Curtea de Apel a anulat decizia FRF de excludere a Universității Craiova. Mitică Dragomir: „Frecție la un picior de lemn”

Curtea de Apel a anulat decizia FRF de excludere a Universității Craiova. Mitică Dragomir: Frecție la un picior de lemn
Publicat: 25/06/2012, 14:32
Actualizat: 25/06/2013, 19:34

Curtea de Apel București a admis, luni, cererea clubului Universitatea Craiova de anulare a excluderii provizorii a grupării conduse de Adrian Mititelu din 20 iulie 2011, hotărâtă de Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal.

„Instanța dispune anularea punctului 3, nr. 6, din 2011, în ceea ce privește excluderea provizorie dictată de Comitetul Executiv. De asemenea, mai dispune suspendarea până la soluționarea definitivă a efectelor acestei decizii. Decizia este definitivă și executorie cu recurs în termen de cinci zile”, a anunțat, luni, judecătoarea Diana Bulancea.

În 18 aprilie 2012, Fotbal Club U Craiova a contestat la Curtea de Apel București decizia de anul trecut a Federației Române de Fotbal de dezafiliere a clubului.

Clubul de fotbal craiovean a dat în judecată în acest dosar Federația Română de Fotbal și Comitetul Executiv al FRF, cerând anularea actului administrativ emis în 2011.

Federația Română de Fotbal anunța, în 20 iulie 2011, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federației, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv până când măsura va fi validată de Adunarea Generală a FRF.

Decizia de anul trecut a Comitetului Executiv al FRF se află în atenția procurorilor DNA, în urma plângerii penale depuse de gruparea Universitatea Craiova, la 16 septembrie 2011. Clubul oltean a cerut începerea urmăririi penale față de membrii Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea Universității Craiova din FRF, acuzându-i de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal sunt învinuite de procurori în dosarul excluderii Universității Craiova, alături de președinții acestor foruri, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, și de alți 12 membri ai Comitetului Executiv al FRF. Aceștia sunt învinuiți de abuz în serviciu și de sustragere de bunuri de sub sechestru.

În 14 mai 2012, clubul SCC U Craiova SA, condus de Adrian Mititelu, a fost exclus din Federația Română de Fotbal, în cadrul Adunării Generală a FRF.

Tot atunci, Adunarea Generală a Federației Române de Fotbal a aprobat ca orașul Craiova să primească un loc în Liga a II-a, după ce gruparea SC FC U Craiova a fost exclusă din FRF.

Dragomir despre decizia Curții de Apel în cazul Craiova: Frecție la un picior de lemn

Președintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, luni, la RTV, că decizia Curții de Apel București de anulare a excluderii Universității Craiova este o frecție la un picior de lemn, pentru că gruparea oltenă nu poate fi reprimită în Liga a II-a deoarece nu are licență.

„Pentru noi, codul penal este regulamentul sportiv. Noi judecăm după un regulament dat de FIFA, dat de UEFA. Justiția în România este supremă pe probleme de justiție, pe probleme de sport nu. Este o frecție cu diană la un picior de lemn. I-a pus în posesie. Ei au retrogradat pe linie sportivă în divizia B, nu i-a scos federația. Tot pe linie sportivă trebuie să revină în prima ligă. Ei trebuie să se ducă la divizia B. Dar la divizia B, vechea societate are datorii și nu poate să funcționeze. Tribunalul i-a dat Unviersității Craiova, care are două identități sportive – deci fals, să se ducă în divizia B. Dar dacă nu are licență nu poate funcționa în divizia B”, a afirmat Dragomir, membru în Comitetul Executiv al FRF.

Șeful LPF nu știe dacă Federația Română de Fotbal va face recurs la această decizie. „Nu mă interesează. Dacă vor avocații federației să facă recurs, bine, dacă nu, nu. Echipa Universistatea Craiova a retrogradat în Liga a II-a, nu e de resortul meu. Oricum, FRF dăduse o echipă de divizia B la Craiova, așa că nu era nicio problemă, este același lucru. N-am nimic împotrivă, să se organizeze… Dar îi trebuie licență. Dacă are datorii nu poate să obțină licența. Licența trebuie să o ia de la UEFA. Acolo ce-i mai face? Până nu plătește datoriile nu poate. Mai are o problemă. Patronul Universității a abreviat două societăți cu același certificat de identitate sportivă. Are datorii mari la fisc, are datorii la Pițurcă, are datorii la jucători, are datorii la antrenori, are datorii la LPF, întrucât a luat peste 1,7 milioane printr-o escrocherie”, a adăugat Dragomir.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Semnul de circulație pe care șoferii SUNT OBLIGAȚI să îl cunoască. Foarte puțini îl recunosc,...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?