Cum l-a cunoscut Ilie Năstase pe Regele Mihai: Știu cât de mult suferea pentru că nu putea intra în țară

Cum l-a cunoscut Ilie Năstase pe Regele Mihai: Știu cât de mult suferea pentru că nu putea intra în țară
Publicat: 05/12/2017, 14:23

Din lumea sportului, Ilie Năstase este unul dintre cei care l-au cunoscut pe Regele Mihai.

„Îmi pare foarte rău, este o mare pierdere, ar fi trebuit să ne comportăm mai frumos cu el când se afla în viață, eu l-am cunoscut mai bine la New York, am fost împreună cu o delegație de sportivi, am fost împreună pe lângă Statuia Libertății, știu perioada în care nu putea să intre în țară și cât suferea. Apoi, evident, l-am reîntâlnit și în România la anumite evenimente.” a spus Ilie Năstase pentruProSport.

Oficial, Comitetul Olimpic Român, Federația Română de Oină, Federația Română de Scrimă, Federația Română de Tir cu Arcul, Federația Română de Karate Tradițional, Fundația Atletismului Românesc dar și Asociația Presei Sportive din României se află sub Înaltul Patronaj al MS Regelui Mihai I al României și al Casei Regale.

Campioana olimpică la atletism, Gabriela Szabo, președinte la CSM București, a declarat că l-a cunoscut pe Regele Mihai în 2012.

„L-am cunoscut prin intermediul Principesei Margareta, era un mare iubitor de sport. În anul în care Federația de Atletism a împlinit 100 de ani, forul nostru a intrat sub patronajul Casei Regale. Prietenii mei de la Federația Europeană de Atletism au rămas impresionați de felul în care vorbea mai multe limbi străine și despre cunoștințele sale despre sport. Toate bazele sportive de la Șosea au fost donate sportului de către familia sa. Doamna Iolanda Balaș avea o relație strânsă cu Casa Regală. E o zi tristă și transmit sincere condoleanțe Casei Regale”, a declarat Gabi Szabo pentru ProSport.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase