Cum s-a ales suporterul stelist Jan Pavel cu o plângere penală

Cum s-a ales suporterul stelist Jan Pavel cu o plângere penală

„Dacă vine unul și spune că ia el Steaua, că adună zece mii și intră cu forța și sparge ușile la stadion și că face manifestație, eu am făcut plângere penală împotriva lui Jan Pavel. Rog procurorii, rog instituțiile statului și pe cei care dau avizare de manifestații… Stai, mă, pentru ce ceri manifestație? Că și eu strâng 30.000, un milion strâng eu și iau eu Petromul. Fac manifestație. Dar nu pot să-l iau, că a fost privatizat conform legilor românești. Vreau și Transgazul, vreau și Romgazul, le vreau eu pe toate, cum vrea Jan Pavel să ia el cu manifestație. Și atunci am făcut o plângere penală de instigare la violență, că așa a zis, că rupe gardurile, că face, că drege… Becali să le-o da înapoi și cu jucătorii cutare și eventual și cu bani în cont, că vrea el, Jan Pavel”, a declarat Becali, într-o conferință de presă.

În opinia finanțatorului, ceilalți lideri ai suporterilor îl cunosc pe Jan Pavel, care pe vremea când era șef de galerie primea bani de la conducerea clubului. „Nu o să fie niciun miting, 73 de oameni o să fie, nici atât. Nici 23 nu o să fie. Păi, ce, șefii ăia de galerie țin cu Jan Pavel? Ei nu îl știu pe el cine e? De unde să aibă el 100.000 de euro? Așa, 3.000, 2.000, 500, 700, cât era pe vremea aia că era șef de galerie, de la mine, de la Păunescu. Păi ăia din galerie nu știu cine este el? Mă, stai cuminte acolo… că eu nu mai vreau, eu vreau legea. Că dacă era altfel, în alte condiții, știam eu ce trebuia să se facă. Dar acum nu mai vreau, eu vreau legea, procurorii”, a afirmat Becali.

El i-a atenționat pe suporteri să nu se prezinte la mitingul organizat sâmbătă de Jan Pavel pentru că riscă să fie bătuți de jandarmi. „Vreau să îi atenționez pe părinți și să aibe grijă de copii lor care sunt suporteri. Că o să fie instigați de 10-20 de derbedei. Copii sunt cuminți, dar îi manipulează ăștia. Și îi rog să nu meargă la miting pentru că ei nici aprobare nu au. Păi de ce să le dea avizare? Că ei fac miting, instigă la violență împotriva unei societăți comerciale care a plătit 50 de milioane de euro impozite și taxe la statul român și a băgat 200 de milioane în circuitul economic. Deci părinții să audă că îi rog, să nu vină să spună după aia că au fost bătuți copii. Dar nu ai ce să faci. Ce să facă jandarmul, să stea să fie bătut de un golan și un derbedeu? Iar în unitatea militară a zis Boroi că îi împușcă. Păi e unitate militară”, a precizat finanțatorul.

Becali susține că procurorii trebuie să demareze o anchetă deoarece Jan Pavel și apropiații lui vor să distrugă clubul Steaua. „Aici trebuie să intre procurorii pentru că ei de fapt vor distrugere. Steaua este un simbol al României, a adus 50 de milioane României, și atunci de ce îl hingheriți pe Becali așa? Vreți insolvență? Auzi, că ia Jean Pavel cu 100.000 de euro. Păi acum sunt de plătit salarii de 700.000 de euro, pe octombrie, și cu noiembrie 1,4 milioane. Păi să o ia Jean Pavel cu prietenii lui cu ăia 100.000. El nu are în primul rând banii ăștia. Dacă are 100.000 eu îmi tai capul, dar nu are nici 10.000, nici cinci bani. Și dacă o ia, nu plătește, insolvență și faliment, nu? Dar în România nu mai merge așa. Că sunt procurori care își fac treaba și să mă ierte familia lui, dar o să plângă”, a adăugat el.

Patronul Stelei i-a acuzat pe comandantul CSA Steaua, George Boroi, și pe juristul clubului sportiv Florin Talpan că susțin mitingul inițiat de Jan Pavel, o acțiune similară cu o mineriadă, în opinia lui Becali.

„Lumea trebuie să înțeleagă că România nu mai este ce a fost. Mineriadele nu mai merg. Ceea ce încearcă Boroi, cu Talpan, cu măgăriile astea e un fel de mineriadă spre Steaua. A făcut și Iliescu și, uite, după 25 de ani … Dacă tu vezi că după 25 de ani îl ia, tu acum vrei să faci mineriadă? Că acolo e lucru necurat, manevrele astea pe care le fac ei, abuzurile astea pe care le fac ei… O bază sportivă tu o ții a statului român, care până la urmă este nocturna mea, lifturile mele, tabela electronică a mea, am investit în baza aia zece milioane de euro. Am investit în parcare trei milioane de euro ca să nu mă fac de râs în Liga Campionilor. Eu am făcut alea de ce? Cu buna credință că rămân acolo și tu mă dai afară? Dacă sunt oameni care cred că sunt stăpâni pe instituții se înșală. Nu mai merge în România, că nu mai este România El Dorado. România o ia pe drum bun și nu mai merge dacă nu respecți legea. Și mineriadă d-asta ca a lui Boroi și Talpan nu mai merge”, a spus Becali.

În cadrul conferinței de presă, Becali a prezentat din nou documentele conform cărora, în urma anchetelor procurorilor privind preluarea clubului de fotbal de la Armată, instanțele judecătorești au dispus neînceperea urmăririi penale. „Eu nu am luat Steaua cu macaraua sau buldozerul, eu am luat Steaua conform legislației și statului român. S-a făcut o plângere pe tema asta, iar parchetul a făcut o anchetă. Deci s-a făcut anchetă de către procurori și cum s-a preluat Steaua de la Armată de către asociația cu domnul Păunescu atunci și s-a dat neînceperea urmăririi penale. Dar s-a făcut anchetă și când s-a preluat de la asociație la Becali și s-a dat neînceperea urmăririi penale”, a explicat finanțatorul.

Gigi Becali a menționat că nu va încerca niciodată să închirieze sau să cumpere marca Steaua București câștigată de CSA în instanță. „Lucrurile astea nu mai merg în România, ce încearcă Boroi și Talpan. Că probabil au cunoscut ei un judecător și a făcut ca ei. Dar tu, Boroi, nu ai ce să faci cu marca aia. Tu nu ai voie să faci fotbal, conform legii europene. Și atunci unde mă pot confunda eu cu tine, că eu fac activitate de fotbal? Deci nu are cineva cum să fie confuzie, pentru că eu fac fotbal, iar tu faci volei, baschet, hochei sau ce faci tu la CSA. Așa că o să se ajungă acum să se judece acum la alt judecător, că nu o să îi cunoasă ei pe toți. Nu o să poată el, unul, că putere nu prea mai are. Mai e o vâlvătaie, așa, dar nu mai are, așa crede el acum. Marca aia a lor nu mă interesează, nici șapte bani dau pe ea. Eu fac un desen și joc cu el, pentru că eu sunt Steaua și nu îmi place desenul ăla. Ei au de doi ani marca, nu? Ei evaluează marca, dar ca să o evaluezi trebuie să vezi cât produce. Și îl întreabă pe Boroi: «Băi, Boroi, cât ai produs în doi ani cu marca asta?», și el: «15 bani». Deci 15 bani valorează, dar eu nu dau nici 15 bani pe ea. Asta ca să intre în cap la toată lumea că nu mă interesează și niciodată nu o să o iau. A, că produce pe pieptul meu la Steaua, e altceva. Pentru că e diferență între fotbal și volei”, a spus Becali.

Finanțatorul îl numește pe comandantul CSA Steaua, George Boroi, „o marionetă” și îl avertizează că este posibil să fie chemat la DNA pentru că nu este de acord să închirieze baza sportivă din Bulevardul Ghencea grupării de fotbal.

„Aia este bază sportivă și trebuie folosită ca bază sportivă și nu ca bază militară. Eu le-am cerut acum să îmi dea nocturna. Le-am făcut notificare să îmi dea, că tot mă amână. Și acum le e frică de DNA și au început să spună că o să facă evaluarea. Dar până fac ei evaluarea să ne spună când să venim să ne luăm nocturna și toate cele pe care le avem acolo. Și o să lăsăm paragină. Și după aia pot să facă grătare acolo (n.r. – pe stadion). Păi Boroi amână, dar amână până vine procurorul și îl întreabă de ce nu îi dă stadionul lui Becali. Și îi impută lui. Și o să vedeți, că din toți procurorii ăia de la DNA poate or fi doi-trei steliști și o să zică: «Ia să ne autosesizăm noi». Și pac îi face chemare: «Băi, Boroi, ia vino mă încoa’. Mă, tu ce faci cu stadionul ăla de nu i-l dai lui Becali să joace? Și ca să dea și bani și să vedem și noi Steaua. Tu îți bați joc de Steaua noastră?» Nici bani la buget, că și Curtea de Conturi trebuie să se autosesizeze. Dar ei se cred stăpâni pe instituții. Să le intre în cap tuturor de la instituții, că nu sunt stăpâni de instituții. Ei trebuie doar să le administreze. Că devin stăpâni pe ele, fac nenorocirile pe care le fac și după aia plâng. Așa și Boroi, el se crede stăpân de instituție. Dar el nici asta nu e, săracul. El este o marionetă… În spate este unul care se crede stăpân, că dacă a fost pe acolo, el e stăpân. S-a plimbat pe acolo și zice că el e stăpân. Dar nu e. Că ăia de la DNA lasă dosarele 2-3-4 ani, cică stai liniștit, și după aia îl scoate. Ăla din umbră dacă o să aibă el putere, ceea ce nu cred, e posibil să nu ne mai lase să folosim numele de Steaua. E posibil. Dar eu mă duc în Liga Campionilor și cu numele de Vasilescu, Georgescu sau Popescu. Eu îmi văd de banii mei, încasez și gata”, a menționat Becali.

Acesta cere instituțiilor statului să îl apere și să ancheteze situația bazei sportive aflate în prezent în administrarea CSA Steaua. „Cer organelor statului să mă apere. Ăia, procurorii de la DNA, care majoritatea sunt steliști, ce visează pe acolo? În loc să îl ia de urechi pe Boroi la DNA? Boroi poate să o pățească el pentru că execută niște ordine pe care nu trebuie să le execute. El trebuie să administreze. Adică cineva scoate castane din foc cu mâna lui Boroi. Boroi nu s-a ars până acum, dar până la urmă o să se ardă”, a mai afirmat finanțatorul.

Finanțarea cluburilor de fotbal de către autoritățile locale este văzută ca un lucru pozitiv de Gigi Becali. El este de părere că primăriile și consiliile județene fură „zeci și sute de milioane de euro”, iar în aceste condiții măcar să susțină cu două-trei milioane de euro cluburile de fotbal locale.

„Fotbalul e făcut pentru suporteri, pentru localnici. Păi măcar atâta lucru să facă primăriile, că și așa fură banii, străzile se dărâmă, podurile, CNADR, MDADR, măcar două-trei milioane pe an să dea ca să vadă și omul fotbal. Că și așa îi fură pe oameni, că în toate primăriile și consiliile județene e mafie constituită la nivel de stat. Toți banii îi fură. După ce că sunt șefi-mafioți prin toate județele. Președintele Consiliului Județean: «Ăsta e teritoriul meu, ăsta e teritoriul meu». Sunt vreo, câte județe sunt, vreo 40 de mafioți și se întâlnesc la familie pe urmă. La familia PSD, familia PNL, familia PDL și familia PMP, care asta PMP e în cădere mare, că a greșit capul. Ei asta fac, dar să le dea la oameni să vadă fotbal. Ce mare lucru, la cât se fură prin județe, mai contează că ăia din consiliile județene de unde fură zeci și sute de milioane contează că dă două milioane pe an la fotbal… Mie nu îmi convine, pentru că e concurență neloială, dar eu fac la nivel național și sunt numărul 1”, a adăugat Becali.

Fostul lider al galeriei steliste Jan Pavel organizează, sâmbătă, de la ora 14.00, un miting la Stadionul Steaua din Bulevardul Ghencea, sub deviza „Pe 24 octombrie ne luăm clubul înapoi”, cu referire la gruparea de fotbal patronată de Gigi Becali.

„Fac apel ca în ultimul ceas să vă treziți, să vă luați înapoi ce vă este vouă cel mai drag pe lume, Steaua București, echipa sufletelor voastre, echipa noastră, a suporterilor adevarați. Misiunea va fi grea, îl contestam pe creditor, dar atenționăm și Armata, ea are stadionul și baza sportivă de antrenament, dar trebuie sa aibă echipa de fotbal, ea trebuie sa aibă Centrul de copii și juniori, întotdeauna fotbalul a ținut și celelalte secții ale clubului sportiv, a venit rândul ca și CSA să se implice pentru revitalizarea fotbalului”, se arată în apelul făcut de Pavel către suporterii FC Steaua.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Protejarea demnităţii lui David a lui Michelangelo: O luptă pentru libertatea de exprimare
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie...
Scandalul puilor vopsiți. Ce ascund autoritățile
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația