romaniei va fi pregatită! Sunt mândră că Bucureștiul se află printre orașele care participă la această mare sărbătoare a fotbalului, Campionatul European 2020”.

„În parteneriat cu Federația Română de Fotbal și respectând standardele UEFA, MDRP prin compania noastră va realiza patru arene care totalizează peste 70.000 de locuri pentru toți fanii sportului: 8.000 de locuri la stadionul Arcul de Triumf, 18.400 de locuri la stadionul Giulești, 20.000 de locuri la stadionul Dinamo și 30.000 de locuri la stadionul Steaua. Finațarea este asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și estimăm un cost de aproximativ 1.500 de euro pentru fiecare loc din tribună. Guvernul României a declarat deja Euro 2020 drept proiect de interes național”, a punctat Manuela Irina Pătrășcoiu, director general la Compania Națională de Investiții.

București se alătură astfel orașelor gazdă Londra, Roma și Baku, care au celebrat deja lansarea logo-ului turnelului. Urmează evenimente similare în celelalte nouă orașe: Amsterdam, Bilbao, Bruxelles, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Munchen și Sankt Petersburg.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Radu Mazăre va fi eliberat din închisoare
Fostul edil al Constanței a fost eliberat, iar... Soția lui Radu Mazăre este însărcinată! Primele...
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Două femei care au vrut să le dea fructe unor muncitori au fost bătute de...
BREAKING | Radu Mazăre, eliberat din închisoare! Decizia este definitivă
AFECȚIUNILE de care suferă Delia! Cum se manifestă sindromul Peter Pan, ADHD, misofonia și anxietatea
A plecat să studieze în Spania acum 10 ani şi n-a mai vrut să se...
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
Mesajul Regelui Charles după tragedia din Papua Noua Guinee: „Am asistat. Eu și soția mea...”....
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Iei amendă dacă depășești cu 1 km/h viteza maximă? Cum contești sancțiunea?
Exerciţii militare cu câini-roboţi progamaţi de chinezi să ucidă
Anunț de ULTIMĂ ORĂ: Primele IMAGINI DIRECTE cu nașterea Universului!
Decizie pentru proprietarii de terenuri din România. E obligatoriu să țină cont de toți vecinii
Primele imagini de la cununia religioasă a lui Vincenzo Aiello. Fostul concurent de la Chefi...
VIDEO Infern într-un parc de distracții: cel puțin 27 de copii și părinți au murit...
Cosmin, dezamăgit de faptul că Ștefania a fost interesată de preferințele lui Antoni. “Evident că...
Vești bune pentru Radu Mazăre! Fostul primar al Constanței iese din închisoare după cinci ani
BANCUL ZILEI. Servitoarea familiei Bulă este concediată. – Doamna Bubulina, înainte de a pleca vreau...
Primele imagini „directe” cu unele dintre cele mai vechi galaxii ale Universului
×