Cupa „Nadia Comăneci”! Larisa Iordache: „Cea mai mare GIMNASTĂ, cel mai important om al țării stătea lângă mine și îmi spunea că o să fie bine”

Publicat: 23/05/2023, 10:32
Actualizat: 23/05/2023, 10:33

Ajunsă deja la a noua ediție, Cupa „Nadia Comăneci”, concurs organizat la Onești, în orașul natal al marii noastre campioane, a devenit deja o întrecere tradițională pentru micile gimnaste.

Anul acesta, printre antrenoare s-a numărat o fostă sportivă a Nadiei Comăneci, dar și, pentru prima dată ca tehniciană, și fosta mare campioană Larisa Iordache.

Acum antrenoare, Larisa Iordache a revenit cu plăcere la Onești, acolo unde a mai fost în cantonament când era la lotul de junioare.

Cupa „Nadia Comăneci”! Larisa Iordache: „Cea mai mare gimnastă, cel mai important om al țării și al lumii stătea lângă mine și îmi spunea că o să fie bine”

„Aici am început și eu cumva gimnastica serios, pentru că aici am făcut primul pas la lotul de junioare și pentru mine înseamnă foarte mult”, a spus Larisa Iordache, antrenoare Dinamo, care și-a amintit prima întâlnire cu marea campioană: „Am început gimnastica cu Nadia Comăneci în gând. Cu ajutorul ei am iubit gimnastica. Când am întâlnit-o prima dată eram un copil, aveam 16 ani. Eram la o etapă de Cupă Mondială, la Cupa Americii și atunci pe moment nu am realizat când a venit la noi și ne-a spus: Fetelor, curaj, o să fie frumos la concurs…Pentru mine era o mândrie, că cea mai mare gimnastă, cel mai important om al țării și al lumii stătea lângă mine și îmi spunea că o să fie bine”.

Larisa încearcă să le insufle micilor sale eleve dragostea pentru gimnastică și să le dea aceleași sfaturi pe care le-a primit și ea, inclusiv de la Nadia: „Țin minte că Nadia mi-a spus să fac ceea ce îmi place și asta încerc să le transmit și eu fetelor: să facă ce le place și să muncească, dar să se și distreze în același timp, pentru că atunci când îmbini plăcerea cu munca e un pachet genial pentru un sportiv”.

Tehnician cu vechi ștate în gimnastica feminină, Lăcrămioara Moldovan a avut privilegiul de a fi pregătită în perioada junioratului chiar de Nadia Comăneci. Ea a dezvăluit cum era „Zeița de la Montreal” ca antrenoare.

„Sincer, era prea blândă. Tot timpul amabilă, tot timpul să ne învețe. Și am iubit-o, chiar am iubit-o ca antrenoare, nu doar ca valoare. Era foarte apropiată de noi. Știa ce înseamnă antrenamentele dure, ce înseamnă competiția, ce înseamnă o durere”, a spus și Lăcrămioara Moldovan, antrenoare Dinamo. „Mi-a spus să nu renunț niciodată la visul meu și să merg până la capăt indiferent că am căzut sau nu. Să mă ridic și să merg înainte”, a mai spus ea.

Concursul micilor gimnaste a avut și spectatori de peste Ocean. Venită alături de prieteni într-o excursie în România, Victoria spune că nu putea rata să vadă o competiție care poartă numele idolului ei, Nadia Comăneci.

„Aveam 8 ani la Jocurile Olimpice din 1976, îmi amintesc că întreaga familie, inclusiv bunicii, ne-am uitat la Jocurile Olimpice. De atunci am devenit interesată de gimnastică și am rămas un fan pentru tot restul vieții. Am fost inspirată de Nadia Comăneci și de influența sa”, a declarat și Victoria, turistă americană, prezentă ca spectatoare la Cupa „Nadia Comăneci”.

Peste 80 de mici gimnaste au concurat la Cupa „Nadia Comăneci”

Ajunsă la a noua ediție, Cupa „Nadia Comăneci” a reunit peste 80 de tinere gimnaste, cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani. Ele au concurat pe niveluri de dificultate, concursul fiind unul de verificare și de pregătire pentru Campionatele Naționale din vară.

Ediția din acest an a coincis și cu aniversarea a 50 de ani de activitate a Clubului Sportiv Municipal Onești, totul începând cu excepționalele rezultate ale Nadiei Comăneci.

De altfel, așa cum a declarat în mai multe rânduri directorul general al clubului, Ingrid Istrate, motto-ul grupării, „mereu spre vârf și chiar dincolo de el”, este inspirat chiar de Nadia Comăneci, care este, de altfel, și președintele de onoare al clubului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Scandal uriaș imediat după ce Mioara Roman a murit! Revoltă în masă din cauza unor...
FOTO. Imagini incendiare cu Corina Caragea într-un costum de baie alb!
Sunt bărbații pe cale de dispariție? Studiu îngrijorător despre cromozomul Y, care determină sexul masculin
Răzvan a murit după ce medicii l-au trimis acasă cu antibiotic! 'Dacă i se făcea...
Cu tarabele pline de produse locale, de calitate, românii aleg tot mai des "chinezăriile". Preţul dictează...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Cum arată casele vedetelor din România. Vlăduţa Lupău, Cătălin Măruţă sau Andreea Marin au investit...
2024: O nouă regulă de circulație în sensul giratoriu. Singura bandă care are întotdeauna prioritate
Ce datorii a lăsat în urmă Mioara Roman: „Sunt bune de plată!”
Trupul lui Alexei Navalnîi a fost predat familiei. Unde și în ce condiții va avea...
Analiză Politico: Intrarea lui Klaus Iohannis în cursa pentru şefia NATO poate produce divizări în...
Satul din România unde, dacă ai Ferrari, râd toți de tine! Ce e special în...
Un EXPERIMENT NASA în SPAȚIU a sfârșit în FLĂCĂRI! Ce au încercat să facă?
A MURIT unul dintre cei mai PERICULOŞI oameni din lume! Domnia terorii s-a încheiat
Locul legendar din România, construit prin vrăjitorie
Ce a putut să își facă la geamul apartamentului un român din cartierul Drumul Taberei,...
BANCUL ZILEI. Bulă: Mă cheamă şefu’ la el în birou şi-mi zice: Am observat că...
August Bebel, unul dintre fondatorii Partidului Social Democrat al Muncitorilor. „Creștinismul este dușmanul libertății și...